Oamenii de știință s-au infiltrat în creierul muștelor și au început să le controleze de la distanță

Oamenii de știință caută modalități de a demonstra noi funcţionalităţi ale creierului. În aceste sens, un proiect de cercetare finanțat de National Science Foundation (NSF) și Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) își propune să dezvolte o tehnologie de căști care nu poate doar să citească activitatea neuronală a creierului unei persoane, ci și să o controleze, scrie Interesting Engineering.

Denumit „Magnetic, Optical, Acoustic Neural Access” (MOANA), programul își propune să dezvolte un set de căști fără fir care poate facilita comunicarea de la creier la creier într-o manieră nechirurgicală. Jacob Robinson, profesor asociat la Universitatea Rice, se numără printre cercetătorii care lucrează la proiect, iar echipa sa a dezvoltat o metodă de a controla creierul musculițelor de la distanță.

Echipa de cercetători a folosit ingineria genetică pentru a stimula un centru special aflat în celulele neuronale ale muștelor, care poate fi activat cu ajutorul căldurii. Atunci când acesta este activat, muștele își întind aripile, așa cum ar face în timpul ritualului de împerechere.

Cercetătorii au injectat apoi muștele experimentale cu nanoparticule care puteau fi încălzite prin aplicarea unui câmp magnetic. Muștele modificate genetic au fost apoi introduse într-un perimetru care avea în partea superioară un electromagnet și o cameră pentru captarea mișcărilor.

Când cercetătorii au activat magnetul, câmpul electric a încălzit nanoparticulele, care au activat neuronii, ceea ce a dus la deschiderea aripilor muștelor.

Cercetătorii au constatat, de asemenea, că intervalul de timp dintre activarea electromagnetului și deschiderea aripilor a fost mai mic de o jumătate de secundă.

Aducând la un loc experți în inginerie genetică, nanotehnologie și inginerie electrică, am reușit să dovedim că această idee funcționează”, a spus Robinson.

Robinson este încrezător că această capacitate de a activa exact celulele va fi utilă în studierea creierului, în dezvoltarea tehnologiei de comunicare cerebrală, precum și în tratarea tulburărilor cerebrale. Echipa se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei care va ajuta la restabilirea vederii oamenilor, chiar dacă ochii lor nu funcționează. Oamenii de știință își propun să realizeze aceasta prin stimularea părților creierului care sunt asociate cu vederea pentru a oferi un sentiment de vedere în absența ochilor funcționali.

Pentru a ajunge la precizia naturală a creierului, probabil că este necesar să obținem un răspuns de până la câteva sutimi de secundă. Deci mai avem mult de lucru”, a adăugat Robinson. „Scopul pe termen lung al acestei lucrări este de a crea metode pentru activarea unor regiuni specifice ale creierului în scopuri terapeutice, fără a fi nevoie vreodată să se efectueze intervenții chirurgicale”, a concluzionat el.

Pentru cine doreşte mai multe informaţíi, datele privind acest proiect au fost publicate în revista ştiinţifică Nature Materials.

Citiți şi:
Controlul creierului de la distanță experimentat cu succes pe șoareci… Cât mai este până va fi aplicat și pe oameni?
Noua metodă de controlare a creierului și a comportamentului de la distanță – Proteina Magneto, modificată genetic

 

yogaesoteric
11 octombrie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More