Obama a semnat un ordin prezidențial care se pare că pregătește Legea Marțială, cu intrare în vigoare în august 2016

Acest ordin prevede ca pe timp de pace (în caz de criză) sau de război administrația americană să poată dispune de toate resursele, de toate mijloacele de transport (inclusiv particulare) de pe teritoriul SUA! Se pregătește un „război cu Iranul” sau… altceva?

 


Într-o vineri după-amiază (zi în care americanii obișnuiesc să se distreze și nu dau atenție evenimentelor prezentate la știri) de la finalul lunii aprilie 2016, administrația Obama a făcut public Ordinul Prezidențial de Pregătire a Resurselor pentru Apărarea Națională (National Defense Resources Preparedness Executive Order) pe care președintele american tocmai îl semnase.

Acest ordin oferă administrației drepturi nelimitate asupra hranei, apei, animalelor și plantelor, resurselor energetice și de sănătate, materialelor de construcție și mijloacelor de transport, între altele, de pe întregul teritoriu al SUA. Acestea sunt catalogate ca fiind „resurse ce țin de apărarea națională”. Astfel, guvernul „va controla distribuția generală a oricărui material (inclusiv a serviciilor aplicabile) de pe piața civilă”.

În media se vehiculează întrebarea dacă nu cumva SUA se pregătește pentru un război cu Iranul. O altă posibilitate, consideră unii analiști politici, ar fi ca Obama să facă pregătiri pentru a institui Legea Marțială pe timp de pace.

Potrivit acestui ordin prezidențial, proprietățile cetățenilor ar urma să fie puse la dispoziția FEMA (Federal Emergency Management Agency – Agenția Federală pentru Administrarea Situațiilor de Urgență) în cazul instituirii Legii Marțiale.

Ordinul stipulează că „în eventualitatea unei potențiale amenințări la securitatea Statelor Unite ale Americii, este necesar să fie luate măsuri pentru a se asigura disponibilitatea resurselor adecvate și capacitatea de producție, inclusiv servicii și tehnologie esențială, pentru cerințele securității naționale”. Potrivit comunicatului de presă al Casei Albe, SUA „trebuie să aibă o bază industrială și tehnologică capabilă să satisfacă cerințele securității naționale și capabilă să contribuie la superioritatea tehnologică a echipamentului său de apărare națională”.

Acest document pare a fi o sinistră completare la „Legea Abuzurilor” (HR 347, care limitează dreptul cetățenilor de a organiza manifestații de stradă) și a încă și mai terifiantei Legi a Autorizării pentru Siguranța Națională (National Defense Authorization Act, care permite administrației prezidențiale să aresteze și să tortureze cetățeni americani la discreție, doar în urma unor suspiciuni, fără ca aceștia să fie condamnați de vreo instanță de judecată).

Deloc întâmplător, în SUA există 800 (!) de centre de detenție pe deplin operaționale și gata să primească prizonieri. Acestea au și tot personalul necesar, chiar și patrule care să împiedice potențialii evadați să fugă. Doar că celulele sunt goale. Centrele urmează să fie administrate de FEMA în cazul în care în America va fi instaurată Legea Marțială iar închisorile ar putea fi atunci urgent populate cu toate persoanele care ar ajunge pe o listă aprobată de procurorul general.

Au fost construite drumuri și căi ferate care ajung la respectivele centre de detenție. În apropierea unora dintre acestea există chiar și aeroporturi. Majoritatea închisorilor au o capacitate de 20.000 de prizonieri. Totuși, cea mai mare dintre ele, care se află în apropiere de Fairbanks, în Alaska, este, de fapt, un centru imens pentru persoane cu afecțiuni psihice, și ar putea primi aproximativ 2 milioane (!) de persoane.

Filmare de amator care arată un transport uriaş de tancuri şi vehicule ale armatei. Cel care filmează spune că se îndreaptă spre nordul ţării
 

În media alternativă se prezintă și alte perspective. Autoarea mai multor cărți despre economia și politica Americii susține că SUA era în pragul falimentului în 2008, când s-a pus problema că ori băncile vor fi salvate cu o cantitate colosală de bani, ori va fi declarată stare de urgență și instituită Legea Marțială. S-a ales varianta bailout-ului băncilor, iar banii se pare că ar fi venit în mare parte din împrumuturi de la China, către care SUA este acum datoare vândută.

În zilele noastre, spune autoarea, SUA se confruntă cu o criză fără precedent, pentru că China și unii dintre partenerii ei economici intenționează să facă schimburi comerciale fără a mai utiliza dolarul, ci aurul ca mijloc de plată. Administrația Americii preconizează că aceasta se va petrece într-un viitor foarte apropiat, moment în care dolarul va suferi o cădere extraordinară iar SUA va intra în faliment, motiv pentru care se pregătește instaurarea Legii Marțiale.

În continuare se dau unele exemple de abuzuri ale poliției care sugerează că Legea Marțială deja este, tacit, pusă în aplicare în America. Se oferă și un posibil scenariu care ar justifica introducerea stării de urgență așa încât populația să o accepte fără a protesta. Circulă pe internet de ceva timp o amenințare că un virus ar putea afecta rețelele informatice ale băncilor. Ei bine, spune autoarea, un posibil scenariu este ca într-o vineri după-amiază – moment favorit al autorităților pentru a anunța măsuri drastice, sperând că nimeni nu le dă atenție – se va anunța că băncile sunt afectate de un virus, dar populația să fie calmă, pentru că până luni totul s-ar rezolva. Iar luni s-ar anunța că sistemul financiar este în colaps din cauza acestui virus și este necesară introducerea stării de urgență.

 

O opinie și mai înfricoșătoare este cea a unui politician independent din SUA care consideră că Obama se pregătește să instaureze Legea Marțială înainte de alegerile prezidențiale din acest an, transformând astfel America într-o dictatură militară.

O altă filmare foarte interesantă este mărturia unui fost polițist american care dezvăluie că forțele de ordine din SUA deja își arogă drepturi ca și cum America ar fi un stat polițienesc. Omul afirmă că polițiștii din secția unde lucra aveau ordin să realizeze minim 100 de interpelări ale cetățenilor pe lună și să strângă o anumită sumă de bani prin amenzi, altfel erau sancționați. Indiferent dacă oamenii ar fi încălcat legea sau nu, ei trebuiau să îi oprească în trafic, să le dea avertismente și amenzi, să facă arestări și așa mai departe.

Fostul polițist povestește că într-o seară șeful l-a trimis să facă arestări. A observat un cetățean care era amețit de băutură, dar vorbind cu el acesta și-a dat seama că omul nu era recalcitrant, că știa unde se află, unde este casa lui și se îndrepta într-acolo fără să deranjeze pe nimeni. Șeful l-a somat pe polițist să îl aresteze, și pentru că acesta a refuzat, partenerul lui l-a reținut pe acel om și l-a dus după gratii, în timp ce polițistul care face aceste mărturii cutremurătoare a fost concediat.

Radley Balko, jurnalist de investigații la Huffington Post, susține că acestea nu sunt cazuri izolate și că polițiștii deja au început să acționez ca și cum America ar fi în stare de urgență în care ar fi instaurată Legea Marțială.

Având în vedere toate acestea, se ridică întrebarea: America, încotro te îndrepți?


Citiți și:

Americanii au ajuns să-și urască zdravăn guvernanții

New York Times: «Niciun președinte al SUA nu a făcut război atât de mult timp ca Obama». Harta intervențiilor militare actuale

Noi dovezi şocante dar edificatoare că este iminent colapsul SUA
 

 

yogaesoteric
13 iunie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More