Omorârea căpitanului William Morgan

un articol preluat din revista Francmasoneria nr.2O “fractură” semnificativă în codul masonic al tăcerii a apărut în Statele Unite la începutul secolului al XIX-lea. William Morgan, ce trăia în Batavia – New York, dispare subit de acasă. Singurul indiciu legat de dispariţia sa a fost faptul că Morgan îşi propusese, în colaborare cu altă persoană, să publice o carte intitulată «Illustration of Masonrz by one of the fraternity who has devoted thirty years to the subject» – Ilustrări ale masoneriei de cineva din fraternitate care şi-a dedicat 30 de ani acestui subiect. Cartea promitea a conţine o descriere exactă a unor ceremonii şi legăminte secrete urmate şi asumate de cei ce intrau în francmasonerie. Simplul anunţ al intenţiei de a publica această lucrare a fost primită cu vie indignare de multe persoane din societatea Bataviei, membri recunoscuţi ai francmasoneriei. Corpul puternic descompus al lui Morgan va fi găsit peste un an. Eşecul justiţiei americane de a-i găsi şi pedepsi pe ucigaşi a dat naştere la o mare mişcare politică anti-masonică (Partidul Anti-Masonic).În 1829 apare o descriere a tratamentului barbar aplicat la Fort Niagara căpitanului William Morgan, care a fost apoi omorât de masoni şi aruncat în lacul Ontario pentru că a publicat “Secretele masoneriei”, scrisă de Edward Gibbins care se auto-intitulează “fost paznic al fortului şi fost mason”. Iată câteva citate semnificative din această lucrare: “Căpitanul William Morgan, din New York, un om inteligent şi republican inflexibil, convins de pericolele reprezentate de societăţile secrete, s-a hotărât să facă toate eforturile pentru a lupta contra lor. Fiind membru al masoneriei, a fost martor al corupţiei promovată de această societate secretă, al faptului că masoneria oferă avantaje personale nemeritate şi chiar privilegii celor care îi devin membri şi al influenţei invidioase a masoneriei în fiecare domeniu al societăţii. Căpitanul Morgan a fost soldat şi un bărbat adevărat. El şi-a dat seama de conspiraţia masonică detestabilă şi a îndrăznit să îşi rişte viaţa, sfărmându-şi lanţurile şi punând în gardă oamenii simpli înşelaţi de masonerie! A fost ridicat cu forţa de o bandă de masoni  şi închis sub paza unui gardian. În aceeaşi noapte a fost luat din acea închisoare şi dus la o alta, aflată la 100 de mile, la Fortul Niagara. De aici începe mărturia domnului Gibbins, paznicul fortului Niagara. Astfel, putem vedea foarte clar că închisorile şi forturile noastre sunt în serviciul masonilor pentru a-i ajuta să-şi ducă la sfârşit metodele criminale de răpire şi pedepsire cu moartea! Citiţi acest pamflet şi răspundeţi: Merită o societate secretă să mai existe printre noi, în condiţiile în care membrii ei pot comite crime şi să rămână totuşi nepedepsiţi ? MASONII AU FĂCUT ACEASTA, iar fraţii săi îi protejează. Cetăţeni, merită aceşti oameni, legaţi de astfel de obligaţii şi principii, să fie conducătorii unor oameni liberi? Citeşte şi dă mai departe!


În prezentarea următoarei declaraţii, vă cer să reţineţi faptul că nu am nici o scuză de a fi acţionat aşa cum am acţionat. La acea vreme eram membru al masoneriei şi consideram obligaţiile masonice ca prevalând asupra propriei mele conştiinţe. Acum, că dezvălui aceste obligaţii şi constrângeri ale masoneriei marelui public, mă supun deciziei acestuia în legătură cu cât de mult am acţionat ghidat de principii şi cât de mult de frică.


În legătură cu cei care au acţionat împreună cu mine, pot spune că ei au acţionat dintr-un simţ al datoriei faţă de masonerie şi sub ameninţarea pedepselor celor mai cumplite care îi aşteptau dacă ar fi acţionat în alt mod.


Să sperăm că o astfel  de instituţie, precum este masoneria, ale cărei principii conduc în mod direct la astfel de fapte şi crime oribile şi care se bazează pe disimulare şi fraudă, va fi complet eliminată din această ţară şi din întreaga lume. Să sperăm că se va ridica o barieră care să prevină poluarea Pământului cu influenţa insidioasă a masoneriei. Dar marea masă a oamenilor cinstiţi să nu aştepte la realizarea acestui obiectiv al eliminării masoneriei fără dureri şi fără a da dovadă de o vigilenţă neîncetată.


Dacă

oamenii cinstiţi şi curajoşi vor da dovadă de lipsă de circumspecţie şi perseverenţă, acest monstru care este francmasoneria va înflori cu şi mai mare forţă şi va comite şi mai mari atrocităţi ca niciodată.”

Citiţi şi alte mărturii:

Charles G. Finney: «De ce am părăsit francmasoneria?»

Jack Harris: «Satana este dumnezeul francmasoneriei»

18 iunie 2005
yogaesoteric.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More