OMS: Al doilea an al pandemiei «ar putea fi chiar mai dur»

 

Al doilea an al pandemiei de covid-19 ar putea fi și „mai dur“ în comparație cu primul, dat fiind modul în care noul coronavirus se răspândește, în special în emisfera nordică, pe măsură ce intră în circulație variante mai contagioase, a indicat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Intrarea în cel de-al doilea an ar putea fi chiar mai dură, având în vedere unele dintre dinamicile transmisiei“, a declarat directorul OMS pentru urgențe sanitare, Michael Ryan în cadrul unui eveniment în social media.

Cu siguranţă în emisfera nordică, în special în Europa şi America de Nord, am văzut un fel de furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care rămân în spaţii interioare, un amestec social crescut şi o combinaţie de factori care a condus la o transmitere majoră în multe ţări”, a spus Ryan.

Intrarea în al doilea an al pandemiei se suprapune cu începerea vaccinării şi, într-adevăr este chiar mai dur, pentru că ţările campioane la vaccinare au înregistrat şi cel mai mare număr de cazuri de îmbolnăviri. Exact pe dos decât ar fi fost de aşteptat. Dincolo de apariţia unor mutaţii ale virusului, întrebarea dacă vaccinul este eficient devine din ce în ce mai presantă.

Citiți și:
Sub apăsarea pandemiei, disperarea neputinţei contra sfidării tăcute
Cum gândeşte un medic adevărat, care şi-a păstrat logica în potopul de falsuri actuale
‘Pandemie’: 98% dintre pozitivi au doar o răceală comună

 

yogaesoteric
27 martie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More