OMS are mai mulți bani decât Crucea Roșie și Medici fără frontiere la un loc! Cine este cu adevărat Tedros Adhanom?

OMS are un buget de 4,4 miliarde de dolari pe an, cu 60% mai mare decât cel al Crucii Roşii şi de trei ori mai mare decât bugetul organizației Medici Fără Frontiere.

În topul finanţatorilor OMS sunt:

– SUA (15,15%),
– Fundaţia Bill & Melinda Gates (10,82%),
– Marea Britanie & Irlanda de Nord (8,12%),
– GAVI Alliance (altă firmă de vaccinuri a lui Gates), 7,93%,
– Germania (5,47%),
– Rotary International (3,57%),
– World Bank (3,23%),
– Comisia Europeană (3,12%).

SUA donează între 200 şi 450 de milioane de dolari anual și este de departe cea mai mare contribuţie, mult mai mare decât a Chinei, care este undeva în jur de 40 de milioane de dolari.

OMS, în cifre:
– Fondată pe 7 aprilie 1948;
– Venituri de 4,4 miliarde de dolari în 2019;
– Peste 7.000 de angajaţi din 150 de ţări;
– Are sediul central în Geneva;
– Director general este dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, fost ministru de Externe şi al Sănătăţii în Etiopia (declarat oficial terorist de SUA, pe vremea când deținea funcții în statul etiopian!).

Pe 19 noiembrie 2020, Armata Etiopiei l-a acuzat pe Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, că susține și încearcă să obțină arme și sprijin diplomatic pentru Frontul de Eliberare a Poporului Tigray (Tedros fiind etnic Tigray!), care luptă cu trupele federale.

Discriminarea sistematică

Este interesant de observat că Tedros și-a început cariera politică prin alinierea la Frontul de Eliberare a Poporului Tigray (TPLF), o organizație dură de stânga, devenită ulterior parte a Frontului Democrat Revoluționar Popular din Etiopia, o coaliție de partide de stânga care a condus Etiopia până în 2019!

TPLF a fost clasificată ca organizație teroristă în baza globală de date a terorismului! Potrivit unui ziar etiopian, Tedros a fost listat ca al treilea membru cel mai important al comitetului permanent al biroului politic al TPLF.

TPLF s-ar fi implicat în „discriminare sistematică și abuzuri privind drepturile omului” prin refuzul acordării asistenței medicale de urgență grupului etnic Amhara, din cauza apartenenței lor la partidul de opoziție.

Interviurile efectuate de un grup de observatori în 2009 (când Tedros era ministrul Sănătății) cu mai multe persoane din trei regiuni din Etiopia, au constatat suprimarea pe scară largă a disidenței politice practicată față de grupul etnic Amhara prin condiționarea accesului membrilor lor la programele guvernamentale esențiale privind alimentația și sănătatea. Interdicțiile sistematice impuse de gruparea Tedros împotriva grupării opozante au avut ca efect scăderea natalității și decesul mai multor persoane din grupul Amhara, cifra reală nefiind cunoscută deoarece au „dispărut” și actele recensământului!

Trei focare dezastruoase de holeră au avut loc în Etiopia (2006, 2009, 2011) sub supravegherea ministrului Sănătății Tedros. Strategia lui Tedros a fost aceea de a redenumi focarul bolii într-unul mai puțin dăunător și brusc, din pix, „holera” a fost clasificată ca „diaree acută apoasă” (AWD) în toate focarele din Etiopia! Nu a răspuns nimeni pentru această greșeală fatală care s-a soldat cu multe victime și decese!

AWD este o afecțiune potențial fatală cauzată de apa infectată cu bacteria vibrio holera. Oriunde altundeva în lume se numește pur și simplu „holeră”. NU și în Etiopia lui Tedros unde organizațiile umanitare internaționale au recunoscut ulterior, în privat, că li s-a permis să numească boala AWD, dar NU li s-a permis să publice numărul REAL al persoanelor afectate și al celor decedate.

Tedros se temea de impactul internațional dacă ar fi fost să apară știri despre un focar semnificativ de holeră în Etiopia. Ghinion! Boala nu numai că se extinsese în Etiopia, ci se extinsese și în țările vecine așa că Tedros n-a mai putut ascunde minciuna și a admis că se confruntă cu o epidemie de holeră după ce experții străini descoperiseră prin analize de laborator bacteria mortală care făcea ravagii! Astfel, Tedros a fost acuzat public că a mințit în trei cazuri clare de epidemii de holeră punând în pericol nu numai sănătatea cetățenilor etiopieni ci și sănătatea și viața cetățenilor din țările vecine!!! Numărul real al deceselor nu se cunoaște dar se estimează că ar fi fost foarte mare.

Deși vremurile sunt atât de sumbre, totuși ne întrebăm cum este posibil ca un politician de carieră, cu acuzații de discriminare în materie de sănătate față de proprii săi conaționali și în calitate de ministru al Sănătății să mintă în cazul a treiepidemii de holeră, faptă reprobabilă ce a condus nu numai la îmbolnăvirea țărilor vecine dar a și presărat moarte peste tot în jur, să fie totuși considerat de boșii lumii omul potrivit să conducă OMS-ul, adică exact instituția în care universalitatea și egalitatea în sănătate sunt consacrate ca principii de bază

Aptitudinile de terorist, criminal, corupt, șantajabil, tembel, trădător și mincinos sunt cu siguranță cele care prevalează de departe profesionalismului de altădată. Cazul lui Tedros nu este o excepție, ci îl întâlnim frecvent în palierele puterii. Democrația demonstrează încă o dată că e un sistem profund corupt, imploziv și că lipsa răspunderii individuale este o constantă care a produs mereu uriașe nenorociri.

Citiți și:
Le Figaro: China trage sforile la OMS. Ghebreyesus, fost membru al Partidului Comunist Etiopian
10 aspecte mai puțin știute despre OMS

 

yogaesoteric
25 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More