OMS: Bacteriile care nu mai pot fi eliminate cu actualele antibiotice: acinetobacter, pseudomonas şi enterobacteriile

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat o listă cu 12 familii de bacterii contra cărora, în cel mai scurt timp, este necesar să se pună la punct noi antibiotice, din cauza riscurilor majore de rezistenţă a acestora la actualele tratamente.

Această listă este orientativă şi are ca scop promovarea cercetării şi dezvoltării de noi antibiotice, explică OMS.

Cele mai periculoase

Riscul este apreciat ca fiind „critic” pentru trei mari familii de bacterii: acinetobacter, pseudomonas şi enterobacterii (dintre care E. coli), rezistente inclusiv la antibioticele de dată recentă, de ultimă generaţie, fiind la originea majorităţii infecţiilor grave din mediul spitalicesc.

OMS a inclus şase familii de agenţi patogeni în categoria „prioritate ridicată”, din care fac parte stafilococul auriu, salmonellele şi Helicobacter pylori (bacterie responsabilă în special de ulcerele stomacului), pentru rezistenţa lor la mai multe tipuri de antibiotice.

Trei familii de bacterii sunt considerate „prioritate medie”: pneumococul (responsabil de pneumonii, meningite), Haemophilus influenzae (otite) şi Shigella spp, cauza unor infecţii intestinale, cum este dizenteria.

Rezistenţa la antibiotice este în creştere, în timp ce opţiunile terapeutice scad rapid, avertizează OMS.

Un studiu britanic avertiza că bacteriile rezistente ar putea să ucidă până la 10 milioane de persoane anual până în 2050, ca şi cancerul.

Citiţi şi:

Descoperirea care ar putea transforma lumea medicală! Antibioticul din pământ care nu poate fi învins de bacterii!

Sfârşitul medicinei cu substanţe chimice: În SUA a fost descoperită o superbacterie rezistentă la TOATE antibioticele cunoscute



 

yogaesoteric
14 noiembrie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More