OMS pregătește terenul pentru restricții de tip covid și pentru rujeolă și alte boli?

ONU a avertizat asupra riscului unei „catastrofe absolute” dacă nu se recuperează întârzierea periculoasă a vaccinării copiilor din cauza pandemiei de covid-19 şi dacă restricţiile sanitare sunt ridicate prea repede, relatează AFP.

În 2021, avem potenţialul să se producă o catastrofă absolută”, a avertizat la Geneva dr. Kate O’Brien, directoare a departamentului pentru vaccinare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Pandemia a determinat ca resursele şi personalul să fie redirecţionate spre lupta împotriva covid, iar multe servicii medicale au fost închise sau a fost redus programul. Oamenii au fost, de asemenea, reticenţi să se mai deplaseze de teama de a nu se infecta, chiar şi atunci când măsurile de izolare nu le interziceau ieșirile.

Copiii neprotejaţi şi o ridicare prea rapidă a restricţiilor sanitare împotriva covid – care, de asemenea, au protejat parţial de anumite boli la copii – îşi arată deja efectele, un exemplu fiind apariţia unor focare de rujeolă în Pakistan, a subliniat oficialul OMS.

Aceşti doi factori combinaţi sunt „catastrofa absolută împotriva căreia tragem acum un semnal de alarmă pentru că este necesar să acţionăm imediat pentru a-i proteja pe aceşti copii”, a insistat ea.

Citiți și:
Numai o conştiinţă demonizată de lăcomie poate extinde vaccinarea anti-covid asupra copiilor
Țintele lor pe termen lung sunt copiii: Vaccinarea posibilă fără acordul părinților

 

yogaesoteric
30 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More