OMS trece la cosmos după ce a epuizat jumătate din alfabetul grec: Viitoarele variante covid-19 ar putea primi nume de constelații

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a folosit deja 12 dintre cele 24 de litere ale alfabetului grec pentru a denumi variante ale SARS-CoV-2, ia în calcul să numească alte eventuale noi variante, după ce epuizează literele alfabetului grec, cu un nou sistem – şi anume al constelaţiilor.

Poate că vom rămâne fără litere greceşti, însă examinăm deja o nouă serie de nume. Ne gândim să le numim după constelaţii”, anunţa la jumătatea lunii august, într-un interviu acordat The Telegraph, epidemiologul Maria Van Kerkhove, directoarea tehnică a părţii covid-19 din cadrul programului OMS de supraveghere a bolilor infecţioase.

Va fi vorba despre stele şi constelaţii mai puţin cunoscute, dar uşor de pronunţat”, a confirmat ea pentru Science Magazine.

Suntem pe cale să verificăm în interior, cu colegii noştri repartizaţi în lume, pentru a stabili ca niciun nume să nu fie ofensator în limba locală sau să fie un nume tradiţional”, a precizat ea.

Nume ale unor zei şi zeiţe din Grecia au fost scoase din calcul, din cauza pronunţării lor, ceea ce ar complica universalizarea.

Însă acest plan al OMS este departe de a se bucura de unanimitate în rândul oamenilor de ştiinţă.

Epidemiologul american Eric Feigl-Ding consideră că denumirea „«Casiopeea» sună mai degrabă bine”. Însă, un astrofizician de la Observatorul de pe Coasta de Azur, Eric Lagadec, preşedintele Societăţii Franceze de Astronomie şi Astrofizică, nu este de aceeaşi părere.

Variantele SARS-CoV-2 „nu au nimic a face cu constelaţiile! Propun altceva. Dacă am numi catastrofele naturale după climato-negaţionişti?”, declară el, arătând astfel că denumirile variantelor SARS-CoV-2 pot fi legate de politică.

Iată că după şirul de bâlbe, contradicţii şi politici aberante pe care ni le-au servit până acum, oficialii OMS ţin să ne ofere şi cireaşa de pe tort: în capetele lor covidul capătă conotaţii cosmice!

Citiţi şi:
Asociația Baroului Indian o dă în judecată pe cercetătoarea-șefă a OMS pentru uciderea multor cetățeni indieni prin inducerea în eroare cu privire la ivermectină
Coronavirus: o înșelăciune mondială concepută de OMS! Documentar difuzat la televiziunea elvețiană

 

yogaesoteric
27 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More