Omul inteligent nu ocolește sursele de informare care-i zguduie certitudinile

Dimpotrivă, le analizează, le compară cu sursele care îi alimentează credințele. Și are puterea de a face judecăți critice. De a accepta chiar și ceea ce n-ar fi vrut să accepte. Dacă rațiunea și evidența impun!

Prostul, cum dă de o informație care l-ar determina să-și modifice opiniile, reacționează: „E fake news. Ăsta e troll”.

Pe asta se bazează propaganda celor care controlează peste 80% din mass-media de astăzi la nivel global. Pe prostia de masă. Cunosc perfect psihologia maselor. Indignarea mea este că în masele astea găsești foarte mulți intelectuali.

În weekend, poate ați sesizat, nu postez. Citesc România literară și toate revistele publicate sub egida Uniunii Scriitorilor (Viața Românească, Luceafărul de dimineață – la București, Apostrof, Steaua – la Cluj, Convorbiri Literare – la Iași, Ramuri – la Craiova, Orizont – la Timișoara), Dilema Veche, Revista 22, Observator cultural etc.

E, mă îngrozește lipsa echilibrului, a gândirii critice la unii intelectuali remarcabili. Zici că sunt rupți complet de realitatea factuală internă și internațională, de parcă n-ar citi decât publicațiile care sunt în solda forțelor globaliste.

Pe-ăștia, de prostie nu-i poți suspecta. De aliniere la curentele occidentale, progresisto-neomarxiste, da. Unii se declară conservatori, dar tot Occidentul neomarxist îl susțin.

Autor: Angelo Davidescu

Citiți și:
Lovitura de stat oligarhică din Occident
Doctrina „Woke”, noua religie a Occidentului

 

yogaesoteric
4 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More