Omul miracolului – Joao al lui Dumnezeu

Printre vindecătorii celebri din întreaga lume, cele mai cunoscute cazuri sunt cel al  “profetului adormit”, Edgar Cayce şi cel al lui Jose Arigo, care vindeca în stare de transă. Tot în linia acestora se înscrie şi Joao Teixeira da Faria, cunoscut sub numele de Joao de Deus (Joao al lui Dumnezeu), din Brazilia, considerat a fi cel mai mare vindecător în viaţă. Se estimează că a tratat, direct sau indirect, aproximativ 15 milioane de oameni în ultimii 40 de ani.

Joao oferă tratamente gratuite în micul său spital ce seamănă mai degrabă cu un sanctuar, situat în oraşul Abadiania, Goias, în Brazilia – la 130 km de capitala Braziliei. Spitalul, cunoscut sub numele de Casa de Dom Inacio, este deschis trei zile pe săptămână, miercuri, joi şi vineri. Jurnalistul Robert Pellegrino-Estrich, care a scris o carte intitulată “The Miracle Man” (Omul miracolului) despre viaţa lui Joao, relatează experienţa sa personală la Casa de Dom Inacio. Vă prezentăm un fragment impresionant din relatările sale:

“Veneau aici cu miile. Bolnavi, infirmi, consideraţi incurabili de medicina alopată, se adunau cu toţii în acest orăşel din Brazilia centrală. Suportau lungi zboruri internaţionale, călătorii obositoare cu autobuzul spre Abadiania, situat pe înălţimile platoului Braziliei centrale. Îi aducea speranţa că vor fi vindecaţi printr-un miracol de Joao Teixeira de Faria … omul pe care ei îl numesc Joao al lui Dumnezeu.

El curăţă răzuind cu un cuţit cataracte şi tumori ale ochiului, elimină cancerul de sân cu o mică incizie şi-i face pe cei ologi şi paralizaţi să umble din nou, cu o simplă atingere a mâinii sale. Drept mărturie tăcută a suceselor sale, într-o cameră de meditaţie se află o grămadă de cârje, proteze şi scaune cu roţi, de care posesorii nu mai aveau acum nevoie.

Centrul se deschide la 6 dimineaţa. Bolnavii îşi iau numerele de ordine în timp ce cameramanii îşi pregătesc echipamentele pentru a filma activităţile zilei. Într-una din camere, Joao se pregăteşte. Rita, dentistă şi asistentă voluntară a lui Joao, care la rândul ei fusese vindecată de o boală incurabilă, afirmă că el poate chema mai bine de 34 de entităţi – medici, care îi folosesc corpul pentru a realiza operaţii chirurgicale uluitoare şi vindecări miraculoase. Joao este un medium care operează în stare de transă, explică ea, care nu îşi aminteşte nimic din ce se petrece cât timp spiritele se manifestă prin el. Entitatea principală care conduce operaţiunile de vindecare se numeşte Dom Inacio, de aceea numele centrului de vindecare este Casa De Dom Inacio. La ora 7:30 deja îl aşteaptă 600 de oameni.În curând el va rosti o simplă rugăciune şi va primi entitatea să se manifeste prin el.

Urmat de asistenţii care aduc truse cu instrumente chirurgicale, Joao se mişcă încet, în stare de transă. Anestezia şi sterilizarea sunt realizate în mod invizibil de către entităţile- medici, fapt care îi uluieşte pe toţi medicii veniţi să observe acest fenomen. Trebuie să remarcăm că, în 35 de ani, nu a existat nici un caz de septicemie la Casa de Dom Inacio.

În timpul dimineţii am asistat la operaţii care sfidau logica. Atingând capul unei femei care avea o tumoare mare la stomac, el a ridicat bluza acesteia pentru a arăta o incizie proaspăt cusută, de aproximativ 10 cm. Două ore mai târziu, femeia se simţea foarte bine şi era bucuroasă să arate tuturor incizia. “Uite, tumoarea s-a dus, zicea ea, mă duc acasă să pregătesc cina!”

Unele dintre operaţii sunt total neortodoxe. Astfel, cu un forceps lung şi un pămătuf de bumbac (sau vată), el realiza operaţii asupra nasului, răsucind forcepsul adânc în cavitatea sinusurilor. Mi se spune că el poate realiza 28 de operaţii diferite prin această tehnică. Poate părea înfiorător pentru cei care privesc, însă pacienţii abia dacă resimt o senzaţie uşoară de jenă. Un bărbat pe care l-am intervievat declara că a avut 6 oase ale piciorului rupte care au fost vindecate de Joao. O operaţie la fel de imposibilă medicinii actuale se realiza prin curăţarea ochiului cu un cuţit de bucătărie (la fel proceda şi Jose Arigo). Pe lângă îndepărtarea tumorilor oculare şi a cataractelor, Joao vindeca şi alte părţi ale corpului prin curăţirea ochiului la modul descris. Invitat să văd de aproape această operaţie incredibilă, am putut sesiza o mică lumină albăstruie care emana din vârful cuţitului. Această lumină pătrundea adânc în iris şi părea să se dividă în mai multe degete albe. Aşa cum am mai menţionat, nu se foloseau nici un fel de anestezice sau antiseptice la aceste operaţii. Inciziile nu produceau nici o sângerare, fapt ce îi uimea pe medici şi pe oamenii de ştiinţă, care nu pot explica aceasta.

Am fost prevenit de un asistent să fiu atent la un fenomen cu totul miraculos: “operaţii invizibile simultane” care aveau loc printre oamenii din mulţime, în timp ce el opera. Chiar şi aşa, nu am fost pregătit pentru frecvenţa de apariţie a acestui fenomen neobişnuit. Oamenii cădeau ca muştele în jurul meu. “Prindeţi-l pe acela!” spunea Joao, făcând o pauză în timpul unei operaţii dificile pe ochi, arătând undeva în mulţime. “Mai este unul acolo. Duceţi-i în camera de convalescenţă”, spunea el cu multă compasiune. Acestea erau cu adevărat vindecări miraculoase.
Am putut vedea, cu uimire, cum un om ţintuit de 50 de ani în scaunul cu rotile s-a ridicat şi a mers după o simplă atingere a picioarelor sale. Ajutat de asistenţi, el s-a îndreptat spre camera convalescenţilor, căruciorul devenind acum pentru el un accesoriu inutil.

M-am dus şi eu în acea cameră pentru a cerceta cazurile de acolo. Camera mirosea a curat şi a steril, fără să aibă totuşi mirosul de chimicale din spitale. Era un aer spiritual acolo. Am căutat câteva din cazurile de “operaţii simultane”, pentru a vedea cum se vindecaseră. Aici, foşti bolnavi de cancer fără speranţă de viaţă, cu pietre la bilă, hernii, cataracte, artrite cronice, leucemii, afecţiuni cardiace sau cu multe alte boli fără diagnostic – toţi erau acum somnoroşi, dar calmi şi mulţumiţi. Toţi cu care am vorbit fuseseră operaţi cu succes. Unui om care nu putea să se aşeze sau să se întoarcă fără ajutor Joao i-a făcut o mică incizie între umeri. Imediat a putut să se întoarcă şi să se aşeze singur. Era atât de bucuros încât plângea în timp ce povestea despre miraculoasa sa vindecare.

Casa conţinea alte trei camere mari. Una dintre ele este camera de meditaţie unde 30 sau mai mulţi mediumi îmbrăcaţi în alb sunt cufundaţi în stare profundă de meditaţie. Aceasta pentru a genera un puternic câmp energetic vindecător. În camera următoare se aflau alţi 60 de mediumi voluntari.

Lungul şir de pacienţi trece prin centrul acestei camere pentru a primi tratamentul sau prescripţiile de la mediumul Joao, prin care se manifestă acum o entitate-medic din plan astral. Aceasta “scanează” fiecare persoană şi îi “vede” problema. Pentru mulţi, el scrie reţete cu plante, într-un stil stenografic aparte. Cei care au necesită operaţii sunt îndrumaţi într-o cameră specială unde se desfăşoară operaţiile chirurgicale importante şi tratamentele prelungite. În timp ce vorbeşte, mâna sa, părând separată de stăpânul ei, scrie cu rapiditate pe un carnet. O altă reţetă, alte instrucţiuni, şi şirul merge mai departe. Un inginer, care a venit mai întâi cu fiica lui în căutarea unui remediu pentru o boală dureroasă ce îi afecta picioarele, îmi spune că mediumul va rămâne până când toţi cei veniţi vor fi trataţi, uneori până noaptea târziu.

Joao Teixeira este un om de origine umilă care îşi dedică trei zile săptămânal pentru vindecare semenilor săi, fără a cere nici un fel de recompensă pentru aceasta. Întreaga sa fiinţă emană o nesfârşită compasiune şi o forţă interioară deosebită. El rosteşte puţine cuvinte, dar vocea sa profundă atrage atenţia.

Născut într-o familie săracă, el a fost obişnuit de mic cu foamea şi cu lipsurile de tot felul. La vârsta de 16 ani şi-a descoperit extraordinarul dar de a vindeca, în urma unei viziuni în care i-a apărut o femeie care l-a îndrumat către cea mai apropiată biserică. Ajuns acolo, nu-şi mai aminteşte ce s-a petrecut cu el în următoarele câteva ore, dar când şi-a recăpătat cunoştinţa a aflat că realizase operaţii miraculoase. De atunci a continuat să vindece timp de 38 de ani, în pofida persecuţiilor necontenite. O mare parte din tinereţe a trăit ca un pribeag, călătorind din oraş în oraş, vindecând oamenii şi trăind din donaţiile lor (care constau în hrană şi alimente). Poliţia l-a hărţuit constant, bătându-l şi închizându-l. Chiar şi astăzi, când are atâtea cazuri vindecate, în pofida compasiunii şi a dăruirii sale necondiţionate pentru miile de bolnavi care îi cer ajutorul, inamicii săi caută să-l discrediteze. Uluitor, el chiar îi tratează pe mulţi dintre aceştia – medici şi poliţişti – de bolile lor considerate incurabile de medicina clasică. Clerici, rabini şi călugăriţe din întreaga lume au scris mărturii despre vindecările sale miraculoase.

Cel sărac şi cel faimos sunt la fel primiţi. Printre aceştia din urmă, se numără şi actriţa Shirley MacLaine, căreia i se spusese că nu va mai putea dansa. Joao i-a vindecat picioarele a căror boală era cauzată de o tumoare la stomac. Mii de mărturii sunt îndosariate alături de grămezi de articole decupate din ziare şi scrisori personale de mulţumire. Se estimează că a vindecat mai mult de 15 milioane de oameni în aceşti 38 de ani. Rapoartele oamenilor de ştiinţă din întreaga lume susţin vindecările miraculoase ale tuturor bolilor cunoscute sau necunoscute, incluzând cancere incurabile, lupus şi 139 de cazuri de SIDA. Cu toţii veneau la Casa de Dom Inacio mai degrabă sceptici, dar plecau convinşi că Joao este un fenomen paranormal autentic al medicinii.
Bolnavii nu plătesc tratamentul. Dacă sunt prescrise plante, ei plătesc doar costul acestora (câţiva dolari). Ei sunt hrăniţi la prânz cu o supă consistentă, pâine şi ceai, care le sunt oferite gratuit. În săptămâna dinainte de a ajunge eu, Joao tratase şi hrănise peste 15.000 de oameni în trei zile! El şi ajutoarele sale voluntare au lucrat fără oprire până la 14 ore zilnic. Se spune că tratează şi operează într-o săptămână atâţia oameni cu maladii majore câţi se tratează într-o lună la cel mai mare spital occidental.

Ca şi în cazurile altor vindecători dinaintea sa – Edgar Cayce, Ze Arigo şi englezul Harry Edwards, vindecările sale miraculoase dau speranţă celor cu boli în stadii terminale, care au epuizat toate metodele medicinii moderne. Joao este dovada vie a existenţei lui Dumnezeu, pe care nici cei mai sceptici nu o pot nega. O călătorie la sanctuarul său este o experienţă spirituală înălţătoare chiar şi pentru cei complet sănătoşi.”

yogaesoteric
articol preluat din Revista Misterelor

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More