Ontario aprobă legea care permite guvernului să ia copiii de la părinții care se opun schimbării de gen

 

Provincia canadiană Ontario a adoptat o legislaţie care permite guvernului să ia copiii din familiile care refuză să accepte „identitatea de gen” sau „expresia de gen” aleasă de copiii lor.

Aşa-numitul Act de Sprijinire a Copiilor, Tinerilor şi Familiilor din 2017 sau Proiectul de Lege 89, a fost aprobat cu un vot de 63-23, potrivit The Christian Times.

Este nevoie de protecţia copilului, de asistenţi sociali, de prestatori de servicii de adopţie şi de judecători care să ţină cont şi să respecte „rasa, descendența, locul de origine, culoarea, originea etnică, cetăţenia, diversitatea familială, handicapul, crezul, sexul, orientarea sexuală, genul unui copil, identitatea şi expresia de gen”.

„Consider că este o formă de abuz atunci când un copil se identifică într-un anume mod şi un îngrijitor îi spune că nu este aşa, că este bine să fie de un mod diferit”, a declarat ministrul Serviciilor Copilului și Familiei, Michael Coteau, care a prezentat proiectul de lege. „Dacă este vorba de abuz şi dacă el este definit, un copil poate fi retras din mediul respectiv şi plasat în protecţie unde nu există abuz.”

Proiectul de lege înlocuieşte Legea Serviciilor pentru Copii şi Familii, sau Legea 28, care reglementează protecţia copilului, serviciile de îngrijire şi adopţie.

Legea 28 stabileşte că părintele unui copil sub îngrijirea sa îşi rezervă dreptul „de a îndruma educaţia şi educaţia religioasă a copilului”. Cu toate acestea, noua lege o modifică astfel: „să dirijeze educaţia copilului sau a tânărului, în conformitate cu crezul, identitatea comunitară şi culturală a copilului sau tânărului”.

Irwin Elman, avocatul pentru copii şi tineri al provinciei Ontario, a spus într-o declaraţie: „Cred că această nouă Lege, în principiile sale, reprezintă o schimbare de paradigmă pentru provincie, cu angajamentul sau faţă de participarea copiilor şi a tinerilor în toate deciziile care îi afectează pe ei, crearea unui sistem de servicii centrat pe copil şi angajamentul faţă de anti-rasism şi drepturile copilului”.

Jack Fonseca, strateg politic al Campaign Life Coalition, nu este de acord şi a fost citat spunând: „Odată cu aprobarea Legii 89, am intrat într-o eră a puterii totalitare exercitată de către stat, aşa cum nu s-a văzut niciodată în istoria Canadei. Nu vă lăsaţi înşelaţi, Legea 89 este o ameninţare gravă pentru creştini şi pentru toţi credincioşii care au copii sau care speră să-şi mărească familia prin adopţie”.

În aprilie, un cuplu creştin a deschis un proces împotriva Hamilton Children’s Aid Society, pentru că le-au retras doi copii daţi în îngrijire în casa lor, pentru că au refuzat să mintă copiii că iepuraşul de Paşti este real.

„Avem o politică fără minciună”, a spus Derek Baars, unul dintre părinţii adoptivi, care a subliniat că un asistent social a insistat ca el şi soţia lui, Frances Baars, să le spună celor două fete date în îngrijirea lor, în vârstă 3 şi 4 ani, că iepuraşul de Paşti este real. „Am explicat agenţiei că nu suntem pregătiţi să le spunem copiilor o minciună. Dacă ne-ar fi întrebat copiii, nu i-am fi minţit, dar nu am fi menţionat noi înşine”.

Alegerea cuplului Baars, membri ai Bisericii Presbiteriene Reformate din America de Nord, a fost anulată şi copiii le-au fost luaţi. Lucrătorul CAS, care a insistat că Baars îi învaţă pe copii ca iepuraşul de Paşti nu este autentic, le-a spus ca iepuraşul de Paşti era o parte importantă a culturii canadiene.

Citiți și:

Victima ideologiei de gen. La 6 ani, obligat de mamă să devină fată, lăsat de tată să fie băiat

Transsexualismul aplicat copiilor este fără îndoială un abuz – opinie a Colegiului Pediatrilor Americani. «Ideologia gender le face rău copiilor»


 

yogaesoteric
21 iunie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More