O femeie ce utilizează întotdeauna ecranul telefonului la luminozitate maximă îndură acum 500 de «găuri» pe cornee

 

Dacă vă imaginați că radiația emisă de smartphone-uri este inofensivă, gândiți-vă din nou.

O femeie în vârstă de 25 de ani și-a distrus fără să știe ochii, în doar doi ani, doar pentru că a setat luminozitatea ecranului la maximum, pe smartphone-ul ei. Acest incident s-a petrecut în Taiwan, în martie 2018, când ea a început să observe că ceva nu este în regulă.

Conform Apple Daily, doamna Chen este secretară și, datorită naturii slujbei ei, este necesar să aibă telefonul cu ea în orice moment, angajatorii ei așteptându-se ca Chen să le răspundă prompt la mesaje. În plus, ea era nevoie ca adesea să se deplaseze și afară, ceea ce însemna că de multe ori privea ecranul direct sub soare.

Firește, ea a ajustat luminozitatea ecranului la cel mai înalt nivel și a uitat să o reducă după orele de lucru. Noaptea, Chen a oprit lumina în camera ei și a urmărit seriale pe ecranul strălucitor al telefonului. Probabil că se obișnuise deja și nu a observat că era prea strălucitor, așa că nu a mai ajustat luminozitatea.

Acesta a durat doi ani, până în martie 2018, când a constatat în cele din urmă că ceva nu era în regulă cu ochii ei. La început, ea a încercat să atenueze disconfortul cu lacrimi artificiale, dar acest tratament nu a ajutat-o prea mult. În curând, starea ei a devenit mai severă și după numai patru luni, ochii ei au devenit însângerați și dureroși.

La spital, Chen a fost informată de către medici că vasele de sânge din corneea ochiului stâng erau congestionate, iar vederea ei a rămas doar cu 0,6 din capacitate. În același timp, vederea la ochiul ei drept a ajuns, în mod șocant, la numai 0,3 din capacitate, având peste 500 de „găuri” pe cornee. I s-a aplicat imediat un tratament cu steroizi și a început să arate semne de recuperare după trei zile.

Potrivit medicului care a tratat-o, ecranul telefonului smart al lui Chen a emis constant lumina cu puterea de 625 lumeni, ceea ce înseamnă cu 300 lumeni mai mult decât nivelul recomandat.

„Utilizarea telefonului cu o asemenea luminozitate, timp de peste două ore, produce un efect asupra ochilor la fel ca și când aceștia ar fi copți într-un cuptor cu microunde”, a spus medicul.

De asemenea, este indicat să nu închideți lumina în cameră noaptea, atunci când încă mai folosiți telefoanele mobile. Mai mult, se recomandă fixarea luminozității ecranului la 250 lumeni, deoarece această acțiune poate ajuta la reducerea tensiunii oculare și a deteriorărilor cauzate de lumina albastră emanată de ecrane.

Citiți și:

Un studiu trage semnalul de alarmă: Aproape 5 miliarde de oameni vor avea probleme de vedere până în 2050

Suntem oare cu toţii afectaţi de simptomele specifice sindromului hiperkinetic cu deficit de atenţie (ADHD) datorită smartphone-urilor?

Sindromul dependenței de ecran sensibil: efectele adicției față de «a petrece mult timp în fața unui ecran sensibil»

 

yogaesoteric
21 iunie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More