Orange, obligată să desfiinţeze antenele GSM de pe un bloc şi să plătească şi despăgubiri

Operatorul de telefonie Orange a fost obligat de instanţă să desfiinţeze antenele GSM de pe un bloc de locuinţe din sectorul 6 şi să plătească despăgubiri de 5.400 de euro, pentru că refuzase să mute echipamentul.

Admite în parte cererea, astfel cum a fost precizată. Obligă pârâta la predarea către reclamantă a spaţiului închiriat, în starea sa iniţială, prin ridicarea instalaţiilor şi construcţiilor efectuate.

Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 5.400 euro (echivalent în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă a spaţiului pentru perioada 19 mai 2020 – 19 februarie 2021), precum şi la plata dobânzii legale aferente, calculată de la data introducerii cererii de chemare în judecată (03.02.2021) şi până la achitarea integrală a debitului.

Obligă pârâta la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată, în cuantum de 1416,54 lei. Cu apel în 30 de zile de la comunicare care se va depune la Judecătoria Sectorului 1 București”, se arată în soluţia instanţei.

În toamna anului trecut, un alt operator de telefonie mobilă a fost obligat de instanţă să-şi demonteze antena GSM de pe un bloc. În noiembrie 2020, instanţa Judecătoriei Sector 3 a obligat Telekom România Mobile Communications să desfiinţeze o antenă de telefonie mobilă de pe un bloc din Sectorul 3, din motive ce ţin de protejarea sănătăţii. Dacă operatorul nu execută decizia de bună voie în termen de 2 luni, reclamanţii pot demonta singuri antena.

Citiți și:
Precedent important în Justiţie: Doi bucureșteni au obținut în instanţă demontarea antenelor GSM de pe blocul în care locuiesc
Poluarea electromagnetică
Ipoteză cutremurătoare. Tripleta malefică: Celulare multe – Antene GSM nocive – Instalația HAARP

 

yogaesoteric
14 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More