Orban: Sancțiunile nu au schimbat cursul Moscovei, Europa a pierdut patru guverne

Sancțiunile legate de Rusia nu au spulberat hotărârea Moscovei, în timp ce Europa a pierdut deja patru guverne pe fondul crizelor economice și politice”, a declarat premierul ungar Viktor Orban.

Strategia Occidentului este ca o mașină cu cauciucuri înțepate la toate cele patru roți. Sancțiunile nu au destabilizat Moscova. Europa are probleme, economic și politic, iar patru guverne au devenit victime: din Marea Britanie, Bulgaria, Italia și Estonia. Lumea se va confrunta cu o creștere bruscă a prețurilor. Și cea mai mare parte a lumii, de asemenea, nu ne-a susținut în mod deliberat – China, India, Brazilia, Africa de Sud, lumea arabă, Africa – toată lumea este departe de acest conflict, sunt interesați de propriile afaceri”, a spus Orban în cadrul discursului pe care l-a ținut recent la Băile Tușnad.

Orban a mai remarcat că este posibil ca actualul conflict din Ucraina să „pună capăt hegemoniei occidentale, care ar putea uni lumea împotriva cuiva” și că „o ordine globală multipolară va bate la ușă”.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că Europa are nevoie de o nouă strategie care să vizeze pacea în conflictul ucrainean.

Ungaria nu este cazul să-și facă iluzia că putem influența strategia Occidentului. Cu toate acestea, este o chestiune de onoare și moralitate pentru noi să ne afirmăm poziția că este nevoie de o nouă strategie, al cărei scop ar fi pacea și formularea unei bune propuneri de pace. Sarcina Uniunii Europene nu este de a lua parte, ci de a se poziționa între Rusia și Ucraina”, a mai spus Orban.

Orban a semnalat că, pentru prima dată de la al Doilea Război Mondial, Europa din nou nu are voce în problemele importante de securitate, deoarece deciziile sunt luate de Statele Unite și Rusia.

Pacea în Ucraina poate fi stabilită doar după negocierile dintre Rusia și Statele Unite, iar Europa a pierdut șansa de mediere din moment ce nu a reușit să asigure îndeplinirea acordurilor de la Minsk”, a declarat premierul ungar.

Când vorbim despre război, se pune întrebarea: ce ar fi indicat să facem? Convorbirile de pace între Rusia și Ucraina nu vor avea loc. Lumea care le așteaptă, așteaptă în zadar. Rusia vrea garanții de securitate, de aceea doar discuțiile dintre Rusia și SUA pot pune capăt acestui război. Până nu vor avea loc negocierile ruso-americane, nu va fi pace”, a subliniat Orban.

Orban a menționat că europenii nu mai pot media procesul, deoarece Moscova nu este dispusă să asculte UE după eșecul acordurilor de la Minsk.

Am pierdut după 2014 când nu am putut asigura îndeplinirea acordurilor de la Minsk care conţin garanţiile Franţei şi Germaniei. Și rușii nu mai vor să poarte discuții cu noi”, a adăugat el.

Pe 24 februarie, Rusia a început o operațiune militară în Ucraina, ca răspuns la solicitările de ajutor din partea republicilor separatiste Donețk și Lugansk. Statele Unite și aliații săi au răspuns prin impunerea de sancțiuni extinse împotriva Rusiei, sporind totodată sprijinul lor militar pentru Ucraina.

Citiți și:
Viktor Orban: Războiul din Ucraina va pune capăt supremației Occidentului! Lumea nu a trecut de partea SUA
Viktor Orban prevede o criză fără precedent: „Ne aşteaptă un deceniu de pericole. Există un război, iar preţurile cresc”

 

yogaesoteric
1 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More