Politica externă a României se rezumă la un singur obiectiv: Un job la NATO pentru Klaus Iohannis!

Un sondaj CURS, realizat între 13-22 iulie 2022, ne dezvăluie, la Capitolul „Încrederea în personalități politice”, un adevăr al zilelor noastre: Klaus Iohannis se prăbușește în sondaje de la o zi la alta. A ajuns în acest sondaj la o încredere de doar 15%. Sub Rareș Bogdan, care deține 17%. 83% dintre români au încredere „foarte puțină” și „puțină” în președintele României. 2% n-au răspuns.

Dacă alegerile prezidențiale vor avea loc la termen, Klaus Iohannis mai are doi ani și ceva de mandat. În ritmul acesta de prăbușire, peste doi ani, în iulie 2024, va fi nevoie să-l căutăm cu scafandri, pe fundul mării. Pentru că acolo va ajunge în sondaje.

În democrațiile autentice, o astfel de prăbușire ar neliniști grozav pe un politician, mai ales dacă acesta deține cea mai importantă funcție în stat. Firește, Klaus Iohannis nu va mai candida. Asta nu înseamnă însă că n-ar avea de ce să-l preocupe poziția sa din sondaje. Pe de o parte pentru că un veritabil om politic trăiește din simpatia alegătorilor. Pe de alta, pentru că funcția de președinte reclamă înainte de toate capital politic. Nu numai în vremuri tulburi precum cele de acum, dar și în vremuri normale, președintele are nevoie, ca de aer, de încrederea alegătorilor. Această încredere îi dă convingerea că îndemnurile sale adresate românilor vor fi primite de aceștia cu încredere și, prin urmare, le vor traduce în practică.

România va traversa și ea furtuna teribilă produsă de suprapunerea mai multor crize: criza energetică, criza meteo, criza sanitară, criza economică și, de ce nu, criza politică.

Pentru ca țara să iasă cât de cât bine din această furtună, se cer măsuri extraordinare, multe deloc ușoare pentru români. Cine să le ceară? Un președinte în care 83% dintre români n-au încredere?! Pentru ca ele să fie transpuse în practică este necesar să le ceară un președinte cu peste 50% încredere din partea românilor.

De ce se prăbușește Klaus Iohannis în sondajele privind încrederea românilor?
Încrederea în politică e dată de mulți factori. Printre aceștia se numără și convingerea cetățenilor că respectivul politician n-are alt interes decât binele cetățenilor, că el e atent doar la felul în care se transpune în practică acest bine și lucrează, zi și noapte, numai și numai pentru acest bine.

Sunt convinși românii că președintele Klaus Iohannis moare pentru ca lor să le fie bine? Răspunsul ni-l dă un fapt din ultima vreme.

Marți, 19 iulie 2022, a venit în vizită în România Mahmud Abbas, președintele Palestinei. Știind cine e Mahmud Abbas și de complicata realitate din Orientul Mijlociu, dar și de tradiția românească a bunelor legături și cu Israelul și cu Palestina, ne-am fi așteptat ca președintele României să ofere românilor mai multe amănunte despre această vizită. Cu excepția unui comunicat sec, urmat de o conferință de presă transmisă pe site-ul Președinției, Klaus Iohannis n-a catadicsit să stea de vorbă cu poporul său în legătură cu vizita.

La conferința de presă, Klaus Iohannis a dezvăluit ce i-a spus președintelui Palestinei în cursul discuțiilor: „Am prezentat președintelui Abbas sprijinul multidimensional acordat Ucrainei în domeniul umanitar, politic, economic, sectorial.

Las la o parte faptul că președintele Palestinei nu cred că s-a ostenit până aici pentru a afla ce face România în sprijinul Ucrainei. Klaus Iohannis este președintele României. Normal ar fi fost să-i vorbească oaspetelui despre ce a făcut el în sprijinul României, și nu al Ucrainei.

De ce a ținut Klaus Iohannis să invoce sprijinul dat de România (de el, adică) Ucrainei? Klaus Iohannis se află angajat de ceva vreme într-o campanie de tras sfori pentru a ajunge secretar general NATO. În această campanie sunt angajate serviciile secrete ale României, ambasadele, întregul Minister de Externe. Personal, Klaus Iohannis exploatează Războiul din Ucraina pentru a mulțumi pe cei de care depinde numirea sa. N-are importanță pentru Klaus Iohannis că asta înseamnă decizii antinaționale luate în numele României, atât în chestiunea războiului, cât și în alte chestiuni internaționale. Ca și Carol al II-lea, Klaus Iohannis decide de unul singur în chestiuni de interes național ale României în lumea de azi. Iată explicația aberației de a invoca într-o întâlnire cu un oaspete străin sprijinul dat de el, Klaus Iohannis, nu României ci Ucrainei.

De ce se prăbușește Klaus Iohannis în sondaje?
Românii și-au dat seama că președintele lucrează numai și numai pentru interesul său personal: cel de a pune mâna pe un job la NATO.

Și deoarece Klaus Iohannis decide în exclusivitate poziția României în actuala criză internațională, românilor le e limpede că politica externă a României se rezumă la realizarea unui singur obiectiv: să ajungă Klaus Iohannis secretar general NATO.

Autor: Ion Cristoiu

Citiți și:
Prof. Petrișor Peiu, despre microcentralele nucleare netestate nicăieri în lume: Din graba de a da bine „în poză”, Iohannis a mai făcut o eroare angajând România într-o aventură
Scrisoare deschisă a unui grup de ofițeri (r) adresată președintelui Iohannis: Socotim de datoria noastră să vă atragem atenția că lucrați contra interesului național

 

yogaesoteric
1 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More