Organizația Meteorologică Mondială introduce cu viclenie informații despre contrails, dârele de condensare de la avioane, în Atlasul Norilor…


…şi consideră că e normal să persiste, să se lăţească şi apoi să acopere cam tot cerul…


Norii joacă un rol esențial în prognoza și avertizările meteo. Ei reprezintă o componentă a circuitului apei în natură și influențează întregul sistem climatic. De-a lungul istoriei, ei au inspirat artiști, poeți, muzicieni, fotografi și alți nenumărați entuziaști.

Sistemul internațional actual al clasificării norilor având denumiri în limba latină datează din 1803, când meteorologul amator Luc Howard a scris eseul Modificarea Norilor.

Atlasul Internațional al Norilor recunoaște în prezent zece tipuri de bază de nori, care sunt definite după locul unde aceștia se formează în atmosferă și după aspectul lor.

Norii formați la altitudini foarte înalte au de obicei baza situată mai sus de aproximativ 6.000 de metri, norii de nivel mijlociu au baza între 2.000 și 6.000 de metri și norii de nivel scăzut au baza la maxim 2.000 de metri.

 

Cele mai multe nume de nori conțin prefixe și sufixe latinești care, combinate, oferă o indicație a caracterului norului. Acestea includ:
– Stratus/strato: plat/stratificat și neted;
– Cumulus/cumulo: îngrămădit/umflat;
– Cirrus/cirro: pene, înmănuncheat;
– Nimbus/nimbo: purtător de ploaie;
– Alto: nivel mediu (deși înseamnă înalt în latină).

Noul Atlas Internațional al Norilor, rezultat al eforturilor unei echipe speciale de lucru a Organizației Meteorologice Mondiale, care a petrecut aproape trei ani revizuind textul și colectând și clasificând imagini și date, împarte cele 10 genuri de nori în „specii”, care descriu forma și structura internă, și „varietăți”, care descriu transparența și aranjamentul norilor. În total sunt aproximativ 100 de combinații.

În atlas mai sunt incluși câțiva nori noi numiți „speciali”, cum ar fi Homogenitus (de la latinescul „homo” care înseamnă „om” și „genitus” care înseamnă „generat” sau „fabricat”), printre care se numără și așa-numitele Contrails (urmele lăsate în urma aeronavelor).

O mențiune specială este făcută cu privire la Asperitas (din limba latină, care înseamnă „asemănător cu valurile” și „asperitate”) – o formație noroasă cu aspect dramatic, care seamănă cu suprafața unei mări agitate, răsturnată însă – care a captat imaginația publicului în anii recenți. Acest tip de nor este inclus în atlas ca o „caracteristică suplimentară”.

Atlasul Internațional al Norilor include și o nouă specie numită Volutus (din latinul „volutus” care înseamnă „rulat”) pentru norii rulați.

Dârele de condensare de la aeronave

Dârele de condensare de la aeronave (contrails) ce au persistat cel puțin 10 minute, vor primi denumirea genului Cirrus, urmate doar de numele special de nor homogenitus, așadar contrails vor fi denumite doar Cirrus homogenitus. Ca o particularitate nouă, sau fenomen nou privind dârele de condensare recente, acestea pot trece prin stări de transformare foarte rapide și variate, iar acestora nu li se va acorda nicio denumire de specie sau caracteristici suplimentare.

Homomutatus

Dârele de condensare de la aeronave care sunt persistente (Cirrus homogenitus) și pot fi observate pentru o perioadă lungă de timp, sub influența vânturilor puternice de înălțime cresc în lățime și se împrăștie pe o porțiune mare a cerului, iar apoi pot suferi transformări interne, cum ar fi aceea că norul ia înfățișarea unui nor natural de formă cirrus. În acest caz, norul rezultat va primi numele corespunzător genului său (de exemplu, Cirrus, Cirrocumulus sau Cirrostatus), urmat de specia adecvată, varietatea și alte caracteristici suplimentare, terminând cu terminația specială homomutatus (de exemplu, Cirrus floccus homomutatus sau Cirrus fibratus homomutatus).

Unul dintre argumentele folosite de activiştii sistemului ce doresc să ne convingă că ceea ce vedem noi pe cer nu sunt niciodată chemtrails (dâre ce apar în urma avioanelor datorită pulverizării pe ascuns a diferite substanțe), ci întotdeauna contrails, este acela că de când există avion modern există şi aceste dâre. Adică de zeci de ani. Doar că cei care au peste 40 de ani îşi pot aminti că în copilăria lor când cântau „avion cu motor, ia-mă şi pe mine în zbor”, vedeau într-adevăr dâre, dar absolut niciodată transformându-se într-un asemenea hal precum cele din zilele noastre.

Și apoi, dacă întradevăr acești nori ar fi fost pe cer de zeci de ani, de ce de abia după atâta vreme au ajuns să fie clasificați oficial?


Citiți și:

Chemtrails – acum „se şpreiază” moartea şi în România

Un genocid planetar. Zguduitorul secret dezvăluit al dârelor morţii (chemtrails-uri) pe care anumite avioane le fac să apară pe cer (I)

 

yogaesoteric
22 mai 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More