Pădurea subacvatică din Kazahstan. Lacul unde copacii par să crească cu susul în jos

 

Lacul Kaindy se află în Munții Tian Shan, la o altitudine de 2.000 de metri deasupra nivelului mării și la 130 de kilometri de oraşul Almaty, Kazahstan. Lacul are 400 de metri lungime și atinge o adâncime maximă de aproximativ 30 de metri în unele locuri. Până aici nimic neobișnuit, însă copacii care ies din apă par să crească invers, coroana acestora fiind sub apă.

Lacul cu apă dulce s-a format natural, în urma unui cutremur care a avut loc în anul 1911. Seismul a declanşat o alunecare de teren, formând un baraj natural. Ulterior, apa de ploaie a umplut întreaga vale, creând un lac impresionant în mijlocul munţilor.

În ceea ce privește fenomenul neobișnuit despre care vorbim în acest articol, realitatea este că, din cauza apei foarte reci din lac, copacii s-au pietrificat și, deși încă par vii și verzi, sunt de fapt cât se poate de morți.

Lacul este o locație populară pentru scafandri care au posibilitatea de a vedea un peisaj subacvatic uimitor, desprins parcă dintr-o altă lume, unde adâncurile abundă de vegetație. Lacul este, de asemenea, cunoscut pentru culorile sale vibrante, de la turcoaz la verde smarald – în funcție de lumină și anotimp.


Citiți și:

31 de lacuri spectaculoase din România

Fascinaţie şi mister. Top 10 cele mai bizare minuni ale lumii

 

yogaesoteric
10 februarie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More