Palatul Păcii și Reconcilierii – piramida din Kazahstan construită pentru întrunirile liderilor tuturor religiilor de pe Terra

 

Palatul Păcii și Reconcilierii este o piramidă de 77 metri înălțime din Astana, capitala Kazahstanului. Structura a fost construită de Sembol Construction și a costat aproximativ 58 milioane USD. A fost proiectată de arhitecții britanici Foster și Partners și inaugurată în anul 2006.

Piramida a fost realizată în special pentru a găzdui Congresul religiilor mondiale și tradiționale. Conține săli special amenajate pentru cele mai importante religii din lume: creștinism, iudaism, islam, budism, hinduism sau taoism. De asemenea, găzduiește o sală de operă de 1.300 de locuri, un muzeu național de cultură, o bibliotecă și un centru de cercetare pentru grupurile etnice și geografice din Kazahstan. Clădirea este concepută ca un centru global pentru înțelegere și acceptare religioasă, renunțarea la violență și promovarea egalității umane.

Inginerii care au lucrat la această piramidă au trebuit să proiecteze clădirea pentru a rezista dilatării și contracției datorate variațiilor de temperatură de peste 80°C, de la -40°C în timpul iernii, la peste 40°C în timpul verii, variații ce duc la o creștere a dimensiunilor clădirii cu până la 30 de centimetri.

Piramida păcii exprimă spiritul Kazahstanului, unde culturi, tradiții și reprezentanți ai diferitelor naționalități coexistă împreună. Circa 200 de delegați din principalele religii și credințe de pe Pământ s-au întâlnit, până în prezent, de cinci ori în acest loc și au discutat problemele cu care lumea se confruntă. Discuțiile care au avut loc în spatele ușilor închise au rămas secrete, totuși mesajul comun al liderilor religioși participanți la aceste întâlniri a fost unul de toleranță și acceptare a tuturor persoanelor, indiferent de cultul din care fac parte.

Palatul Păcii și Reconcilierii mai găzduiește, de asemenea, Festivalurile Internaționale de Film de la Astana, evenimente anuale în care sunt proiectate filme realizate de casele de producție din Europa și Asia.


Citiți și:

Ecumenismul sau globalizarea în plan religios: pasul decisiv către religia masonică planetară 
Care sunt cele mai religioase state din Uniunea Europeană. România este țara cu cei mai puțini atei 
Furtuna care se apropie: Libertatea religioasă – cum mai arată aceasta după triumful revoluției sexuale 

 

yogaesoteric
4 noiembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More