Panouri şocante în Israel

 

Sute de panouri publicitare au apărut în spaţiile publice din Israel la începutul lunii martie a.c., iar imaginile i-au şocat pe unii israelieni.

În aceste imagini apar mai mulţi politicieni importanţi din Israel, printre care şi premierul Benjamin Netanyahu, făcând un gest obscen la adresa trecătorilor: toţi arată degetul mijlociu.

Fotografiile au fost trucate, iar cei care sunt în spatele acestei campanii sunt reprezentanţii partidului Yashar, care se traduce prin „Directˮ, printre altele.

Aceştia cer populaţiei să nu voteze la alegerile parlamentare din mai a.c. cu politicienii cărora nu le pasă de cetăţeni.

„De data aceasta să nu votaţi cu politicienii care vă arată în schimb degetul mijlociuˮ, scrie în mesajul de pe aceste panouri, potrivit Jerusalim Post.

Textul este un joc de cuvinte, deoarece „a votaˮ şi „a arătaˮ în limba ebraică se spune la fel.

Partidul Yashar nu a trecut de pragul electoral de 3,25% şi nici măcar nu s-a apropriat de aceste cifre la vreun sondaj, mai precizează Jerusalim Post.


Citiţi şi:

Un politician israelian proclamă supremația rasei evreiești 
Se strânge lațul în jurul lui Netanyahu: Premierul israelian şi soţia sa, audiaţi într-un dosar de corupţie 

 

yogaesoteric
18 aprilie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More