Papa Benedict al XVI-lea vede soluţia crizei financiare în Noua Ordine Mondială

Suveranul Pontif cere înfiinţarea unei „autorităţi politice mondiale”

de Mihai Vasilescu

Papa Benedict al XVI-lea susţine că este nevoie de o nouă ordine mondială financiară pentru a gestiona criza mondială. „Pentru gestionarea economiei mondiale, pentru asanarea economiilor lovite de criză, pentru prevenirea agravării crizei şi a adâncirii dezechilibrelor, este urgentă înfiinţarea unei reale Autorităţi politice mondiale”, afirmă Papa în prima sa enciclică socială publicată marţi, 7 iulie 2009. Textul de 150 de pagini intitulat „Caritas în veritate” trece în revistă ansamblul problemelor ridicate de societatea actuală.

Suveranul Pontif doreşte „un grad superior de organizare la scară internaţională, pentru gestionarea globalizării”. Papa Benedict al XVI-lea a cerut crearea unei „autorităţi politice mondiale” care să se ocupe de „asanarea economiilor lovite de criză şi să prevină dezechilibre încă şi mai mari”.
Documentul, la care s-a lucrat timp de doi ani, a fost lansat cu o zi înainte de întâlnirea grupului celor mai puternic industrializate state din lume, numit pe scurt G8.

Nu este pentru prima dată când Papa pledează pentru Noua Ordine Mondială. În 2005, în primul său mesaj de Crăciun în calitate de Papă, Benedict al XVI-lea le-a cerut creştinilor să dea dovadă de unitate pentru a crea „o nouă ordine mondială” care ar putea îndrepta injustiţiile etice şi economice. „O umanitate unită va putea să facă faţă multora din gravele probleme ale lumii de astăzi”, a spus atunci Papa.

Citiţi şi:
G8 – unul din cele mai puternice instrumente ale globalizării
Comitetul celor 300: dezvăluiri despre ierarhia conspiratorilor

yogaesoteric
8 iulie 2009

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More