Pare a fi incredibil dar este adevărat! În Marea Britanie, cinematografele refuză difuzarea unui spot publicitar dedicat rugăciunii «Tatăl nostru»

Cele mai importante cinematografe din Marea Britanie au refuzat, la sfârșitul lunii noiembrie, să difuzeze un spot publicitar al Bisericii Anglicane dedicat rugăciunii „Tatăl nostru”. Acestea au luat respectiva decizie de teamă să nu ofenseze o parte a publicului, a afirmat Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, citat de AFP, anunță Agerpres.

„Mi se pare incredibil că lanțurile de cinematografe consideră nepotrivită difuzarea unui material publicitar despre rugăciune în săptămâna de dinainte de Crăciun, sărbătoarea nașterii lui Iisus Hristos”, a declarat liderul spiritual al anglicanilor pentru Mail on Sunday.

Spotul publicitar, cu durata de un minut, în care mai multe persoane, printre care și Arhiepiscopul de Canterbury, recită „Tatăl nostru”, ar fi trebuit să fie difuzat începând din 18 decembrie, înainte de noul film din seria Star Wars, The Force Awakens.

„Cele trei lanțuri importante de cinematografe (Odeon, Cineworld și Vue), care controlează 80% din cinematografele din țară, au refuzat sa difuzeze acest material publicitar, deoarece cred că ar putea deranja sau jigni audiența”, a indicat Biserica Anglicană într-un comunicat. Reprezentații agenției Digital Cinema Media (DCM), care gestionează publicitatea pentru aceste lanțuri de cinematografe, au declarat pentru BBC că DCM nu acceptă spoturi publicitare cu conținut politic sau religios.

Citiți și

Papa Francisc face public clipul cu rugăciunea «Toate religiile sunt la fel»…

Câte ceva despre «valorile europene» și creștinism

yogaesoteric
18 februarie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More