Specialiştii avertizează: o nouă boală gravă pe care o faci din cauza telefonului mobil

 

Ai citit deja despre cât de nociv este telefonul mobil pentru sănătatea ta, dar pur şi simplu nu-ţi poţi imagina viaţa fără el. Acum ai un nou motiv de îngrijorare.

De data aceasta nu vorbim despre radiaţii nocive pentru creierul tău, nici de zecile de accidente care se pot petrece atunci când mergi pe stradă şi scrii mesaje sau citeşti știrile la semafor, in timp ce eşti la volan.

O nouă afecţiune, la fel de gravă, a intrat deja în manualele de psihiatrie: este vorba despre nomofobie. (no-mobile-phone-phobia). Potrivit experţilor, teama de a rămâne fără telefonul mobil este atât de mare încât a devenit o problemă care aduce din ce în ce mai mulţi oameni la psiholog.

Potrivit experţilor, printre simptomele acestei fobii se numără: imposibilitatea de a închide telefonul, verificarea obsesivă a apelurilor pierdute, e-mailului şi a mesajelor, nevoia de a avea telefonul mereu încărcat la capacitate maximă şi incapacitatea posesorului de a se despărţi de acesta, inclusiv atunci când foloseşte toaleta.

Din fericire, la fel ca şi în cazul altor dependenţe, psihologii spun că tratamentul se face prin renunţarea treptată la gadgeturi şi găsirea unor alternative la acestea.

Un studiu YouGov din 2010 a arătat că 53% dintre utilizatorii de mobil din Anglia sufereau de această boală şi numărul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani.


Citiți și

Cocoașa ce apare de la smartphone, boala timpurilor moderne

Românii şi dependenţa de tehnologie. Există o categorie de utilizatori care îşi verifică dispozitivele mobile de peste 200 de ori pe zi. Studiu

 

yogaesoteric
18 februarie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More