Parfumurile iubirii

Adepţii amorului tantric transfigurator s-au folosit dintotdeauna de parfumuri în ritualurile lor amoroase sacre. Simţul mirosului este cunoscut în Tantra ca fiind cel care stârneşte în fiinţa umană energia şi pasiunea erotică. În ceremoniile tantrice tradiţionale, se foloseau adesea poţiuni parfumate provenite din amestecuri de fructe de pădure, plante şi ierburi pentru ungerea trupului, ajutând atât la amplificarea senzualităţii, cât şi la trezirea aspiraţiei spirituale. În zilele noastre ne putem singuri prepara propriile parfumuri ale iubirii, folosindu-ne de vastele colecţii de uleiuri esenţiale aromatice disponibile în magazinele de specialitate. Odată ce înţelegem care sunt efectele şi proprietăţile lor, le putem utiliza din plin pentru a ne îmbunătăţi viaţa amoroasă.
 
Uleiurile volatile aromate sunt esenţe provenite prin distilarea unei varietăţi de resurse naturale, cum ar fi unele flori, ierburi, fructe, frunze, rădăcini sau scoaţa anumitor copaci. Aceste esenţe păstrează multe din proprietăţile curative ale plantelor din care provin, iar aromele lor specifice pot transforma starea de spirit a celor doi iubiţi şi ajută la crearea unei atmosfere propice amorului transfigurator extatic.
 
Vă recomandăm să studiaţi temeinic efectele fiecărui parfum, precum şi proprietăţile benefice, fizice şi mentale a fiecărei esenţe. Lăsaţi-vă călăuziţi de stările pe care le resimţiţi ca răspuns la fiecare aromă în parte, dar şi la mirosurile lor combinate. În scurt timp veţi observa cum anumite parfumuri vă modifică dispoziţia sufletească, vă induc o stare de calm, vă stimulează simţurile, vă stârnesc impulsurile erotice sau vă induc o dispoziţie meditativă.
 
Anumite esenţe aromatice sunt recunoscute din vremuri străvechi pentru proprietăţile lor afrodiziace.
 
Lemnul de santal are o aromă dulce, care trezeşte senzualitatea şi are o influenţă calmantă asupra minţii. La fel ca santalul, patchouli provine din India, unde era întrebuinţat în ritualurile tradiţionale. Mirosul său penetrant cu iz de mosc este atât relaxant, cât şi erotico-stimulator.
 

Iasomia, ale cărei flori parfumate simbolizează delicateţea şi drăgălăşenia feminină, a fost din timpuri străvechi folosită pentru a eleva şi spiritualiza iubirea, pentru a stimula manifestările de tandreţe, romantismul şi pentru a atrage dragostea. Iasomia are efecte benefice în special asupra sexualităţii masculine, ajutând la detensionare în plan erotic, conferind căldură fizică şi emoţională. Bărbaţii se simt puternic atraşi de femeile care folosesc acest parfum.
 

Nicio altă floare nu are mai multe asocieri erotice decât trandafirul, care este consacrat Zeiţei Iubirii în mai toate tradiţiile mitologice. Intim legat de iubire şi voluptate, el îşi răspândeşte magia sa dulce pentru a dizolva rănile sufleteşti şi pentru a încuraja inima să se deschidă iar spre iubire.
 

Neroli Absolute, care se trage din floarea de portocal se spune că elimină anxietăţile din plan sexual, conferind virilitate şi fertilitate. El se poate combina într-un mod inspirat cu trandafirul şi iasomia pentru a realiza o reţetă aromatică seducătoare, ideală pentru amorul transfigurator.
 

Ylang-ylang provine dintr-un arbore înalt, ale cărui flori emană o mireasmă dulce, exotică din care se extrage un ulei puternic mirositor, afrodiziac, ce aprinde pasiunea.
 
Plantă cu parfum suav, busuiocul provine de asemenea din India, şi produce un ulei esenţial regenerator, ce are reputaţia de stimulent al senzualităţii. El amplifică pasiunea amoroasă în special în cazul femeii, îmbunătăţind rezonanţele cu planeta Venus, în timp ce în cazul bărbatului efectele sale sunt mai reduse la început şi se amplifică în mod gradat în timp, fiind apoi resimţite cu mare putere.
 

Piperul negru şi ghimbirul aduc căldură în inimă şi în corp, iar clary sage induce o stare puternică de euforie. Uleiurile derivate din citrice, cum ar fi cele de lămâie verde, portocal sau bergamotă, adaugă un gust picant şi jucăuşenie vieţii dumneavoastră amoroase.
 
Unele esenţe aromatice, precum lavanda sau muşcata nu sunt afrodiziace propriu-zise, însă chiar şi atunci când sunt întrebuinţate sub formă de uleiuri volatile, ele instalează în fiinţa umană o stare de echilibru sufletesc, care este atât de vitală pentru un amor transfigurator plin de armonie.
 

Ienupărul este un tonic general, foarte indicat pentru cazuri de impotenţă sexuală; ajută de asemenea la eliminarea tensiunilor nervoase şi a anxietăţii. Mirosul răşinos al tâmâii şi aroma lemnoasă a cedrului induc deopotrivă o stare de calm şi pace lăuntrică şi astfel conduc la o stare de elevare a minţii şi la sublimarea energiei erotice în plan spiritual.
 
Uleiurile esenţiale pot fi utilizate într-o multitudine de moduri pentru ca ele să ne farmece viaţa amoroasă. Înainte de a face dragoste, este recomandat să faceţi baie singur sau împreună cu fiinţa iubită, într-o apă infuzată cu până la 7 picături de uleiuri esenţiale afrodiziace şi relaxante. Amestecaţi picăturile într-o lingură de ulei de migdale şi vărsaţi conţinutul în apă îndată ce cada s-a umput. Agitaţi apoi apa cu grijă pentru ca picăturile să se distribuie omogen şi apoi relaxaţi-vă în acea apă, respirând profund pentru a inhala cât mai bine aromele minunate. Alegeţi esenţe blânde pentru piele, aşa încât ele să nu vă producă mâncărime.
 

Folosind un vas specific pentru aromaterapie, vă puteţi impregna camera specială pentru amor cu un parfum subtil şi îmbietor. Turnaţi un amestec de 7 picături de ulei esenţial în bolul cu apă şi aprindeţi apoi lumânarea tip candelă de dedesuptul lui, astfel încât vaporii seducători să impregneze întreaga atmosferă a camerei. Pentru acelaşi scop se pot folosi şi lumânările parfumate.
 
Esenţele parfumate se pot adăuga de asemenea într-un ulei vegetal pur, pentru a aprofunda experienţa tandră a unui masaj iubitor pe întregul corp, pe care îl puteţi oferi sau primi de la fiinţa iubită. Masajul între iubiţi poate fi o experienţă relaxantă atât din punct de vedere fizic cât şi emoţional, sau poate fi savurat ţinând locul preludiului într-un joc amoros. Creaţi propria voastră reţetă de uleiuri esenţiale, care să vă inducă în cuplu o stare romantică, înnobilatoare şi inspiratoare erotic, amestecând între 12-14 picături de esenţe într-un sfert de pahar de ulei vegetal.
 
Sfaturi utile:
 
Alegeţi întotdeauna uleiuri volatie de calitate, păstraţi-le într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui. Amestecurile de uleiuri esenţiale se vor păstra în recipiente de sticlă închise la culoare sau de porţelan, însă niciodată în recipiente de plastic, deoarece acestea pot reacţiona cu compoziţia chimică a plasticului. Nu aplicaţi niciodată uleiurile esenţiale direct pe piele, ci diluaţi-le după cum menţionează prospectul într-un ulei vegetal natural, cum ar fi uleiul de sâmbure de struguri, floarea-soarelui sau migdale. Esenţele volatile aromate sunt substanţe puternice şi de aceea trebuie întrebuinţate în conformitate cu instrucţiunile producătorilor sau după sfatul unui aroma-terapeut calificat. Consultaţi prospectul de folosire şi lista de contra-indicaţii în caz de sarcină, boală, stare de devitalizare acută, bătrâneţe, sau în caz de predispoziţie pentru bolile de piele.
 
yogaesoteric
iunie 2007
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More