Pelerinii portughezi ignoră pandemia și iau cu asalt sanctuarul de la Fatima

Pandemia nu i-a împiedicat pe credincioşi, în special portughezi, să umple până la refuz sanctuarul de la Fatima, pentru cele două zile ale pelerinajului tradiţional anual.

Anul acesta însă a fost fixată o limită de 7.500 de persoane, pentru a respecta măsurile de securitate anti-covid-19, relatează EFE.

Numărul maxim de persoane a fost atins în seara de 12 mai, când pelerinii s-au înghesuit pe esplanada sanctuarului şi au celebrat astfel miracolul de la Cova da Iria (Grota Sfintei Irina) unde, potrivit tradiţiei creştine, Fecioara Maria li s-a arătat unor copii păstori.

La ceremonia nocturnă, cardinalul portughez José Tolentino Mendonça s-a rugat ca pandemia „să nu devină o criză a speranţei”.

Pentru a minimiza riscurile de contagiere, intrarea în lăcaş a fost posibilă doar prin opt porţi semnalizate, prevăzute cu dispersoare de gel antiseptic, iar esplanada a fost împărţită în cercuri în care se puteau grupa doar membrii aceluiaşi nucleu familial.

Potrivit unor surse ale sanctuarului, cu excepţia unui grup de pelerini din Austria, restul credincioşilor au fost portughezi.

Deşi frontiera dintre Spania şi Portugalia s-a deschis în data de 1 mai, anul acesta nu s-a înregistrat o prezenţă masivă a credincioşilor spanioli, care era constantă la Fatima înainte de anul 2019.

Mulţi pelerini portughezi au decis să-şi organizeze în avans vizita la Fatima „de teama covid-ului”, cum a declarat pentru EFE un pelerin, care a venit la sanctuar cu o zi mai devreme, pe 11 mai, împreună cu un grup de credincioşi originari din Sabugal, o localitate de la frontiera cu Salamanca.

Anul trecut, pandemia a obligat suspendarea pelerinajelor, care reunesc în mod tradiţional în zilele de 12 şi 13 mai peste jumătate de milion de credincioşi.

Citiţi şi:
Revelaţiile Fecioarei Maria
Credincioșii sunt prigoniți din biserici de poliție, dar sunt împinși cu mărinimie de autorități către supermarket, mall și păcănele

 

yogaesoteric
5 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More