Pentru creștini, există ‘un pericol mai mare decât covid’

Într-o conferință online organizată de International Christian Concern (ICC), secretarul ungar de stat Tristan Azbej a subliniat creșterea surprinzătoare a numărului creștinilor persecutați, insistând asupra faptului că este necesar ca neîntârziat comunitatea internațională „să le audă strigătul de ajutor”.

În timp ce lumea se confruntă cu pandemia de covid, pentru mulți oameni „coronavirusul pare un pericol mai mic” în raport cu criza existențială cu care se confruntă, a spus Azbej, citat de Breitbart.

Politicianul de la Budapesta a afirmat că, potrivit celor mai recente statistici, numărul creștinilor persecutați pentru credința lor a crescut la nivel mondial de la 245 de milioane la 260 de milioane într-un singur an. În aceeași perioadă, aproape 3000 de creștini au fost omorâți, iar alți 3700 arestați pentru convingerile lor.

Aproximativ o treime din populația lumii se confruntă cu o formă sau alta de persecuție religioasă, creștinii reprezentând cea mai persecutată comunitate, a spus secretarul de stat, adăugând că pandemia a agravat situația.

Azbej a dat exemplul guvernului din Ungaria față de persecuțiile la adresa creștinilor, insistând că este nevoie să se acorde asistență comunităților persecutate, pentru a putea rămâne la casele lor, nu să fie încurajate să emigreze.

Afirmațiile lui Azbej au fost susținute de ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, care, pe pagina sa de Facebook, a făcut apel la unirea eforturilor pentru a opri persecuțiile la adresa creștinilor.

Este nevoie de un efort concertat în acest sens, atât la nivel european cât și la nivel mondial, a spus șeful diplomației de la Budapesta. Adresându-se conferinței online organizate de International Religious Freedom Alliance, Szijjarto a spus că nevoia de creștinism a lumii, pentru a construi comunități, este acum mai mare ca oricând.

Din păcate, creștinismul continuă să fie cea mai persecutată religie de pe pământ și nu este cazul să uităm aceasta, nici măcar în aceste circumstanțe dificile prin care trecem acum”, a adăugat Szijjarto, observând că, în medie, în lume, opt creștini pe zi sunt uciși pentru credința lor.
Șeful diplomației ungare a remarcat și că aproximativ 9.500 de atacuri au avut loc împotriva bisericilor sau proprietăților creștine în anul 2020 și a rugat opinia publică europeană să fie conștientă că „acesta nu este un fenomen îndepărtat”.

Acest fenomen este în Europa chiar acum”, a spus Szijjarto, amintind recentele atacuri teroriste din Franța și Austria sau vandalizarea statuilor Papei Ioan Paul al II-lea din Polonia.

Asemenea „atacuri extremiste” împotriva comunităților creștine este necesar să fie oprite, a spus ministrul. „Este o responsabilitate comună a noastră să combatem aceste mișcări anti-creștine”, a mai spus politicianul, adăugând că măsurile împotriva răspândirii covid nu este cazul să limiteze dreptul comunităților creștine de a-și exercita credința.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More