Percepţii inefabile împărtăşite de cuplul tantric

Primul semn observat de un cuplu tantric, în urma a numeroase experienţe tantrice reuşite, este o amplificare a acuităţii senzoriale, o redezvăluire uluitoare a tuturor simţurilor. Realitatea este percepută mult mai intim, într-o viziune totalizantă, având o ordine mai strictă decât cea sesizată anterior. Obiectele îşi pierd soliditatea şi apar ca fiind fluide şi mişcându-se continuu într-un ritm armonios. Cel mai mic detaliu al lumii înconjurătoare se revelează ca un univers complex miniatural. Semnificaţia fiecărui amănunt al lumii se modifică în comparaţie cu ceea ce fusese perceput înainte.

Transformările profund calitative ale coordonatelor lumii manifestate se stabilesc gradat. Timpul se accelerează, spaţiul se dilată, cauzalitatea devine fluidă. Se trezeşte o nouă conştiinţă estetică, totul devine încărcat cu frumuseţe. Splendoarea substratului spiritual, ubicuitate a tot ceea ce există, e percepută acum chiar în aşa-numitele lucruri sau fenomene „urâte”.

Un indescriptibil sentiment al libertăţii interioare şi al fericirii extatice fără motiv aparent, se dezvoltă gradat, fiind asociat cu o trezire mai pregnantă a intuiţiei (al 6-lea simţ). Se resimte o stare mentală de profunzime fără confuzie. Egoul este diluat deja, şi ca rezultat, simţul nostru ancestral de insularitate este înlocuit de integrarea noastră în armonia cosmică, aşa cum o picătură de apă fuzionează cu oceanul, participând la întregul său, dar menţinându-şi în acelaşi timp individualitatea. „Subiectul” şi „obiectul” apar acum ca polarităţi ale aceluiaşi fenomen unic. Ceea ce în general produce în noi sentimente de frică şi insecuritate e perceput acum ca fiind perfect sigur. O „introspecţie deschisă” spontană devine o realitate de zi cu zi („introspecţie deschisă” înseamnă că tu nu trebuie să plonjezi înăuntrul tău rupând legătura cu lumea înconjurătoare pentru a găsi spiritul, deoarece tu realizezi că totul este spirit, atât înlăuntrul tău cât şi în afara ta). Fiinţa individuală devine conştientă de dinamica subtilă erotică dintre interior şi exterior. Există o libertate nou găsită faţă de condiţionarea socială. Simţul unităţii este trezit (corelarea, identitatea şi complementaritatea contrariilor este atinsă). Este obţinută o înţelegere universală a complexităţii realităţii şi se produce fără efort o stare permanentă a totalei prezenţe de sine. Lumea ne apare ca un joc erotic care generează simultan încântare de sine, armonie profundă şi mister fascinant. Întreaga manifestare a realităţii apare ca o coregrafie vie, existenţa devine o încântare care include tot ceea ce înainte a fost perceput ca insignifiant, obscur, banal şi obişnuit.

Se amplifică empatia, ceea ce îţi permite să simţi, chiar de la o mare distanţă, starea lăuntrică a iubitului/iubitei tale sau a altor oameni asupra cărora te focalizezi. Această empatie evocă exact aceleaşi sentimente pe care ai fi capabil să le simţi tu însuţi, cu toată bogăţia de trăiri şi senzaţii interioare.

Tantra este rezervată acelora care au depăşit nivelul comun al iubirii fizice

Datorită extazelor erotice rafinate, viziunea interioară devine extrem de pătrunzătoare şi intensă. E ca şi cum am avea microscoape în locul ochilor, cu care distingem detaliile încântătoare care compun lumea interioară şi cea exterioară. Simţul gustului este amplificat. Simţul mirosului e unul dintre cele mai fascinante aspecte ale modalităţii tantrice de a face dragoste: practicantul descoperă că aerul pe care îl respiră are mii de nuanţe olfactive care îi explodează în nări cu un mesaj extatic. Atingerea profund senzuală devine subtil electrică şi, în acelaşi timp, fluidă. O atingere suavă se transformă ea însăşi în sute de explozii bioenergetice de plăcere rafinată, apare o energie elevată care pulsează, desfâşurându-se în cercuri, din acel punct atins, împrăştiindu-se încet prin corp până în creier, unde explodează mii de puncte luminescente ca un extatic joc de artificii, inducând o stare beatifică.

Modalitatea tantrică a actului erotic declanşează într-un mod natural şi transformă fără efort o cantitate uriaşă de energie erotică, rafinând-o şi sublimând-o prin transmutaţie în planuri superioare.

O fiinţă umană care nu practică Tantra Yoga, nu contează cât de înzestrată este din punct de vedere sexual şi nu contează cât de împlinită şi intensă viaţă sexuală crede că are, nu îşi poate imagina intensitatea şi profunzimea stărilor erotice obţinute prin aplicarea cu succes a modalităţilor specific tantrice.

Chiar dacă tu crezi că ai atins culmea absolută a plăcerii, (considerând actul erotic ca fiind ceva obişnuit), după o experienţă tantrică reuşită, vei sesiza că trăirea ta anterioară este de-a dreptul nesemnificativă.

Pentru orice fiinţă umană inteligentă este evident că Tantra Yoga este calea superioară de abordare a iubirii, a relaţiilor interumane şi a vieţii. Tantra este cel mai puternic afrodisiac şi cel mai puternic mod al trezirii depline a puterilor latente ale mentalului şi al trezirii conştiinţei. ştiinţa tantrică a fost şi este încă obiectul unor cercetări rezervate doar unui număr foarte restrâns de aspiranţi care au depăşit nivelul comun al iubirii fizice şi al relaţiilor umane şi care văd dincolo de legi rigide şi false dogme spirituale.

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More