Periculoasa educație a viitoarelor elite

Demisă în valul de „epurări” inițiat de aripa progresistă din redacția The New York Times, jurnalista Bari Weiss a publicat recent un articol despre modul în care sunt educate elitele Americii de mâine. Pare mai degrabă un reportaj occidental realizat într-una din țările est-europene în anii de final ai regimului comunist, cu oameni temători, ce nu vor să le fie cunoscută identitatea. Sunt părinți care, pentru simplul motiv că își exprimă nemulțumirile legate de școala copiilor, se simt disidenți, se tem de repercusiuni la locul de muncă și în societate.

După standardele americane, acești părinți sunt bogați. După standardele de la Harvard-Westlake, ei fac parte din clasa de mijloc. Am vorbit cu două cupluri care au ajuns să aibă succes nu datorită relațiilor de familie sau moștenirilor, ci datorită educației. De aceea, ei sunt uimiți că o școală care costă peste 40.000 de dolari pe an – o școală în conducerea căreia se află mâna dreaptă a lui Warren Buffett și nora lui Rupert Murdoch – îi învață pe copii cât de rău este capitalismul”, scrie Bari Weiss.

Pentru cei mai mulți părinți, demonizarea capitalismului în această școală, cu ilustrații despre cum «capitalismul ucide» rupte parcă din propaganda sovietică, este cel mai mic dintre rele. Ei spun cum copiilor le este frică să vorbească în clasă. Cei mai mulți se tem că noul plan al școlii de a deveni o «instituție antirasistă» îi va face pe copii să aibă o fixație legată de rasă și să acorde acestui fapt o importanță care îi va face să pară grotești.

Unul dintre părinți spune că nu este deranjat că școala încearcă să îndrepte unele greșeli din trecut, urmărind să includă în curriculă mai multe voci ale minorităților. Pentru el, problema este că mișcarea le spune copiilor că America este o țară rea și că toți sunt vinovați din punct de vedere rasial. «Îl fac pe fiul meu să creadă că este rasist pentru că are o anumită culoare a pielii», spune una dintre mame.

Părinții care au discutat cu mine au spus că sunt mult mai mulți care au aceleași nemulțumiri, însă le este frică să vorbească. «Am vorbit cu cinci familii în ultimele zile și mi-au spus că văd situația la fel. Însă nu vor să intre în această polemică acum», a spus una dintre mame. Cu toții vor ca aceste aspecte să fie publicate, însă niciunul nu a fost de acord să-și dezvăluie identitatea. Se tem că își vor pierde slujbele sau că vor avea de suferit copiii, dacă se va afla despre opoziția lor față de această ideologie.

«Școala te poate da afara fără un motiv anume», spune mama unui elev de la Brentwood, o altă școală pregătitoare din Los Angeles. «Apoi te trec pe o listă neagră și toate școlile private te vor privi ca pe un rasist, ceea ce este mai grav decât să fii criminal». Tatăl unui elev de la o școală privată, născut într-o țară comunsită, îmi spune: «Am venit în America pentru a scăpa de exact aceeași teamă pe care o simt acum copiii mei». Un alt părinte spune: «Este necesar să ne hrănim familiile. Oh, și să plătim 50.000 de dolari anual pentru ca să ne fie îndoctrinați copiii». Un profesor din New York este mult mai limpede: «Dacă vorbești despre aceste aspecte, îți riști capitalul moral»”.

Acești părinți și copiii nu vor deschide gura, pentru că își doresc să ajungă la cele mai mari universități americane.

Acestea sunt elitele Americii – familiile care își permit să plătească 50.000 de dolari pe an pentru ca copiii să fie pregătiți să intre la Princeton și în societățile secrete de la Yale, calea către a deveni stăpânii universului. Ideile și valorile care le sunt inculcate acum ne vor influența pe noi toți. Nu este singurul motiv pentru care este importantă povestea acestor copii. Aceste școli se numesc «pregătitoare» pentru că pregătesc progeniturile elitelor pentru un loc în ceea ce ni se spune că ar fi meritocrația. Tot ce se petrece într-o școală pregătitoare reflectă perfect ce se petrece într-o universitate de elită.

Faptul ca acești copii învață despre teoria critică a rasei și despre «fragilitatea albilor», în timp ce Shakespeare este ignorat, spune multe despre starea meritocrației noastre. Un profesor de la o școală pregătitoare de New York spune că universitățile de top își doresc ca noii studenți să fie deja aliniați la noile ideologii în momentul în care vin la facultate. Școlile pregătitoare s-au specializat exact pe așa ceva.

«Sunt înconjurat de un cult și urmăresc să-i fac pe copii să nu devină membri ai acestui cult», spune un profesor de matematică de la una dintre școlile pregătitoare din New York. «Am studiat teoria critică a rasei, l-am ascultat pe Derrida când eram în facultate. Când ideologia asta a ajuns la noi în școală, în ultimii ani, am recunoscut limbajul și am știut despre ce este vorba. Sunt doar niște mici mutații», spune el. «Am început să văd ce se petrece cu copiii. Și nu mai pot să mai îndur. Sunt educați în spiritul fricii și al revoltei împotriva celor care nu le împărtășesc viziunile. Este extrem de periculos.»”

Bari Weiss mai atrage atenția că această ideologie este tot mai întâlnită și în școlile publice. „Mă simt neajutorată”, spune o mamă. „Mă uit la școlile publice și rămân la fel de uluită. Nu-mi vine să cred că acest fapt li se petrece tuturor. Mi-e teamă. Mi-e prea teamă ca să vorbesc cu voce tare. Mă simt lașă. Mi-e frică de răzbunarea lor. O vor izola pe fiica mea? Ne vor ostraciza toată familia? Deja au făcut-o.

Dacă nu vor fi opriți, țara va fi de nerecunoscut

Acești totalitari fac exact ce fac regimurile totalitare: șterg arta și literatura unei culturi. Asta nu se va petrece mâine, ci se petrece chiar acum. Și dacă nu se petrece încă în școală la care merg copii voștri, să știți că va veni și acolo. Dacă nu oprim această evoluție, vom avea un război civil în America sau vom avea un tehno-totalitarism precum sistemul de credite sociale din China”, scrie Rod Dreher, pentru The American Conservative.

Militanții progresiști pot fi considerați niște «neorasiști». Ei sunt cei care distrug liberalismul clasic american. Urăsc tradiția libertății de exprimare și a religiei. Disprețuiesc sistemul nostru legal bazat pe vina sau pe nevinovăția personală. Cred că neutralitatea rasială pentru care au luptat generații întregi de liberali, în special Martin Luther King, este o ideologie rasistă. Cred că ideea că fiecare ar fi necesar să-și pună în valoare cât de mult talentul și să muncească din greu, înseamnă intoleranță. Pentru ei, excelența înseamnă intoleranță.

Dacă acești oameni nu vor fi opriți, țara va ajunge de nerecunoscut. Pentagonul și-a menținut, până pe 23 mai, cei 2.300 de militari ai Gărzii Naționale în jurul Capitoliului, la Washington. De cine au apărat Capitoliul? Cei care au atacat Capitoliul pe 6 ianuarie sunt deja reținuți și puși sub acuzare, așa cum era și firesc. Însă de ce au mai rămas cei 2.300 de militari? De ce îi este frică regimului? Pentagonul spune că este vorba despre o amenințare nespecificată. Poate că știu ceva. Însă nu cred că guvernul va spune adevărul despre asta.

Vă amintiți cum am fost mințiți despre Irak? Este exact același guvern care, la 20 de ani după invazia din Afganistan, încearcă să-i învețe pe musulmanii din munți, ce abia știu să citească, cum să fie niște buni feminiști americani. Acest regim – adică administrația Biden, dar și centrele private de putere (universitățile, presa, corporațiile) – încearcă să ne învețe să ne temem și să ne urâm unul pe altul în funcție de rasă. Regimul încearcă să ne convingă fiicele că ar trebui să-și extirpe sânii și să se îndoape cu hormoni masculini, iar pe fiii noștri îi învață să facă exact invers”, mai scrie The American Conservative.

Ce așteaptă să se mai petreacă pentru ca acești părinți să spună: «Gata! Demnitatea și sufletul copiilor mei nu merită o școală din Ivy League.» Ce să se mai petreacă pentru a nu-i mai educa să devină niște conformiști servili? Articolul lui Bari Weiss arată că acești părinți știu că școlile le pervertesc copii și au toate motivele să creadă că la fel vor face și universitățile din Ivy League. De cei îi lasă însă pe acești monștri să le facă asta copiilor lor?

Citiți și:
Sub pretextul înăbuşirii educaţiei religioase a copiilor, Franţa INTERZICE educaţia la domiciliu
Educația fenomenelor: noua modă de uniformizare a maselor
Noam Chomsky: 10 strategii de manipulare a populației aplicate zi de zi de «elite»

 

yogaesoteric
2 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More