Sub pretextul înăbuşirii educaţiei religioase a copiilor, Franţa INTERZICE educaţia la domiciliu

 

Macron a găsit pretextul pentru a pune și mai mult presiune asupra părinților și copiilor lor.

Sub masca combaterii „separatismului islamic” și a islamului radical, o mișcare care vizează probabil eliminarea voturilor pentru Marine Le Pen în alegerile din 2022, Macron a susținut oficial școlile ca fiind locurile responsabile pentru crearea unei culturi paralele de valori diferite de cele ale Republicanismul francez, într-un discurs publicat pe site-ul Elysée pe 2 octombrie. Macron a făcut astfel obligatorie educarea copiilor încă de la vârsta de 3 ani într-o instituţie de învățământ aprobată, în loc ca micuţii să poată fi învățați la domiciliu.

Într-o mișcare menită să scoată în afara legii practicile culturale radical diferite care își găsesc drumul în spațiul public francez, el acordă un loc special școlilor ca teren special de reproducere al separatismului islamic, afirmând că a găsit școli care sunt ilegale și derulează programe de îndoctrinare islamică. Este acesta un motiv pentru a viza toate școlile?

De asemenea, este demn de remarcat faptul că toţi copiii este obligatoriu să înceapă o instruire aprobată de stat la vârsta de 3 ani, fapt devenit lege în septembrie 2019. Franța, împreună cu Ungaria au cea mai timpurie vârstă la care începe școala obligatorie, din UE. Astfel, statul pune mâna pe copii încă de la 3 ani. Acest aspect este extrem de important în dezvoltarea copilului, deoarece influența familială și maternă scade proporțional. Acum, majoritatea acestor copii de 3 ani nu vor putea rămâne acasă până la 6 ani pentru a învăța, chiar dacă părinții lor doresc aceasta.

Părinții cu suficiente resurse personale și educație pentru a-şi instrui acasă copiii sunt, de asemenea, vizați.

În Statele Unite, şi nu numai, din educaţia copiilor mici fac parte şi acele ciudate drag queen care le citesc povești în biblioteci, aşa cum am văzut cu toţii în numeroase imagini și videoclipuri care circulă pe internet.

Am auzit rapoarte despre trimiterea pompierilor în școlile franceze fără știrea părinților, pentru a face propaganda vaccinurilor.

Am auzit rapoarte despre profesori din SUA care își declară propriul disconfort la predarea online pentru copiii care rămân acasă în timpul blocării, în cazul în care învățătura lor despre teoria rasială critică (adică îi învață pe copiii albi să nu le placă culoarea pielii lor) este descoperită de părinți.

În acest moment, nu avem încredere în niciuna dintre „valorile” pe care statul le transmite copiilor noștri.

Deoarece educația la domiciliu este în creștere în Franța, fapt de care Macron este conștient, această nouă restricție privind educația la domiciliu este cu siguranță un atac asupra părinților care ar alege această opţiune pentru copiii lor.

Redăm mai jos paragrafele din discursul preşedintelui francez în care se referă cel mai direct la școli, împreună cu un paragraf suplimentar pentru a arăta relația cu Islamul, pe care Macron îl folosește pentru a controla școlile și copiii:

„A acționa la nivel de școală, care este necesar să devină din nou un melting pot republican. 50.000 de copii sunt educați acasă. În fiecare zi, directorii descoperă copii care sunt complet în afara sistemului. În fiecare săptămână prefecții au închis școli ilegale, adesea conduse de extremiști religioși.”

„Confruntat cu aceste abuzuri care exclud mii de copii de la educația pentru cetățenie, de la accesul la cultură, la istoria noastră, la valorile noastre, la experiența alterității care se află în centrul școlii republicane, am luat o decizie: ca din anul școlar 2021, educația școlară să fie obligatorie pentru toți copiii de la vârsta de trei ani. Școala la domiciliu va fi strict limitată la imperativele de sănătate.”

„Deoarece școala este necesar mai întâi să inculce valorile Republicii, nu ale unei religii, vom pune capăt ELCO, Predarea limbilor și culturilor de origine.”

„Republica va rezista prin școli împotriva celor care vor să o doboare.”

„Am încredere în francezii de credință musulmană și în capacitatea lor de a se mobiliza pentru a contribui la această bătălie republicană împotriva separatismului islamic, în voința lor de a se organiza și ei înșiși, de a construi un Islam al Iluminismului. Desigur, nu este o sarcină a statului de a structura Islamul, dar trebuie să-l permitem, să-l însoțim și de aceea am avut un lung dialog cu reprezentanții Islamului în țara noastră. Împărtășim observații și propuneri comune.”

Catolicii au fost întotdeauna o ţintă, de-a lungul istoriei franceze, de la revoluția franceză din 1789, pentru statul „secular” susținut de masoni.

Citiţi şi:

Scopurile ONU pentru omenire vizează copiii ca «agenţi ai schimbării»

CEDO refuză părinților dreptul de a-și educa copiii în ce privește viața intimă

 

yogaesoteric
11 februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More