Peste 200 de medici solicită distribuirea globală a vitaminei D, deoarece reduce ieftin infectarea cu covid, spitalizările și decesele

Peste 200 de medici și oameni de știință s-au reunit pentru a sprijini distribuția la nivel mondial a vitaminei D pentru a ajuta la tratarea infecțiilor covid și la reducerea spitalizărilor și a deceselor. Medicii fac apel la toate guvernele și sistemele de sănătate din întreaga lume să recomande și să distribuie imediat vitamina D populațiilor adulte.

Cu mult înainte de covid-19, majoritatea populației lumii era susceptibilă să sufere de infecții. Aceasta se datorează faptului că 70% din populația lumii este deficitară în vitamina D și are o funcție imunitară precară. Toate cercetările medicale actuale arată că deficiența de vitamina D este numitorul comun în necesitatea spitalizării în cazurile de covid, internarea în terapie intensivă, boală severă și deces.

Vitamina D este atât ieftină, cât și netoxică. Ar fi putut fi administrată deja la nivel mondial oamenilor de-a lungul pandemiei, dar autoritățile de sănătate publică au adoptat cu rușine abordarea opusă, ducând la suferințe și moarte.

Abordarea deficitului de vitamina D ar fi necesar să fie o prioritate pentru guvernele din întreaga lume

Deficitul de vitamina D este definit din punct de vedere medical ca fiind o valoare mai mică de 20 ng/mL (50 nmol/L) și afectează peste 33% din populație. Insuficiența de vitamina D este definită ca fiind o valoare mai mică de 30 ng/mL și afectează peste 50% din populație. Pentru a aduce vitamina D în circulație la un nivel minim suficient (30 ng/mL), majorității oamenilor li se recomandă să consume vitamina D în fiecare zi.

Deficitul de vitamina D este mai frecvent la persoanele cu pielea închisă la culoare, datorită conținutului ridicat de melanină, care blochează absorbția razelor soarelui. Deficiența este frecventă și la persoanele care sunt supraponderale sau obeze. Vitamina D este liposolubilă; prin urmare, nivelurile circulante de vitamina D sunt mai mari la persoanele care au o greutate sănătoasă. Oamenii care trăiesc în emisfera nordică au în mod obișnuit un deficit de această vitamină, mai ales iarna, când îşi petrec timpul mai mult în interior și departe de lumina soarelui. Populația în vârstă este, de asemenea, deficitară, mai ales dacă este blocată în case de îngrijire medicală, unde bătrânii nu sunt scoşi la lumina soarelui.

Citiţi şi:
Vitamina care îți poate salva viața dacă ai coronavirus. Cum poate opri furtuna de citokine
Dacă s-ar trata boala de la început, nu ar mai muri oamenii de covid-19 (I)

 

yogaesoteric
20 iunie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More