Peste 5.000 de invenții sunt lăsate să zacă în uitare și sunt ținute «la secret» la Oficiul de Brevete al SUA!

Mai rău, unii inventatori sunt «omorâţi», cum a fost cel ce a inventat automobilul care funcționa doar cu apă!

Câte dintre aceste brevete, dacă ar fi fost aplicate, ar fi schimbat „joculˮ pe planeta Pământ? Cine ştie?

Mai jos vă oferim fragmente extrase dintr-un articol apărut pe unul dintre blogurile Federaţiei Oamenilor de Ştiinţă Americani (FAS – Federation of American Scientists) denumit Secrecy News. Articolul, scris de Steven Aftergood și intitulat Secretizarea invenţiilor încă este puternică (Invention Secrecy Still Going Strong), a apărut pe Secrecy News în 21 octombrie 2010:

„La finele anului fiscal 2010 erau 5.135 de invenţii aflate sub ordine de secretizare, a declarat pentru Secrecy News Biroul de Invenţii şi Brevete al SUA. Este o creştere de 1% faţă de anul precedent, şi cel mai mare număr total de peste un deceniu.ˮ

„Conform legii secretizării invenţiilor, din 1951, aplicarea brevetelor pe noi invenţii poate fi subiectul ordinelor de secretizare, restricţionând publicarea lor dacă agenţiile guvernului consideră că dezvăluirea ar fi «în defavoarea securităţii naţionale»ˮ.

„Lista curentă a ariilor de tehnologie care este folosită pentru selectarea aplicaţiilor de brevetare pentru posibile restricţii conform legii secretizării invenţiilor nu este disponibilă public şi a fost respinsă punerea ei la dispoziţie după legea liberei informări.
Majoritatea ariilor de tehnologie înscrise pe această listă sunt strâns legate de aplicaţiile militare. Dar unele dintre ele sunt mai depărtate de acest aspect.ˮ

„Astfel, lista din 1971 (https://fas.org/sgp/othergov/invention/pscrl.pdf) indică faptul că brevetele pentru generatoare solare fotovoltaice erau supuse reexaminării şi posibilei restricţionări dacă celulele fotovoltaice erau eficiente mai mult de 20%. Sistemele de conversie a energiei au fost se pare subiectul reexaminării și posibilei restricții dacă ele ofereau o conversie eficientă, de 70-80%.ˮ

„Ne-am putea întreba dacă dezvăluirea unor asemenea tehnologii ar putea fi cu adevărat «în defavoarea securităţii naţionale» sau dacă opusul ar fi mai aproape de adevăr. Ne-am putea întreba mai departe ce progrese comparabile ale tehnologiei ar fi subiectul restricţiei şi nedezvăluirii în prezent. Dar nu vine niciun răspuns, iar sistemul de secretizare a invenţiilor persistă fără nicio revizuire externă.ˮ

Dacă sunteți unul dintre cei care cred că tehnologia avansată este ținută departe de public, aici este un „spărgător de ceață” care validează complet credințele dvs.
Puteți de asemenea observa că tehnologia de avangardă în domeniul energetic, care în mod radical ar micșora necesitatea consumului de petrol, se află pe lista de secretizare cu elemente selectate pentru a nu fi dezvăluite.

Ce mai este oare pe această listă? Vechile brevete ale lui Tesla, de exemplu?

Biroul de Brevete al SUA este un punct oficial de obstrucţie pentru „societatea planifictăˮ – sau mai bine spus „societatea restricţionatăˮ.
Dar nu trebuie înţeles că tehnologia avansată este întotdeauna pusă la sertar sau aruncată la gunoi. Aplicaţia brevetelor, care este suspendată accesului publicului larg de către Biroul de Brevete al SUA, poate fi realizată în mod tacit, de exemplu, de către cercetători guvernamentali care sunt angajaţi în proiecte cu buget „negru”, unde datele şi cercetarea sunt transformate în „alte utilizăriˮ.

Inventatori geniali care pot revoluţiona societatea pentru totdeauna suportă anumite riscuri dacă depun o aplicaţie de brevetare la stat. Sunt trecuţi în anonimat în timp ce li se fură invenţia – acesta este unul dintre acele riscuri.

Pe de altă parte, dacă o corporaţie gigant are o invenţie care extinde ingineria genică a culturilor alimentare, şi adaugă milioane de tone de pesticide toxice mediului înconjurător, aplicaţia pentru brevetare nici măcar nu mai trebuie evaluată de Biroul de Brevete (se acceptă cu ochii închişi).

Citiți și:
Primul medicament anti–SIDA din lume, refuzat de Ministerul Sănătății
Dezvoltarea automobilului electric e controlată de «Iluminaţi». Până unde merge Rothschild pentru a deţine drepturile asupra unui brevet important!
Uimitori români contemporani, înzestrați cu o excepțională creativitate, inventivitate și sclipiri de geniu

 

yogaesoteric
1 iunie 2018

 

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More