Peștera Reed Flute și formațiunile unice ce sunt create de natură în interiorul acesteia

 

Peștera Flautului de Stuf este o peșteră naturală sculptată în munții de calcar carstic și una dintre cele mai renumite atracții din regiunea Guilin din China, de peste 1200 de ani. Este cunoscută și sub numele de Palatul Artelor Naturale, asta datorită formațiunilor ce se găsesc în interiorul său, adevărate opere de artă create de natură. Peisajul creat de peșteră este unul enigmatic și unic în lume. Este renumită pentru formațiunile carstice în diverse forme, iar numele său – Reed Flute, Lu Di Yan, provine de la stuful ce crește în afara peșterii și care, în trecut, era utilizat de către localnici pentru a produce diferite instrumente muzicale.

f2

Peștera de 240 de metri lungime este căptușită cu stalagmite, stalactite, piloni de piatră sau formațiuni de rocă cu forme unice. Peștera este luminată artificial cu numeroase luminițe colorate, care fac să se reflecte în lacurile subterane straniile structuri ale acestei lumi subpământene. În interior, există mai mult de 70 de inscripții scrise cu cerneală, care datează din anul 792 d.Hr., de pe timpul dinastiei Tang. Aceste inscripții ne vorbesc despre cât de fascinați erau chinezii de acest loc încă din cele mai vechi timpuri.

f3

Peștera a fost aproape uitată timp de o mie de ani, înainte de a fi redescoperită în anii 1940 de către un grup de refugiați care fugeau de trupele japoneze. Peștera Flautului de Stuf este acum marcată pe aproape toate itinerariile de călătorie.


 

Citiți și:

Peştera Krubera – cea mai adâncă peşteră din lume

Peștera Magura adăpostește o sui generis bibliotecă rupestră în care este condensată cunoașterea oamenilor primitivi asupra lumii
 

yogaesoteric
23 mai 2018

 
 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More