Petiţie înaintată Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

Domnule Preşedinte,

Vă aducem din nou la cunoştinţă o situaţie deosebit de gravă discriminare a Asociaţiei MISA, a membrilor acesteia şi a tuturor practicanţilor yoga şi vă rugăm ca potrivit atribuţiilor  cu care sunteţi investit să luaţi măsurile pe care Legea privind sancţionarea şi combaterea tuturor formelor de discriminare le prevede.
 
Aducem la cunoştinţă şi solicităm insistent intervenţia CNCD întrucât nu este pentru prima dată când  dreptul la libertatea de întrunire şi asociere paşnică prevăzut de Constituţia României şi de art.1 al.(ix) din O.G.137/31.08.2000 privind sancţionarea tuturor formelor de discriminare ne este încălcat.
 
Astfel de petiţii au mai fost înaintate CNCD în ultimii doi ani referitor la abuzurile şi modul discriminativ în care MISA a fost tratată fie de trusturile de presă fie de televiziuni, potrivit unui scenariu comandat de interese politice.
 
Situaţia de discriminare pe care v-o prezentăm acum şi asupra căreia vă solicităm să decideţi este următoarea:
La şedinţa Senatului din 12 iunie 2006 senatorul PD Radu Ţârle, care este predicator al cultului penticostal, a lansat în Parlamentul României o nouă instigare la adresa MISA. El a cerut în mod complet abuziv şi discriminator scoaterea MISA în afara legii, prezentând Şcoala de Yoga drept o sectă periculoasă, vinovată de prostituţie, spălare de bani, terorism, acte antisociale, antinaţionale, anticreştine, antisemite.
 
Iată care a fost discursul discriminator al senatorului Ţârle Radu, referitor la Tabăra Internaţională de yoga de la Herculane, care s-a desfăşurat într-un cadru paşnic, civilizat, fără nici un eveniment care să tulbure liniştea sau moralitatea publică :
 

Radu Ţârle: „Vreau să aduc în atenţia dumneavoastră un eveniment care a avut loc luna trecută la Băile Herculane. Este vorba despre întâlnirea MISA, această sectă care în traducere românească înseamnă îndobitocire, pornografie şi prostituţie, presa centrală şi presa din diferite judeţe a semnalat grozăviile şi orgiile care s-au întâmplat acolo.
De aceea, consider că este  oportun să aduc în atenţia dumneavoastră această sectă care ne distruge tinerii şi care promovează tot felul de acţiuni şi de acte antisociale, antinaţionale, anticreştine, antisemite, xenofobe şi lista poate să continue.
Vreau să apreciez faptul că, atât Parchetul cât şi Poliţia s-au sesizat şi se derulează în momentul de faţă cercetări pentru a descoperi şi alte infracţiuni de care se face vinovată această sectă şi, cred că este momentul ca atât legislativul, cât şi Guvernul să se aplece serios asupra  a ce se întâmplă acolo şi cu aceşti oameni, pentru că se pare că sunt vinovaţi şi de alte infracţiuni: de terorism, spălare de bani, trafic de fiinţe umane.
Cred că este cazul şi este momentul ca această mişcare să fie scoasă în afara legii, astfel încât instituţiile statului să-şi poată face şi mai bine datoria.”
 
Considerăm că domnul senator ar fi trebuit să se fi documentat înainte de lansarea unor astfel de acuze care îl pun într-o postură ridicolă, de persoană în necunoştinţă de cauză.
Considerăm că tocmai de la această înaltă tribună care este Senatul României nu este permis să se facă afirmaţii care încalcă grav drepturile şi libertăţile omului şi întreţin o campanie de discriminare de care vă rugăm să luaţi măsurile care se impun.
 
Fără a prezenta nici un fel de dovezi în susţinerea celor spuse, senatorul Ţârle se face vinovat de încălcarea drepturilor şi libertăţilor omului, a dreptului la libertatea de întrunire şi de asociere prevăzute de Constituţia ţării şi de legislaţia Uniunii Europene.
 
Precizăm că MISA este recunoscută ca membru al Asociaţiei Internaţionale de Yoga iar activitatea acestei şcoli este apreciată într-un număr de 20 de filiale în întreaga lume şi surprinzător, lipsa de înţelegere şi reticenţa faţă de practica yoga nu există decât în România. După cum vedeţi, la campania ostilă participă acum şi senatorul penticostal Ţârle.
 
Referitor la cercetările Parchetului şi Poliţiei de care senatorul aminteşte în discursul său jenant, dorim să precizăm:
 

– MISA nu se face vinovată de nici una dintre infracţiunile amintite de senator;
– De infracţiunile enumerate de senator nu se face vinovat nici un membru MISA sau  practicant yoga şi nici mentorul spiritual al acestei şcoli Gregorian Bivolaru.
– Infracţiunile enumerate reprezintă doar speculaţii ale unor trusturi de presă şi de televiziune care execută directivele anumitor grupări de interese, profitând în acelaşi timp de o creştere a ratei audienţei prin diversitatea scenariilor fabricate.


 
Domnule Preşedinte, având în vedere cele de mai sus, prin prezenta cerere dorim să vă pronunţaţi asupra comportamentului şi discursului discriminator al senatorului Ţârle precum şi de instigarea la discriminare lansată de acesta în public, în Senat, împotriva Şcolii de Yoga MISA, prezentate în şedinţa din data de 12 iunie 2006.
 
Aşteptăm decizia dumneavoastră pe adresa: Şoseaua Sălaj nr. 2, bloc  126 A, parter, sector 5 – Bucureşti, România, CP 75 – 1 – 6.

Preşedinte MISA,

11.08.2006
 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More