Petre Daea, șterge pe jos cu marea resetare alimentară: Nu ne plac nici greierii, nici lăcustele. Ne plac laptele și produsele pe care le putem realiza în România, știind că avem, har Domnului, de toate!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că „nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alții”, precizând că românilor nu le plac greierii, nici lăcustele, în alimentație, ci laptele și produsele pe care le putem realiza în România, scrie ȘtiripeSurse.

Petre Daea

Acesta a precizat, de asemenea, că dintr-un camion de lăcuste nu poate fi obținută nici măcar o lingură de făină, ceea ce, în opinia sa, înseamnă că pentru o pâine e necesar un vagon de lăcuste. Întrebat ce va face dacă un grup de investitori care doresc să facă în România o fermă de crescut lăcuste sau greieri ar dori să discute cu el, ministrul a replicat: „Nu mă găsesc. Când vin, sunt plecat”.

„Sunt consecvent în ceea ce spun și ceea ce fac. Este necesar să înțelegem bine că patrimoniul acesta gastronomic al României este bine să-l și păstrăm, să-l valorificăm și să îl și dezvoltăm în același timp. Să-l dezvoltăm prin componenta lui și să îl dezvoltăm prin ceea ce este util să transmitem oamenilor de fiecare dată, în așa fel încât să conștientizăm că suntem pe un traseu al respectării gusturilor, dar în același timp să nu ieșim din vadul pe care l-am cunoscut de-a lungul vremii și pe care l-am făcut de-a lungul vremii. Și sunt și constant în ceea ce afirm de fiecare dată și cu diverse ocazii, spunând tot timpul că nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alții și nici nu putem să salivăm decât dacă ne place și nouă. Nu ne plac nici greierii, nu ne plac nici lăcustele. Ne place laptele, ne plac produsele pe care le-am realizat de-a lungul vremii și pe care le putem realiza în România, știind că avem, har Domnului, de toate, avem unde, avem cu ce, avem cu cine să facem hrana necesară populației”, a afirmat ministrul Agriculturii.

A fost întrebat de asemenea dacă aceste „noi invenții” gastronomice sunt sustenabile, totuși, având în vedere că există un dezechilibru major între numărul populației la nivel global și resursele pe care le are planeta.

„Dintr-un camion de lăcuste nu poți să faci nici o lingură de făină, ce tot ne învârtim în jurul acestei probleme. Gândiți-vă dumneavoastră, ca să faci o pâine din făină de lăcuste ai nevoie de un vagon de lăcuste, să le macini, să le faci. Haideți să fim serioși”, a precizat Petre Daea.

Petre Daea a mai afirmat în intervenția de la Prima News că România va rămâne o țară producătoare și exportatoare de cereale.

„România a fost, este și va rămâne o țară producătoare de cereale și exportă de fiecare dată, chiar în condițiile anului acesta extrem de greu din punct de vedere climatic, România a fost capabilă și este capabilă să-și realizeze necesarul de consum și excedent pentru export. Sunt date condițiile pedoclimatice pe care le avem și pe care este bine să le valorificăm. Iar istețimea, pregătirea și dotarea tehnică a fermierilor ne dau această posibilitate. Din acest punct de vedere, România va rămâne un exportator net de cereale pe piața externă”, a mai transmis Petre Daea.

Citiți și:
UE a luat-o grav pe arătură. Aprobă gândaci pe bandă rulantă pentru hrana populației
Execuția ritualică a lui nea Petrică Daea

 

yogaesoteric
27 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More