Piperea, avertisment european: un nou val va lovi România – mai grav decât covid-19!

Va fi un adevărat tsunami! Gheorghe Piperea trage un semnal de alarmă: este cel mai grav avertisment al Comitetul European pentru Risc Sistemic.

Cunoscutul avocat și profesor de drept Gheorghe Piperea a transmis o alertă: Comitetul European pentru Risc Sistemic și BCE „au emis public avertizare de «tsunami» de insolvențe, ca urmare a sistării ajutoarelor de stat din pandemie – care au depășit, în UE, 1,7 trilioane de euro”.

Ca atare, Piperea scrie că este cazul ca autoritățile să fie îngrijorate de „valul cauzat de seismele economice în serie asociate fiecărei stări de lockdown/confinement care s-au succedat în ultimele 16 luni”.

Va fi un val de insolvențe”, arată profesorul Piperea, care a participat, împreună cu specialiști în domeniu, la o dezbatere pe acest subiect organizată de Institutul Român de Drept Comercial la începutul lunii iulie, la Brașov.

Sperăm ca și alte figuri din schema Executivului și a Legislativului să ia în seamă acest avertisment, dar și opiniile specialiștilor de la această importantă conferință, care ar putea preveni dificultățile prin care va trece mediul economic românesc.

Îngrijorător este faptul că, la nivelul Guvernului sau Parlamentului acest subiect nu este abordat, în ciuda semnalului de alarmă european. În schimb, Banca Centrală a Franței a avertizat că „urmează o perioadă riscantă din punctul de vedere al supra-îndatorării și chiar al ruinei consumatorilor, consecutive sistării ajutoarelor de stat și facilităților financiar-bancare aferente pandemiei”, arată specialiștii de la RomInsolv.

Legislația insolvenței este necesar să fie revăzută și împrospătată, date fiind, în special, provocările și riscurile antrenate de pandemie”, consideră specialiștii în domeniu.

Oare Guvernul și Parlamentul României aud?…

Citiți și:
Avertismentul unui economist: Urmează o criză fără precedent, ce le va depăși pe cele din 2010 și 1929
Covid-19 pregătește Falimentul Mondial. Proprietatea dispare prin „executarea silită” a Planetei. Omul Nou va fi falit și supus unei mâini de globaliști care dețin creanțele lumii
Criza pandemiei: marele transfer al bogăției

 

yogaesoteric
7 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More