Studiu israelian: Vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge

Vaccinul anticovid-19 produs de Pfizer a fost corelat cu posibilitatea de a dezvolta o afecțiune rară a sângelui, „purpura trombotică trombocitopenică (TTP)”, au declarat cercetătorii israelieni.

TTP este o boală autoimună care determină apariția unor cheaguri de sânge în diferite organe ale trupului. Potrivit Institutului Național de Sănătate din Israel, aceste cheaguri pot limita sau chiar bloca fluxul de sânge bogat în oxigen către cele mai vitale organe, precum creierul, rinichii și inima, rezultatul fiind tradus în grave probleme de sănătate.

Totuși, potrivit medicilor citați de The Jerusalem Post, acest studiu restrâns nu ar trebui să influențeze decizia de vaccinare.

TTP, de la 2 cazuri pe an la 4 cazuri pe lună, după vaccinare

Cercetătorii Institutului de Hematologie din cadrul Centrului Medical Shamir s-au autosesizat cu privire la această problemă, după ce au sesizat o creștere a numărului de cazuri TTP în Israel – 4 cazuri într-o lună, față de 2-3 pe an.

Medicii au identificat „o legătură cronologică” între vaccinarea pacientului și apariția simptomelor bolii.

Aceștia sunt atât pacienți noi, cât și pacienți la care boala a reieșit la suprafață, după o lungă perioadă de remisie.

Ministerul Sănătății evaluează cercetarea și – până când evaluarea nu va fi completă – medicii nu pot acorda interviuri presei.

Citiți și:
Recunoaștere oficială: Health Canada actualizează prospectele serurilor Pfizer-BioNTech și Moderna cu informații despre riscurile de miocardită și pericardită
Vaccinul împotriva covid-19 poate cauza boli neurologice

yogaesoteric
7 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More