Planul progresist de distrugere a populației autohtone din Europa este pe cale să se împlinească

Mai puține nașteri și multă imigrație, astfel încât Suedia își schimbă fața

Sufletul și chipul Europei de mâine ar putea fi de nerecunoscut în ochii contemporanilor, deoarece rezultatul posibil și probabil al persistenței și eventualei cristalizări a anumitor dinamici demografice (criza natalității, îmbătrânirea populației, mișcările migratoare din ținuturile de dincolo de Mediterana) ar putea fi o revoluție etnică de natură epocală.

Problemele vechi ale îmbătrânirii populației și ale iernii demografice privesc aproape fiecare stat european, din Scandinavia până în Balcani, fără ca demografii, sociologii și politicienii să fi reușit să formuleze o rețetă pentru încetinirea, oprirea și în cele din urmă inversarea tendinței autogenocidare. Ungaria guvernată de Fidesz este o excepție, în care modelul așa-numitei „demografii patriotice” produce rezultate tangibile, dar conștientizarea faptului că succesul politicilor nataliste este necesar să fie măsurat pe termen lung, necesită menținerea unui optimism prudent și moderat.

Fenomenul, care ar putea fi definit și explicat în termeni de „tranziție etnică”, presupune rescrierea componenței istorice etno-identitare a unor națiuni întregi, cauzată și rezultată din îmbătrânirea populației indigene, migrația masivă și discrepanța persistentă între ratele de fertilitate ale nativilor și cele ale străinilor. Nenumărate națiuni europene sunt afectate de această tendință, care, departe de a aparține tărâmului demografiei, devine obiectul unui interes tot mai mare din partea universităților și centrelor de cercetare. Există cazul Franței, unde arabii ar putea depăși nativii până în 2060, al României, al Bulgariei și Ungariei, unde minoritățile rrome ar putea deveni majorități pe la jumătatea secolului, și cazul Suediei, care în următorii 40-50 de ani ar putea asista la o evoluție etnică dramatică.

Scenariul unui cercetător finlandez

Kyösti Tarvainen, cercetător finlandez cu o carieră solidă la Universitatea Aalto din Helsinki, a semnat recent o analiză demografică publicată în versiunea digitală a ziarului suedez Folkbladet. Analiza, care a generat ample dezbateri atât în Scandinavia, cât și în străinătate, se referă la viitorul Suediei, a cărei compoziție etnică, potrivit lui Tarvainen, ar fi destinată schimbării profunde datorită amestecului de dinamici demografice și migratorii în detrimentul nativilor.

Colectând, examinând și interpretând date privind ratele de fertilitate în rândul suedezilor etnici și al locuitorilor de origine non-europeană, precum și comparând cu estimările de la Oficiul de Statistică al Suediei, Tarvainen a concluzionat că 2065 ar putea fi anul momentului de cotitură sau al nașterii unei „națiuni noi”. În acel an, conform proiecțiilor demografice ale cadrelor academice, datorită imigrației și a decalajului dintre ratele de fertilitate, se așteaptă ca rezidenții non-europeni (7.694.000) să depășească suedezii etnici (7.364.000).

Scenariul conturat de Tarvainen, deși provoacă dezbateri, nu este nici ineluctabil, nici irefutabil: autorul, de fapt, consideră că punctul de răsturnare menționat mai sus poate fi atins doar cu condiția ca ritmurile actuale de imigrație să persiste în timp – mai mult de 80.000 de cereri de azil din 2017 până în 2020 și aproximativ 475.000 de intrări în aceeași perioadă – și înclinația insuficientă către a avea copii a nativilor – sub fertilitatea de înlocuire (2,1 copii pe femeie) din 1992.

În 2019, 88% dintre imigranții care locuiesc în Suedia erau de origine non-europeană și unul din doi erau de credință musulmană. Până în 2100, însă, presupunând valabilitatea modelului de prognoză, unul din doi locuitori ar putea fi musulman: o modificare atât în formă, cât și în substanță.

Temerile lui Tarvainen

Suedia are o problemă cu funcționarea modelului său de integrare, odată considerat eficient și celebrat de mulți ca un studiu de caz care ar fi bine să fie imitat, dar care, de cel puțin un deceniu, a intrat într-o fază de criză gravă după cum se poate cu ușurință observa: probleme de siguranță publică reprezentate de războiul de lungă durată și sângeros dintre bande, revolte periodice în enclavele etnice, înrădăcinarea islamului radical și proliferarea societăților paralele învăluite de șomaj și criminalitate.

Având în vedere că previziunile de astăzi ar putea fi realitatea de mâine, Tarvainen a lansat cu ocazia publicării acestei analize un apel pentru a stimula autoritățile suedeze să accepte schimbarea de paradigmă în curs și să se echipeze cu instrumentele adecvate pentru a gestiona situația. Deoarece reducerea numerică a suedezilor „înseamnă societăți paralele, cu culturi și stiluri de viață paralele”, iar „imigranții care nu doresc să se integreze vor crea multe probleme majorității populației”. „Economia suedeză nu se va prăbuși”, spune cercetătorul, citând opiniile liniștitoare ale altor cercetători și analiști economici, dar repercusiunile funeste asupra „încrederii și coeziunii sociale” vor fi inevitabile.

Avertismentul este peremptoriu, deoarece manifestările violente ale amestecului etno-religios sunt deja vizibile și palpabile astăzi: modelul suedez de integrare este necesar să fie regândit de sus în jos și către un orizont de timp pe termen lung, altfel națiunea se va prăbuși

Citiți și:
Viclenia planului Kalergi: genocidul popoarelor europene
Marea «răsturnare» a echilibrelor rasiale din SUA nu mai e numai o teorie a conspirației!

 

yogaesoteric
18 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More