Ruşii au obligat Netflix prin lege să elimine desenele animate care fac propagandă LGBT

Netflix a mutat mai multe seriale de desene animate din secțiunea Netflix Kids (Copii) în secțiunea pentru adulți, din cadrul departamentului său rusesc, datorită legii rusești care interzice propaganda LGBT dăunătoare minorilor.

Modificarea va afecta un număr „foarte mic” de proiecte, a declarat serviciul de presă al companiei.

Netflix este disponibil în Rusia de la începutul anului 2016. Netflix a menționat că site-urile de televiziune și filme sunt obligate de legea rusească să specifice limita de vârstă de 18 ani pentru orice subiect cu conținut LGBT. Netflix Kids este doar pentru filme și emisiuni cu limita de vârstă de 13 ani.

Clienții din Rusia observaseră deja că mai multe seriale de desene animate dispăruseră din secțiunea pentru copii, și acum erau clasificate la secțiunea de peste 18 ani, cu toate că în țările occidentale sunt în mare parte clasificate la secțiunea 6+. Aceste titluri includ Kipo and the Age of Wonderbeasts (Kipo și era creaturilor fabuloase), She-Ra and the Princesses of Power (She-Ra și Prințesele Puterii), The Dragon Prince (Prințul dragon) și Steven Universe (Universul Steven).

Steven Universe este unul dintre primele desene animate pentru copii cu imagini LGBTQ, în She-Ra dragostea a două eroine salvează lumea, în Kipo unul dintre personajele principale spune direct că este homosexual, iar în Dragon Prince există cupluri de același sex în scenariu.

Rusia a adoptat în 2013 o modificare a Legii privind protecția copilului împotriva „propagandei actelor sexuale homosexuale cu minori”. Amenzile variază de la 155 USD pentru o persoană particulară, până la 31.000 USD pentru un canal media.

Citiți și:
Sfârșitul lumii, Netflix-ul și copiii
Croația, la fel ca Ungaria, acționează pentru a proteja copiii de pedofilie și de propaganda LGBT

 

yogaesoteric
19 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More