Planurile sinistre ale Facebook de a urmări atent utilizatorii mai mult ca niciodată

 

Dacă mai aveți impresia că Facebook va renunța vreodată la spionarea utilizatorilor, este necesar să aruncați o privire la ce planuri are compania pentru viitor.

Gigantul din social media și-a luat angajamentul că va face lucrurile mai bine, totuși se pare că nu în favoarea utilizatorilor. Mai multe brevete înregistrate de companie arată cum aceasta vrea să supravegheze toate aspectele vieții private: identitatea dvs., apropiații, viziunile politice și nu numai.

Facebook a înregistrat un brevet care implică folosirea camerelor frontale de pe dispozitive pentru a vă citi expresiile faciale și a înțelege dacă vă place sau nu conținutul afișat pe ecran. Compania vrea să știe ce statut socioeconomic aveți, cât dormiți noaptea, dar nu numai.

Facebook spune că aceste brevete nu reflectă neapărat planurile de viitor ale companiei, dar puse cap la cap, acestea arată că site-ul este într-o continuă cursă pentru colectarea datelor personale de la utilizatori.

Site-ul vrea să știe dacă sunteți într-o relație și fără să afișați acest aspect pe platformă. Un brevet arată că v-ar putea fi analizată frecvența de urmărire a unui profil, pentru a prezice dacă dvs. și respectiva persoană sunteți într-o relație.

Un alt brevet sugerează folosirea mesajelor personale și ale postărilor pentru a vă analiza personalitatea. După ce site-ul află cât de extrovertit și cât de stabil emoțional sunteți, dar și cum gândiți, v-ar putea livra știri și reclame care să vă intereseze.

Facebook vrea să vă prezică și viitorul: folosind mesajele și postările dvs., alături de tranzacțiile făcute cu cardul și locația, va prezice evenimente precum nașteri, decese sau absolviri.

Site-ul ar vrea să vă creeze și o semnătură unică a camerei dvs. foto, folosind zgârieturi sau pixeli cu probleme din ansamblu. Această semnătură ar fi folosită pentru ca site-ul să știe ce fotografii încărcate pe platformă au fost făcute cu dispozitivul vostru.

Facebook vrea, de asemenea, să folosească microfonul telefonului pentru a asculta la ce emisiuni TV vă uitați și pentru a vedea ce reclame evitați.

Probabil una dintre cele mai dubioase idei ale Facebook este să vă creeze rutine săptămânale și să-i anunțe pe alții dacă deviați de la acestea. De asemenea, ideea propune și folosirea GPS-ului de pe telefonul ca să afle cu exactitate unde locuiți.

Ultimul dintre brevete descrie folosirea GPS-ului telefonului personal, dar și cel de pe telefoanele prietenilor dvs., pentru a determina de cine ești mai aproape și unde mergeți împreună.

Citiți și:

Un tribunal din Germania a stabilit că Facebook folosește în mod ilegal datele personale ale utilizatorilor

Facebook-ul e acel gen de lucruri pe care nu-l prea poți ține sub control decât dacă-l elimini total

Informații foarte importante pentru utilizatorii Facebook și Google (I)

 

yogaesoteric
14 martie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More