Cum umple regimul chinez buzunarele armatei prin crime

 

Spitalele militare au constituit principala scenă pentru industria jafului sistematic de organe al Chinei.

 
Xi Jinping

Regimul chinez este în căutarea unor modalităţi de a ţine în frâu ofiţerii Armatei, care de zeci de ani au beneficiat de surse adiţionale de venituri. Liderul Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, a anunţat recent că oficialii din Apărare vor trebui să trăiască din salariile lor, menţionând că nu ar trebui să existe „venituri gri”.

Noua comandă dată de Xi Jinping i-ar putea face pe ofiţerii chinezi să tremure. La momentul la care Xi Jinping făcea anunţul, 16 generali chinezi erau deja anchetaţi.

Aceste zone de „venituri gri” ar putea fi legate de unele dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului care au loc în prezent în China. Dovezi recente sugerează că regimul chinez cumpără loialitatea ofiţerilor din armată cu ajutorul veritabilei industrii de jaf de organe organizate de către partidul de stat al Chinei.

„Armata are multă libertate în societatea chineză, o «libertate» antreprenorială”, declară Ethan Gutman, autorul cărţii The Slaughter: Mass Killings, Organ Harvesting, and China’s Secret Solution to Its Dissident Problem (Sacrificarea: ucideri în masă, recoltarea de organe și soluția secretă a Chinei față de problema dizidenților săi), într-un interviu telefonic. „Ei fac bani pentru ei înşişi, dar fac bani şi pentru armată.”

Crime pentru profit

În armată, un flux major de venit a fost cel provenit din recoltarea forţată, pe viu, a organelor practicanţilor mişcării Falun Gong, cu scopul de a fi folosite pentru transplant.

Falun Gong, numită şi Falun Dafa, este o practică spirituală înrădăcinată în cultura chineză străveche, care include meditaţia şi filozofia morală bazată pe adevăr, compasiune şi toleranţă.

Regimul chinez a estimat la începutul anului 1999 că în China existau peste 70 de milioane de chinezi care practicau Falun Gong – un număr mai mare decât cel al membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC). Printre practicanţi erau membri ai armatei, forţelor de securitate şi cadre senioare din Partid.

În aprilie 1999, fostul şef al Partidului, Jiang Zemin, a trimis o scrisoare la Politburo (Comitetul Permanent al Biroului Politic al Partidului), în care a avertizat în legătură cu numărul mare de persoane care practicau Falun Dafa şi a afirmat că acestea ar fi fost manipulate de forţe străine.

Jiang Zemin cataloga învăţăturile morale tradiţionale ale Falun Gong drept o provocare pentru ideologia regimului comunist chinez. La 20 iulie 1999, Jiang Zemin lansa o campanie de eradicare a practicii Falun Gong în China, care recurgea inclusiv la masacrarea fizică a practicanţilor.

 
Jiang Zemin

Doar la un an după începerea persecuţiei, numărul transplanturilor de organe din China – cunoscută pentru folosirea prizonierilor ca sursă de organe – a început să crească dramatic.

Cercetătorii care au efectuat investigaţii privind macabra industrie, consideră că organele sunt recoltate în timp ce victima este încă în viaţă, pentru a avea organele cât mai proaspete pentru transplant. Ori de câte ori se extrage un organ, sunt extrase toate celelalte organe care pot fi transplantate ulterior, pentru a maximiza profitul. În aceste cazuri, transformarea deţinuților politici în sursă de organe este metoda de eradicare fizică.

Potrivit cercetătorilor, sursa predominantă a creşterii numărului transplanturilor a fost dată de practicanţii Falun Gong. Se ştie că, pe o scară mai mică, metoda se aplică şi altor prizonieri de conştiinţă – inclusiv uigurilor şi tibetanilor – li se recoltează organele, care sunt apoi vândute pentru profit.

Se consideră că cel puţin 62.000 de practicanţi Falun Gong ar fi fost ucişi pentru organele lor între anii 2000 şi 2008, potrivit estimărilor lui Ethan Gutman.

Avocatul canadian pentru drepturile omului, David Matas, şi fostul secretar de stat canadian David Kilgour au ajuns în mod independent la o estimare similară pentru acel interval de timp în propria lor investigaţie, folosind o metodologie diferită.

Recoltarea pe scară largă a organelor a continuat și după anul 2008, numărul victimelor continuând să crească.

Matas a declarat pentru CQ Global Research în iulie 2011 că recoltarea de organe a adus 1 miliard de dolari anual spitalelor participante, care au fost în principal conduse de armată.

Citiți și:

Comerţul morţii – practicanţii Falun Gong sunt închişi şi torturaţi pentru a alimenta traficul ilegal de organe

Noi dovezi incontestabile care arată că reprimarea acerbă a mișcării Falun Gong a fost transformată în China într-o afacere extrem de profitabilă

 

yogaesoteric
14 martie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More