Planurile Uniunii Europene privind „pașapoartele de vaccinare” au fost puse în aplicare cu 20 de luni înainte de pandemie. Coincidență?

În timp ce lumea este anunțată că așa-numitele „pașapoarte de vaccinare” vor fi necesare pentru toate călătoriile internaționale în viitor și, în multe țări, chiar și pentru a intra în magazine, restaurante, baruri, săli de sport, hoteluri, teatre, concerte și evenimente sportive, impresia pe care o avem este că această măsură este un rezultat direct al pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, în Europa, care găzduiește 8 dintre primele 10 țări exportatoare de produse farmaceutice, planificarea pașapoartelor de vaccinare a început cu cel puțin 20 de luni înainte de începerea epidemiei covid-19. Aparent, pandemia a oferit în mod convenabil politicienilor europeni „scuza” de care aveau nevoie pentru a introduce ideea.

Comisia Europeană – organul executiv al Europei – a publicat pentru prima dată o propunere pentru pașapoartele de vaccinare la 26 aprilie 2018. Îngropată adânc într-un document care se ocupa de „Consolidarea cooperării împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare”, propunerea a fost ignorată în esență de către mass-media mainstream.

Ulterior, un document foaie de parcurs emis la începutul anului 2019 a stabilit planuri specifice pentru punerea în aplicare a propunerii Comisiei Europene. Principala acțiune enunțată în foaia de parcurs a fost „examinarea fezabilității de a dezvolta un card/pașaport de vaccinare comun” pentru cetățenii europeni care să fie „compatibil cu sistemele electronice de informații privind imunizarea și recunoscut pentru utilizare transfrontalieră”. Planul urmărea ca o propunere legislativă să fie emisă în Europa până în 2022.

Este interesant faptul că foaia de parcurs folosește mai mulți termeni care, deși erau relativ neobișnuiți în majoritatea țărilor înainte de pandemie, de atunci au început să fie auziți zilnic în mass-media. Poate că cel mai notabil dintre aceștia este „ezitare la vaccinare”. Sprijinirea țărilor europene în „contracararea ezitării la vaccinare” este enumerată în document ca fiind unul dintre punctele cheie de acțiune.

Posibilitatea apariției pandemiilor și a „focarelor neașteptate” este, de asemenea, menționată în foaia de parcurs. În mod revelator, se face referire în mod specific la sprijinirea autorizării „vaccinurilor inovatoare, inclusiv pentru amenințările sanitare emergente”. Afirmând că „industria producătoare de vaccinuri” are un „rol-cheie” în îndeplinirea obiectivelor descrise în document, foaia de parcurs enumeră „îmbunătățirea capacității de producție a UE” și stocarea de vaccinuri ca fiind alte puncte de acțiune care este necesar să fie luate în considerare. În direcția consolidării „parteneriatelor existente” și a „colaborării cu actorii și inițiativele internaționale”, foaia de parcurs se referă, de asemenea, la o reuniune la nivel înalt privind vaccinarea la nivel mondial care a avut loc în septembrie 2019. O examinare atentă a participanților și a subiectului acestei reuniuni este revelatoare.

Reuniunea la nivel înalt privind vaccinarea globală, care a avut loc în 2019

Fără ca cele mai multe media principale să informeze asupra acestei reuniuni, Summitul global privind vaccinarea a fost găzduit la Bruxelles, Belgia, la 12 septembrie 2019. Organizat de Comisia Europeană în cooperare cu Organizația Mondială a Sănătății, reuniunea a avut loc cu doar 3 luni înainte de începerea epidemiei de coronavirus. În mod semnificativ, aceasta a avut loc, de asemenea, cu doar 36 de zile înainte de exercițiul de simulare a unui focar de coronavirus, susținut de Fundația Bill & Melinda Gates, Forumul Economic Mondial și Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg, care a avut loc la 18 octombrie 2019. (Acesta a fost numit Evenimentul 201.)

Participanții la summitul privind vaccinarea – eveniment organizat doar pe bază de invitație – au inclus lideri politici, reprezentanți la nivel înalt ai Organizației Națiunilor Unite și ai altor organizații internaționale, ministere ale Sănătății, cadre universitare de top, oameni de știință și profesioniști din domeniul sănătății, sectorului privat și organizații neguvernamentale.

Summitul a fost structurat în jurul a trei mese rotunde intitulate „In Vaccines We Trust” (Avem încredere în vaccinuri), „The Magic Of Science” (Magia științei) și „Vaccinuri care protejează pe toată lumea, peste tot”. Printre membrii notabili ai acestor mese rotunde s-au numărat Nanette Cocero, președinte global al Pfizer Vaccines; Dr. Seth Berkley, director executiv al GAVI, Alianța Mondială pentru Vaccinuri – o organizație care a primit sume importante din partea Fundației Bill și Melinda Gates; și Joe Cerrell, director general al Fundației Bill și Melinda Gates pentru politici globale și advocacy.

Planificarea pandemiei a fost în mod clar evidentă la această reuniune la nivel înalt. Documentele cheie distribuite participanților au inclus rapoarte privind:
– Planificarea pregătirii pentru gripa pandemică
– Un exercițiu de gripă pandemică pentru Uniunea Europeană
– Planificarea pregătirii pentru gripa aviară și gripa pandemică
– Planificarea pregătirii și a răspunsului în caz de gripă pandemică
– Către o suficiență a vaccinurilor împotriva gripei pandemice în UE
– Un „parteneriat public-privat” privind vaccinurile europene împotriva gripei pandemice.

În toate aceste documente, obiectivul de consolidare a colaborării cu industria farmaceutică este subliniat în mod repetat, la fel ca și mesajul conform căruia o pandemie globală este acum inevitabilă.

Pașapoartele de vaccinare: cine beneficiază cu adevărat?

Cu siguranță nu și oamenii obișnuiți, pentru care împărtășirea dosarelor de sănătate și a altor date cu caracter personal ar putea deveni în curând obligatorie doar pentru a participa la viața în comunitate. În schimb, principalul beneficiar va fi industria farmaceutică multinațională.

Având în vedere că se preconizează deja că vânzările globale de medicamente și vaccinuri vor atinge 1,5 trilioane de dolari în acest an, companiile farmaceutice și investitorii lor salivează la perspectiva ca pașapoartele de vaccinuri să devină obligatorii în întreaga lume.

Se preconizează că piața totală a vaccinurilor împotriva covid-19 va valora 100 de miliarde de dolari în vânzări și 40 de miliarde de dolari în profituri după impozitare. Vaccinările anuale împotriva mutațiilor coronavirusului ar putea ridica și mai mult aceste cifre.

Dacă nu ne opunem pașapoartelor de vaccinare și dacă nu „votăm pentru rațiune”, producătorii de medicamente și vaccinuri ar putea forța lumea să intre într-o dependență economică și politică pe termen lung. Prin urmare, obiectivul nostru urgent este necesar să fie acela de a înlocui „afacerea cu boli” a industriei farmaceutice condusă de lăcomie, cu un sistem de sănătate bazat pe abordări cu adevărat preventive. Acceptarea alternativei industriei farmaceutice la această situație este pur și simplu de neconceput.

Citiți și:
Planificarea dictaturii cu pretext pandemic – Documente din 2010
Problema pașapoartelor digitale
Profeții covidului. Cine sunt oamenii care au știut că va apărea o pandemie devastatoare

 

yogaesoteric
15 ianuarie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More