O analiză mult mai atentă, pertinentă asupra cărții „REVOLUȚIA EROTICĂ” ce a fost publicată de Loredana Pulpan (partea B)

Am realizat aceasta spre a remedia pentru cititorii atenți unele greșeli foarte grave care din păcate sunt prezente în paginile acestei cărți

de Irina Sublima

Citiți partea precedentă a articolului

Erosul pur versus sexualitate

Înainte de a examina gravele erori ce există, considerăm că este util să reiterăm succint câteva elemente esențiale care deosebesc sexualitatea brută de erotismul pur și elevat, deoarece distincția clară dintre aceste concepte este, am putea spune, chiar resortul Revoluției Erotice.

Sexualitatea brută este considerată de către marea majoritate a oamenilor, într-un mod mai mult sau mai puțin conștient, ca fiind ceva vulgar, necurat, și chiar vicios. Totodată energia subtilă procreativă este expresia cea mai pregnantă și omniprezentă ce însoțește energia tainică a vieții, cu care fiecare ființă a fost înzestrată. În lipsa oricărei cunoașteri ezoterice, cele mai multe ființe umane canalizează aceste energii doar în scop procreator. Foarte puțini oameni sunt conștienți de impactul și de ponderea pe care energia tainică procreativă o are în viața fiecăruia. Cei care se angrenează pe căile de evoluție spirituală știu că efortul de a o controla este imens. Unele ființe umane aleg să o îmblânzească canalizându-și toată energia lăuntrică în activități creatoare și astfel, sublimând-o, devin artiști, savanți, sau chiar genii. Alții trudesc o viață întreagă să o stăpânească doar prin rugăciune și prin pocăință. Toți ceilalți sunt oarecum damnați și uneori orbiți de energia procreativă imensă și uneori impetuoasă cu care au fost înzestrați și care periodic se acumulează în ființa lor.

Se știe că energia sexuală brută este instinctuală, inferioară și se poate cu ușurință manifesta într-un mod vulgar, egotic sau pervers și are legătură doar cu „partea cea de jos”, cu manifestarea inferioară a Creației și Manifestării dumnezeiești. Sexualitatea bazică, instinctuală se manifestă în permanență prin această energie subtilă inferioară și tocmai de aceea aceasta se amalgamează cu o mare ușurință cu energia subtilă specifică inferioară a egoului (ahamkara tattva).

Sexualitatea brută ce este direcționată într-un mod conștient și intenționat doar către reproducere este cea mai banală „fructificare” inferioară a energiei sexuale, ce se află la îndemâna oricui care alege să o manifeste.

Natura unei relații intime de cuplu bazate pe sexualitatea brută se reflectă adesea în manifestări instinctuale, inconștiente, uneori chiar brutale și determină înclinații egoiste ce sunt canalizate doar spre satisfacția nevoilor sexuale. În ceea ce privește trăirile dintre cei doi parteneri, se intensifică adeseori o pregnantă stare de posesivitate, sau de autoritate excesivă și apar cu ușurință certuri, gelozii și tensiuni ce pot degenera chiar în manifestări brutale, uneori violente.

În ceea ce privește actul ce este doar sexual, interacțiunea este în mod preponderent genitală, iar excitația sexuală este inferioară, zonală. Modul de experimentare a sexualității instinctuale este de cele mai multe ori exploziv, trăirile fiind catalizate și declanșate de hormonii sexuali. O astfel de experiență se dezvăluie ca fiind iar și iar tangentă cu tot ceea ce este profan, lumesc și implică o mare ignoranță, fiind astfel complet separată de spiritualitate. Deseori se ajunge la dependență faţă̆ de manifestări sexuale, inferioare, degradante, cum ar fi masturbarea, dependența de pornografie sau sexualitatea brută, violentă. O consecință cumplită a sexualității brute sunt uneori manifestările degradante și distructive cum ar fi sadismul și masochismul.

O mare taină pe care oamenii inteligenți și rafinați ar trebui să o afle este că, atunci când această imensă energie procreativă (OJAS) ce se combină cu energia sublimă a erosului pur este conștientizată, controlată și sublimată în mod gradat sus spre nivelele superioare ale ființei, acest amalgam poate deveni un excelent suport al transformării spirituale rapide. Metodele ezoterice tradiționale din sistemele Yoga, Tantra și din Taoism vizează în esență o „de-sexualizare” a energiei procreative (OJAS) subtile brute, care se elevează și își modifică frecvența de vibrație prin sublimare. Scopul lor este eminamente spiritual și non-sexual.

Revoluționarea profundă a ființei noastre la nivel erotic, afectiv, spiritual se produce prin intermediul stăpânirii, a transcenderii instinctelor sexuale și prin rafinarea energiei procreative, substanțiale brute care este sublimată și apoi poate fi amalgamată cu energia erosului pur, sau cu energia altor atribute dumnezeiești, cum ar fi fericirea, bunătatea etc.

Cheia de boltă a Revoluției Erotice este comuniunea intimă, profundă și chiar extaziantă a ființei cu energia subtilă sublimă a Erosului Pur, un atribut dumnezeiesc distinct pe care Dumnezeu îl revarsă neîncetat în Creația Sa.

Atunci când o atragem din abundență în ființa noastră, energia subtilă, sublimă, elevată a Erosului Pur sacralizează ființa, precum și relația de cuplu, dar mai ales transformă interacțiunea intimă amoroasă.

Spre deosebire de energia subtilă sexuală, energia erotică pură (și excitația ei specifică) este net superioară, îmbogățitoare, profundă, tangentă cu nesfârșitul, paradisiacă este îndumnezeitoare. Plăcerea specifică este fină, armonizatoare și în mod nuanțat calmă, dulce, pacifică, delicată și rapid purificatoare. Este o plăcere înnobilatoare, aleasă, care dilată ființa într-un mod euforic în nemărginire. Trăirile sunt pregnant înălțătoare, rafinate, plurivalente și apare posibilitatea uimitoare a unui număr nelimitat, surprinzător de orgasme bazate pe continență erotică amoroasă deplină.

O trăsătură distinctivă a cuplurilor armonioase, fericite care îmbrățișează erotismul pur, este aceea că relația intimă se bazează pe iubire reciprocă și nu are niciodată drept finalitate ejacularea (în cazul bărbatului) sau descărcarea potențialului substanțial procreator (în cazul femeii). Se urmărește astfel atingerea stărilor intense plenare, prelungite de orgasm ce se bazează pe continență erotică amoroasă deplină precum și trezirea și aprofundarea gradată a stării androginale glorioase (ardhanarishvara).

În cadrul unui astfel de cuplu iubitor, armonios se urmărește asiduu punerea în practică a ideii forță „cea mai mare fericire a iubitului este să o facă astfel cât mai fericită și chiar să o extazieze adeseori pe iubita lui”, respectiv „cea mai mare fericire a iubitei este să îl facă astfel cât mai fericit și chiar să-l extazieze adeseori pe iubitul ei”.

Plăcerea distinctă, elevată, euforică, dar și procesele de polarizare ce apar în cadrul unor astfel de cupluri declanșează o extraordinară împlinire erotică amoroasă la nivelul trupului ce reverberează inclusiv în învelișurile tainice ale ființei, la nivelul învelișului vital (pranamaya kosha); mental (manomaya kosha); supramental (vijnanamaya kosha), dar și al învelișului beatitudinii (anandamaya kosha).

Cei doi iubiți sunt într-o totală măsură eliberați de dependența față de hormonii sexuali și astfel apare un uimitor salt lăuntric calitativ.

În cadrul fuziunii amoroase, excitarea erotică este mult mai lentă, iar erecția erotică a bărbatului este diferită față de erecția comună sexuală. Am putea vorbi chiar despre o erecție uimitoare a iubirii. Excitația erotică este trăită diferit printr-un nesaț amoros îmbătător și astfel se ajunge la o transcendere spontană a egoului (ahamkara), la o profundă împlinire sufletească, la o înflorire lăuntrică și la experimentarea unei copleșitoare beatitudini. Atunci când energia subtilă enigmatică Kundalini Shakti se trezește și ascensionează în ființa lor, iubiții abordează un ritm foarte lent, integrează chiar o stare de nemișcare, de contemplație și astfel experimentează în universul lor lăuntric trăiri spirituale oceanice surprinzătoare.

Un cuplu intim unit în care atât iubirea cât și efervescența erotică sunt intense, reciproce, iar energia sublimă a Erosului Pur dumnezeiesc se manifestă din plin, se dovedește a fi și a avansa o cale sigură și rapidă de îndumnezeire.

Aceasta este perspectiva uluitoare, înălțătoare a Erosului Pur prin care vom evalua fragmentele extrase din cartea Revoluția Erotică și care trebuie să fie corectate sau completate.

Citiți continuarea articolului

Citiți și:
Soluţia tantrică la problemele sexualităţii moderne
O aventură spirituală excepțională. Un occidental descoperă amorul oriental

 

yogaesoteric
16 ianuarie 2022

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More