Pluguşorul cu bădiţa Adrian la ProTV

– un nou episod despre manipularea cu ajutorul televiziunii –


 


Îmi pun şi eu o mică întrebare… ca simplu spectator TV. Oare de revelion ProTV  va prezenta  pluguşorul tradiţional cu bădiţa Traian sau o variantă adaptată? Cred că Andreea Esca poate să ne răspundă la această întrebare. Şi cred că ea poate inventa un pluguşor “strategic” cu bădiţa Adrian sau – de ce nu? – cu bădiţa Ion. Sau pentru mai mare siguranţă, deoarece vine congresul partidului-stat şi nu se ştie care dintre cei doi va fi ales, poate vom avea un pluguşor cu bădiţele Adrian şi Ion deopotrivă.


 


De ce spunem aceasta? Pentru că la ProTV de 1 decembrie 2004 doamna Andreea Esca a explicat că la ProTV imnul naţional al României nu mai poate conţine versul  “Învingător în lupte, un nume de Traian”. Aceasta pentru că, vezi bine, ei nu fac propagandă politică în perioada dintre cele două tururi de scrutin. Nimeni nu şi-ar fi putut imagina în decembrie 1989, în timpul Revoluţiei, că se va ajunge la aşa ceva! Dar iată că d-na Andreea Esca ne arată cu zâmbetul ei plin de tupeu şi siguranţă că totuşi exact aici am ajuns… Oare ProTV nu mai este mulţumit de imnul naţional al României?


 


Pro-fesionişti sau protevişti?


 


În aceste condiţii este firesc că toţi mai mulţi telespectatori nu mai preferă ştirile de la ProTV, aşa zis oficiale, prezentate de Andreea Esca, ci pe cele ale altor televiziuni. Ce credibilitate mai poate dumneeaei să inspire când işi permite ca de ziua naţională a României să cenzureze chiar imnul naţional?!


 


Bine, dar oare acest fapt ne afectează pe noi, cetăţenii acestei ţări? Este un fapt minor sau ceva important? Oare s-a încălcat vreo lege? Ei bine, s-a încălcat chiar Constituţia (vezi anexa) şi lucruri de genul ăsta sunt de rău augur pentru că semnalează instaurarea unei noi dictaturi.


 


Ce este de făcut? Revenim la Constituţie şi citim articolul 31, aliniatul 1: Dreptul persoanei de a avea acces la orice  informaţie de interes public nu poate fi îngrădit. Noi, cetăţenii acestei ţări avem datoria să ne folosim bunul simţ şi spiritul critic pentru a remarca fapte de acest gen (care cu siguranţă sunt cu miile, dacă nici simbolurile naţionale nu mai sunt respectate la ProTV!). Aceste fapte trebuiesc semnalate forurilor competente pentru a nu se mai permite perpetuarea acestei practici dictatoriale la nici un post de televiziune de stat sau privat. Pentru că dacă nu facem aceasta, înseamnă că aprobăm deja instaurarea unei noi dictaturi. Oare vreţi să ajungem din nou ca în ţară să domnească teroarea şi frica?


 


Revenim la o mai veche întrebare


 


De ce credeţi că au fost atâtea emisiuni pline de minciuni la adresa practicanţilor yoga? Oare de ce atunci când yoghinii strigau la mitingurile de protest : “Azi ne bat pe noi, mâine vin la voi” denunţând si avertizând totodată instaurarea unei noi dictaturi, opinia publică nu a reacţionat in nici un fel?  Simplu: pentru că televiziunile nu au prezentat aceste lucruri. Ele au continuat să-i calomnieze pe yoghini.


 


Dar iată că acum ProTV-ul nu se sinchiseşte să cenzureze imnul naţional de ziua naţională a patriei şi, culmea!, această faptă trece neobservată în presa controlată de PSD. Dacă aşa ceva a ajuns să fie considerat normal şi firesc, atunci înseamnă că deja avem o problemă naţională: o nouă dictatură care nu se mai teme de nimic şi de nimeni! Oare doar yoghinii observă acest fapt, această alunecare spre dictatură?


 


Oricine care are un minim de inteligenţă se întreabă de ce au fost stârnite poliţia, procuratura, presa şi televiziunile împotriva profesorului yoga Gregorian Bivolaru? Răspunsul poate fi simplu: tehnicile yoga permit ca practicantul să devină autonom şi să fie greu de manipulat şi influenţat împotriva voinţei sale. Numărul foarte mare de proteste si mitinguri organizate de către yoghini (cel mai mare număr de mitinguri realizate de către o organizaţie în România după anul 1989), dovedesc că yoghinii nu pot fi manipulaţi, speriaţi, reduşi la tăcere. Iată deci de ce Adrian Năstase a ordonat poliţiei, procuraturii, presei şi televiziunilor să îi atace cu insulte şi calomnii pe profesorul yoga Gregorian Bivolaru şi pe practicanţii yoga. Mai ales că legal nu prea au ce să ne facă, chiar dacă şi Justiţia e în mâna lor. Adrian Năstase nu dorea ca la instaurarea propriei dictaturi să fie incomodat de yoghini. In treacăt fie spus, dumnealui nu a scăpat de ce s-a temut pentru că profesorul yoga Gregorian Bivolaru a fost primul care l-a demascat. Ironia sorţii pentru Nastase:  această demascare s-a făcut chiar la un post de televiziune, la o emisiune în direct care nu a avut cum să fie cenzurată de către Năstase.


 


Alegerile nu ne-au scăpat de mafia PSD


 


Ceea ce trebuie semnalat este faptul că structura dictatorială de tip mafiot a lui Năstase mai este încă activă. Ea controlează majoritatea televiziunilor şi a presei. Din vârful piramidei PSD, Năstase este cel care şi în continuare hotărăşte ce trebuie sa afle românii despre propria lor ţară. Tot el este cel care hotarăşte cum să fie pedepsiţi cei care nu-i respectă ordinele. El a ajuns chiar să fie convins ca totul i se cuvine şi că nimeni nu-i poate sta în cale. Prin urmare el crede că nimeni nu-i poate face nimic în aceasta ţară în care justiţia, securitatea, poliţia, presa şi televiziunea sunt subordonate aproape în totalitate scopurilor lui mizerabile. Atunci însă când îl apucă această nebunie pe un dictator acesta este semnul că el se indreaptă cu rapiditate către propriul său sfârşit. Nu poţi să scapi de consecinţele faptelor tale, şi atunci când ai săvârşit o mulţime de crime atunci cu atât mai mult nu ai cum să scapi.


 


Şi totuşi… suntem liberi!


 


Să înlăturăm însă prejudecaţile, fricile şi temerile. Ajungem în curând la sfârşitul acestui articol şi va trebui să ne întoarcem după aceea la lumea reală a aparenţelor si a convenienţelor în care poate şeful are cămaşă de culoare albastră. Suntem aşadar în faţa calculatorului şi citim un articol de pe site-ul yogaesoteric. Nimeni nu ne poate vedea că citim acest articol deci Nimeni nu va putea să intervină pe lângă şeful nostru pentru a ne da afară de la servici (chiar daca nu lucrăm la Evenimentul Zilei, singurul ziar cu adevărat liber, unde acest Nimeni l-a demis deja pe redactorul şef). Pentru ca să ne dovedim însă noua înşine că suntem pe cale să devenim liberi ne putem duce totuşi să cumpărăm de la librării un manual de clasă primară. În acest manual vom găsi imnul naţional necenzurat. Vom putea astfel să aşteptăm împăcaţi ştirea de la ProTV în care se va dezvălui pentru prima oară că pe Împăratul Traian îl chema de fapt Adrian… Acesta va fi, sperăm noi, ultimul omagiu celui cu care cei de la ProTV au colaborat atâţia ani buni, buni doar pentru ei …


 


Anexă – un pic de Constituţie


 


Să privim din punct de vedere legal incidentul cu imnul naţional modificat de Andreea Esca la ProTV de 1 decembrie. Practic ea a comis o ilegalitate, cenzurând imnul naţional de ziua naţională a României.


 


Articolul 30 din Constituţie, aliniatul 7: “Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii”. Tot in acest articol la aliniatul 2 este scris: “Cenzura de orice fel este interzisă”.


 


Articolul 12 din Constituţia României: Simboluri naţionale:


(1) Drapelul României este tricolor; culorile sunt asezate vertical, în odinea următoare începând de la lance: albastru, galben şi roşu.


(2) Ziua naţională a României este 1 Decembrie.


(3) Imnul naţional al României este “Deşteaptă-te române”.


 


…în concluzie


 


Ne întrebăm pe bună dreptate ce culori ar fi avut tricolorul României la ProTV pe 1 decembrie, dacă Alianţa D.A. şi-ar fi ales culoarea galbenă… Răspunsul este simplu, pentru că ştim cu toţii că pentru cei de la partid  şi de la ProTV este foarte importantă lancea, pentru ca seamană cu o ţeapă; deci nu s-ar fi văzut decât lancea şi culoarea care este pe lângă ea adică … chiar culoarea ProTV –ului.


 


28 decembrie 2004


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More