«Pokemon Go», creația CIA? Oamenii plătesc de proşti ce sunt mulţi bani ca să fie spionați mai mult și o fac cu zâmbetul pe buze

Patriot Act permite urmărirea suspecților printr-o simplă cerere a FBI, fără să mai fie nevoie de o decizie judecătorească. Însă serviciile secrete americane nu s-au mulțumit cu atât și au dorit să mai adauge câteva articole acestei legi, care însă au fost respinse, deoarece s-a considerat că se încalcă și mai mult dreptul la viață privată.

Această lege a fost adoptată imediat după atacurile teroriste din data de 11 septembrie 2001 – când mai multe avioane au fost deturnate și au lovit complexul World Trade Center din New York și Pentagonul – pentru a da posibilitatea Guvernului de a supraveghea orice persoană care ar putea plănui un atac terorist împotriva Americii.

Dar dacă încercarea de a îmbogăți Patriot Act nu a fost aprobată, iată că o altă metodă de supraveghere s-a ridicat și i-a luat locul. Noul proiect a fost creat de CIA și se numește „Pokemon Go”, jocul care a cucerit întreaga lume în ultima perioadă, scriu cei de la corbettreport.com.

„Dacă vă întrebați cum a fost posibil acest lucru, iată câteva detalii. Internetul conectează din ce în ce mai mulți oameni, ale căror date pot fi colectate cu ușurință. Cele mai importante prevederi ale jocului apar la termeni și condiții. În primul rând, aplicația cere foarte multe detalii despre utilizatorul device-ului, printre care abilitatea de a citi contactele din telefon, conturile pe care le ai pe device și accesul la cameră. Această aplicație îți cere chiar și accesul integral la contul Google, de unde pot fi citite sau trimise email-uri de pe contul user-ului, pot fi vizualizate documentele și fotografiile păstrate în Google Drive, și multe altele. Dar, aparent este vorba de o greșeală care va fi corectată în curând”, scrie aceeași sursă citată mai sus.

„În al doilea rând, siguranța datelor tale este este pusă sub semnul întrebării conform următorilor termeni: «Putem împărtăși orice informație a utilizatorului care se află în posesia noastră guvernului sau oficialilor care se ocupă de siguranța națională»”, conform aceluiași articol.

„Niantic Labs, cei care au creat această aplicație și de care nimeni nu auzise până acum, au avut până anul trecut un «start-up» în cadrul Google, care a rămas și acum unul dintre acționarii majoritari. John Hanke este fondatorul Niantic, cel care în trecut a fost în spatele Keyhole, Inc., companie creată din banii obținuți de la In-Q-Tel, brațul de capital al CIA, care ulterior a fost transformat în Google Maps.

Deci furtuna din spatele jocului «Pokemon Go» a fost creată de un om de afaceri al CIA, care a integrat compania sa la Google. În cele din urmă, serviciile de informații nu mai au nevoie de amendamentele propuse pentru așa-zisa creștere a siguranței cu ajutorul Patriot Act. Acestea au avut nevoie de crearea unui joc care să fie distractiv pentru ca oamenii să se joace cu el și în care să plătească în realitate pentru propria lor supraveghere.

Bine ați venit în «Matrix Economy», acolo unde de proşti ce sunt oamenii plătesc ca să fie spionați… și o fac cu zâmbetul pe buze”, se încheie articolul din corbettreport.com.


Citiţi şi:

Telefoanele smart ale firmelor Lenovo, Huavei și Xiaomi vin cu softurile de spionaj ale utilizatorului preinstalate!

Cum îţi va controla Google toată casa cu ajutorul unor jucării de pluş
Toate televizoarele smart te urmăresc la rândul lor, dar softurile instalate de Vizio sunt cele mai invazive

 

yogaesoteric
25 septembrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More