Poluarea electromagnetică: Pisica albă – Pisica neagră

Circulă informaţii cum că tehnologiile de comunicare cum ar fi telefonia mobilă, Wi-Fi etc., ne perturbează sănătatea. În continuare vă împărtăşesc concluzia la care am ajuns, într-un limbaj comun, întrucât nici eu nu sunt fizician sau electronist de profesie.

De ce „Pisica albă – Pisica neagră”? Pentru că sunt frecvenţe naturale şi frecvenţe artificiale; cele naturale ne ţin în viaţă, cele artificiale ne ţin în lesă.

Acest capitol al poluării electromagnetice, un subiect fierbinte, este abordat în general în două maniere pe internet, iar România nu face excepţie. O manieră de abordare este bombastică, cu titluri de genul: Wi-Fi, GSM, ELF, ciuma secolului XXI. Un alt mod de abordare a subiectului este cel specializat, sau hiper specializat din care nu înţelegem mai nimic. Un exemplu în acest sens este aici
Articolul de mai sus este foarte bine documentat, şi? Din păcate, experţii hiper-specializaţi din domeniu (ca în toate domeniile) au o deformaţie profesională: vorbesc chineza în republica Moldova, fără să-şi dea seama că nu-i înţelege nimeni (se înțeleg doar ei intre ei). Apoi bietul om de rând, afectat de poluarea electromagnetică, pendulează ca de la Ana la Caiafa, între un expert hyper-specializat şi un doctor dezinteresat, şi va rămâne singur şi nefericit cu afecţiunile lui „imaginare” ca Robinson Cursoe pe insulă, cu ţipetele pescăruşilor.

Cu riscul să cad în deriziune, voi folosi cele mai plastice comparaţii, în speranţa că voi fi înţeles de majoritatea celor care vor citi acest articol. Odată stârnit interesul, fiecare va aprofunda subiectul după plac.

În general, toate tunurile trag în telefonia mobilă şi Wi-Fi, dar se omite faptul că de la curentul alternativ de 50-60 Hz până la monitorul cu tub catodic, avem câmpuri electromagnetice perturbante.

Am ajuns în situaţia asta din aceleaşi motive: goana noastră după confort tehnologic şi goana firmelor după profit: două elemente care produc dinamitarea discretă şi cu efect întârziat a sănătăţii omenirii întregi. Trist, dar adevărat: din anul 1900 încoace s-au favorizat doar tehnologiile care aduc beneficiu industriaşilor, nu şi consumatorului.

Precizez că ţelul meu nu este să provoc teama şi nici să acuz pe cei care lucrează în domeniu. Trei sferturi dintre ei nici nu stiu despre aceste efecte nocive, ca dovadă că se expun cu dezinvoltură acestor radiaţii, iar sfertul rămas crede ca SAR-ul are vreo semnificaţie. Deţin personal un telefon mobil, şi din păcate îmi petrec mult timp cu lecturile mele pe tabletă sau calculator. Să spunem că de o vreme am găsit o protecţie fiabila, dar nu este o scuză.

O mică introducere în lumea frecvenţelor

Frecvenţa este o mărime ce exprimă numărul de repetiţii ale unui fenomen în unitatea de timp, respectiv pe durata unei secunde. Frecvenţa este o caracteristică folosită şi în multe alte domenii pe lângă cele legate strict de fizică: în calculul statistic şi probabilistic, în domeniul medical etc.

Priviţi cu atenţie acest tabel, căci totul este frecvenţă: sunetul , lumina, gândul…

 
Câmp Electromagnetic şi Unde Electromagnetice

Suntem scăldaţi în câmpuri electromagnetice solare, cosmice, terestre. Începând cu impulsurile electrice din sinapsele creierului până la fulgere, oriunde circulă un impuls electric (sarcini electrice) avem şi câmp electromagnetic (CEM).

Dacă am considera celulele asemeni unor mini-baterii electrice care alimentează cu energie un om care aleargă, corpul uman va elibera căldură şi un miros datorat transpiraţiei: căldură/transpiraţie = electro/magnetic (câmp).

Cablul unei lămpi branşate în priză emite doar un câmp electric (căldură), dar când aprinzi lampa şi electronii iau viteză pe fir, apare şi campul magnetic (transpiraţia). Acum intervine şi frecvenţa: dacă atletul creşte frecvenţa paşilor, rezultă mai multă căldură şi transpiraţie (câmp electromagnetic mare); dacă stă pe loc, avem doar căldura normală de 37°C, fără transpiraţie (doar câmp electric). Ca fapt divers, ritmul cardiac al omului are o frecvenţă de 60 de bătăi/min, cel al unei păsări colibri are 1250 bătăi/min, deci un CEM foarte diferit.

Mai plastic vorbind, să spunem că dacă tuşeşti, halena emisă (temperatură şi miros) îi va afecta pe cei din faţa ta, iar dacă „tuşeşti” cu spatele, vor fi afectaţi cei din spatele tau. Intervine frecvenţa: dacă tuşeşti o dată pe minut, nu-i deranjezi pe cei din autobuz, dar dacă tuşeşti de 30 de ori pe minut o să creadă că eşti bolnav.

Totul ţine de măsura şi de frecvenţele „fireşti” ale spaţiului unde se produce perturbarea: dacă toţi ar tuşi de 30 de ori pe minut, nici tu n-ai deranja pe nimeni.
De aceea este instructiv să cunoşti direcţia şi intensitatea câmpurilor electromagnetice: înveţi cine, ce şi cât emite şi ca atare ştii de cine să te fereşti.
Cam atât cu alegoriile despre câmpul electromagnetic (CEM).

Undele Electromagnetice (EM)

O undă electromagnetică are frecvenţa de 2 Hz şi va avea două perioade de repetiţie pe perioada unităţii de timp (1 s).
Undele EM exprimă maniera în care câmpurile electromagnetice variază în spaţiu. Undele electromagnetice EM se propagă în vid, nu au nevoie de materie pentru deplasare precum undele mecanice (sunetul).

O reprezentare a undelor EM este cea a cercurilor create la suprafaţa apei prin aruncarea unei pietre: se va crea o mişcare şi un sunet direct proporţional cu dimensiunea pietrei şi cu viteza (intensitatea) cu care a fost aruncată. La undele EM intervine şi frecvenţa: o cadenţă normală a valurilor care se sparg de ţărm ne linişteşte, ne relaxează. Închipuiţi-vă că valurile ar avea o cadenţă de 217 bătăi pe secundă (telefon mobil) – v-ar mai relaxa sunetul valurilor?

Să ne apropriem şi de oile noastre, ca şi ciobanul are aifon acum.

Citez în introducere o frază de pe situl ancom.org.ro.
„Spectrul radio este o resursă naturală limitată şi, de aceea, trebuie administrată eficient şi raţional, cu asigurarea satisfacerii interesului public, social şi de apărare a ţării, precum şi un maximum de beneficii pentru utilizatorii de spectru, fie ei furnizori de reţele şi/sau de servicii de comunicaţii electronice, operatori privaţi sau utilizatori finali.”

Pe româneşte, imaginaţi-vă că vă aflaţi împreună cu 10 persoane într-un submarin la 10 m sub apă şi puteţi comunica (respira) cu cei de pe vapor prin 10 tuburi de plastic (benzi de frecvenţă). Nu ai vrea ca cineva din exterior să-ţi sufle pe ţeavă şi nici să-ţi toarne apă.

Aşadar, fiecare domeniu are frecvenţele lui (ţevile lui): aviaţia / armata / poliţia / pompierii / televiziunile / radio-ul etc. Nimeni nu interferează pe frecvenţa celorlalţi, pentru a nu le perturba comunicarea (excepţie fac serviciile de spionaj).
Imaginaţi-vă că toate aceste instituţii sunt organele trupului nostru şi că aviatorii, pompierii sau poliţiştii sunt celulele acestor organe. Să spunem că frecvenţele lor de comunicare sunt cele naturale.

Oare ce se va petrece dacă apar nişte extratereştri (noi, oamenii) cu nişte aparate numite „telefon mobil”, „router Wi-Fi”, „antene GSM”, şi încep să lanseze nişte sunete ciudate şi sacadate (undele pulsate) pe diferite frecvenţe de 1 MILION DE ORI MAI PUTERNICE?! Ce se va petrece cu bieţii aviator-celulă, pompier- celulă, doctor-celulă etc?

În primul rând se va crea o debandadă totală. Unele celule vor „surzi”, altele vor „muţi”, altele se vor „adapta” cu riscul de a deveni mutante (cancer).

Un mic exemplu audio:

Deja cred că aţi înţeles în mare cum ne afectează aceste tehnologii sănătatea.

Să detaliem: de ce am spus că extratereştrii folosesc „sunete ciudate şi sacadate” (undele pulsate)?

Să mă explic: până acum un secol nu existau decât frecvenţe şi unde naturale. Între timp omul a creat aceste microunde pulsate. Dar ce înseamnă „pulsate”?

Ei bine, după cum aţi văzut mai sus, industria telefoniei mobile are alocată o bandă de frecvenţă strictă (o ţeavă din submarin spre vapor), unde ea trebuie să „comprime” milioane de convorbiri simultane, iar dacă la 2 G era vorba doar de trasmiterea conversaţiilor vocale, la 4 G este vorba de muzică, fişiere video: un volum enorm de date!

În plus, ea trebuie să facă şi profit; ca atare aplică o tehnică ingenioasă: TDMA. Semnalele transmise (audio, video) sunt numerizate şi „hăcuite” prin sistemul TDMA (Time Division Multiple Access), aşa încât aceeaşi bandă de frecvenţă este utilizată de mai mulţi utilizatori odată. Fiecare utilizator „vorbeşte” pe sincope de 1/8 dintr-o miime de secundă! Aşa încât 8 utilizatori diferiţi pot vorbi simultan pe acelaşi canal (frecvenţă).

E ca şi cum ar vorbi 8 bâlbâiţi în acelaşi timp, şi până când primul zice Cicero, ceilalţi spun 7 sunete între fiecare literă a cuvântului, ceva în felul următor:
C*******I*******C*******E*******R*******O

Puţin mai tehnic vorbind, informaţia este transmisă în „pulsaţii” de 0.58 miimi de secundă, rezultând 217 de „strănuturi” cu microunde pe secundă (deci o pulsaţie din 4.6 miimi de secundă în 4.6 miimi de secundă!). Deci informaţia este transmisă prin 217 sunete intercalate cu 217 „pauze” pe secundă.

Vi se pare natural acest model de comunicare? Acest Babel de frecvenţe artificiale (care este omniprezent în orice colţ al planetei) poartă denumirea de electrosmog.

Consecinţa electrosmogului? Comunicarea celulară a organismelor vii intră în ceaţă. Măsurarea SAR-ului (debitul de absorbţie specific) este o glumă de prost gust.

Din păcate mai avem surprize: curentul electric alternativ are frecvenţa de 50 Hz, ceea ce înseamnă că într-o secundă polaritatea tensiunii trece de la plus la minus şi înapoi de 50 de ori, iar câmpul său electromagnetic îşi schimbă direcţia de 100 de ori pe secundă! Vi se pare natural? Natural este doar curentul continuu, de unde şi utilizarea sa (curentul galvanic) în electroterapie.

Concluzie
Există o discrepanţă enormă între aceste tehnologii moderne care emit pe frecvenţe artificiale pulsate (respectiv unde electromagnetice sincopate) şi modul energetic de funcţionare a viului, care comunică doar pe frecvente continue, armonioase. Este un bruiaj şi o sabotare indecentă a comunicării celulare. Există şi unele mijloace de protecţie, dar ele nu trebuie să fie o scuză sau o încurajare pentru un uzaj exagerat al acestor tehnologii.

Depinde de fiecare dintre noi să utilizăm cu responsabilitate aceste tehnologii şi, astfel, îi vom sensibiliza şi pe cei subjugati de aceste tehnologii, care din ignoranţă şi nepăsare îşi riscă atât sănătatea lor cât şi pe a celor din jur.

Să fiţi sănătoşi!

Sursa: abcul.sanatatii.ro

Citiţi şi:
Armele electromagnetice şi drepturile omului (I)
Modalităţi de influenţare de la distanţă a psihicului fiinţei umane
Undele cuantice – punte de legătură între ştiinţă şi spiritualitate

yogaesoteric
6 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More