Popor naiv, cu ochii la bila roşie

 

Toate jongleriile au la bază un principiu simplu. Atrage atenţia într-o parte şi fă jongleria în cealaltă. Cam asta face şi guvernul Orban sub umbrela uriaşă ţinută de Klaus Iohannis şi pe care este pictat steagul Uniunii Europene. Toate învârtelile şi jongleriile din România sunt după standarde euro-atlantice. Iar cei care nu cred, să-şi ţină gura, altfel intră în categoria de duşmani ai poporului român!

– Popor naiv, ia priveşte la bila roşie din pălăria albă a anticipatelor! Dacă facem anticipate, intrăm în Paradis! Avem imediat o ţară ca afară, vindecăm România de corupţie şi în urma măturatului rămâne miraculos „România normală”.

Și toată lumea se frământă prosteşte pe subiectul anticipatelor. Presă, televiziuni, purtători de cuvânt. Atenţie la preşedinte şi la premier! Facem anticipate şi rezolvăm tot! Ţara poate fi condusă şi de la Sibiu! Altceva, nimic! Să nu pomeniţi de infrastructură, de privatizarea a tot ce poate fi vândut (privatizat!), de la sănătate la energie. Ăsta este proiectul de ţară! Restul nu contează!

– „Fals! Nu rezolvăm nimic!” – ar fi nevoie să strige cineva! Ne afundăm şi mai tare în dezordine, în învârteli şi sărăcie, economia va fi în întregime controlată, iar scena politică va asigura un minunat confort prezidenţial! El zice (dă ordine), Parlamentul face legile în conformitate cu „indicăţiile”, Guvernul execută, SRI-ul supraveghează, presa cântă iar poporul… tace! Iar de profitat, profită din greu toţi cei care sunt în interiorul cercului!

Ce-am aflat de la începutul domniei liberale? Că totul este prost şi strâmb, furat, condus de incompetenţi şi penali, că nu sunt bani pentru pensii şi pentru salarii, pentru alocaţii, pentru investiţii, că trebuie vânaţi toţi pesediştii care pe unde sunt, că se poate practica şi navetismul politic, numai să treacă la liberali, că pentru serviciile secrete se mai găsesc bani, că se poate şi cu proşti şi penali în funcţii publice, că marile afaceri sub acoperire ale serviciilor secrete pot continua fără să fie deranjate.

Dincolo de povestea cu anticipatele, menită a atrage atenţia tuturor spre o cioară care zboară fâlfâit spre orizont, bandiţii şi ticăloşii trag sforile la greu. Asta în timp ce populaţia cască ochii la cioara cu zbor de rachetă la relanti, iar Guvernul mai dă pe sub masă o Ordonanţă de Urgenţă (OUG 1/2020) care trece salariile de merit ale militarilor şi poliţiştilor la secret. Adică lefurile băieţilor supuşi, care execută ordine, nu mai apar sub ochii mulţimii. Adică un pas hotărâtor spre conservarea pensiilor şi salariilor speciale. Pe scurt, conservarea definitivă a privilegiilor!

Un profesor cu umor şi cuprindere în gândire zicea mai zilele trecute:
– „Domnul meu, ăştia-s mai proşti ca precedenţii! Seamănă cu nişte ospătari care poartă tava într-o piesă scrisă de altcineva din afară. Iar proiectul lor de ţară este să ne aducă FMI-ul cât mai repede pe cap!“


Citiţi şi:

Prof. dr. Constantin Ciutacu: «Clasa politică apare ca un veritabil detaşament al legiunii străine»

De la statul clientelar la statul paralel al noii securități (I)

 

yogaesoteric
26 februarie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More