Predicții vechi de 4.000 de ani confirmate în prezent fără echivoc

Doi dintre cei mai renumiți reprezentanți ai culturii românești, domnii Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, au fost prezenţi într-un expozeu video sub forma unui dialog realizat la Ateneu, sub titulatura „Dereglări ale lumii contemporane”.

În cadrul acestui dialog, Andrei Pleșu a citit o serie de previziuni din Linga Purana, una dintre cele 18 Mahapurana din tradiţia indiană. Autorul și data la care a fost scrisă Linga Purana nu sunt cunoscute, textului atribuindu-se estimativ o vechime de patru milenii.

Iată câteva din cele mai importante vederi în viitor menţionate în această scriere sacră străveche:

Hoții vor deveni lideri.”
Cât se poate de adevărat. În acest sens, în România avem o inflație de corespondenți ai acestui viciu, astfel încât numai o listă a DNA-ului ar umple un tom de grosimea unui almanah. Fără a menţiona loviturile de anvergură date după Revoluție, până la apariția instituției menționate.

Proștii, impostorii, naturile rudimentare și gălăgioase vor fi luați drept înțelepți.”
O succintă parcurgere a guvernelor și a distribuțiilor parlamentare, plus alte organe și organizații de stat de după 1990, ar da dreptate într-un covârșitor procent acestei profeții.

Lucrătorii manuali și negustorimea vor fi înălțați la rang de intelectuali, iar intelectualii vor fi puși în situații subalterne.”
Am avut și avem în Parlament șoferi senatori, secretari de stat care faultează limba română, lucrători de aprozar foști prieteni cu furtul, muncitori cu diplome transformate prin fals în ingineri etc., ca și intelectuali retrași pentru colaborare cu fosta Securitate ori din oboseală, dezgust și alte varii motive.

Destrămarea dramatică a ierarhiilor firești, o ireparabilă dezordine socială.”
O asemenea nocivă metamorfoză a început, cel puțin în România, odată cu instaurarea regimului comunist.

Oamenii drepți, de bună calitate, vor avea tendința de a se retrage din viața publică.”
Un exemplu în acest sens este profesorul Vasile Astărăstoae, fost preşedinte al Colegiului Medicilor, însă o enumerare n-ar fi posibilă, deoarece nu este cunoscut în totalitate numărul persoanelor de ținută care au recurs la trecerea în anonimat. Vedem însă cu uşurinţă cine a rămas în faţă.

Oamenii vor deveni din ce în ce mai iritabili.”
Este o evidentă certitudine. Un mare segment al actualei societăți românești este compus din oameni arțăgoși, conflictuali, cu fitilul aprins încă de când se trezesc. Pandemia, stresul cotidian, frustrările îndesate în ego-uri cu predispoziție către ostilitate sunt tot atâția factori suplimentari de gaz turnat pe focul celor cu ADN războinic.

Instituția respectului va intra în derivă. Vor fi respectați preponderent cei nedemni. Vor câștiga teren nerușinarea, călcarea cuvântului dat, invidia.”
Codul bunelor maniere a devenit demult o carte nedemn a fi parcursă, considerată de către mitocani un moft. Acel „parole d’honneur” de odinioară a devenit o sintagmă de luat în seamă cât numărul craterelor de pe Marte.
Pizma pe cel mai bun ca tine nu este decât un semn de sfidare la adresa îndemnului cavaleresc că este un semn de noblețe în a recunoaște cuiva o valoare superioară celei pe care o deții. Necuviința, neobrăzarea au devenit factori de etalare a curajului împletit cu tupeul, ce hrănesc o autosatisfacție morbidă.

Vulgaritatea va împânzi totul.”
Este un corolar al celor expuse puțin mai sus.

Coeficientul de ură din fiecare om va cunoaște o alarmantă creștere.”
De la invidie la ură nu este decât un pas. Când este ascunsă, dar nutrită și persistentă se numește ranchiună.

Discernământul, ca percepție a deosebirii dintre bine și rău, se va șubrezi.”
Atunci când mecanismul preluare a informației – procesare – concluzie are una dintre aceste componente compromise, asaltate fiind de falsuri de tot felul, de manipulări, mesaje subliminale rău intenționate, omul poate lesne cădea pradă dezorientării și, implicit, adoptării unor soluții eronate la problemele cu care este confruntat.

În aceste descrieri recunoaştem cu uşurinţă profilul societăţii actuale, scrierea indiană Linga Purana uimind prin acuratețea adevărurilor expuse cu multe mii de ani în urmă.

 

Citiţi şi:
Semnele precursoare ale sfârşitului lumii
Mitar Tarabic și profețiile uluitoare: Omul va ajunge să fie guvernat mai ales de «rău», va otrăvi natura și va renunța la dragoste pentru sex

 

yogaesoteric
1 aprilie 2021

 

1 Comentariu
  1. Trump-et cetera spune

    Sunt mult mai multe profetii, unele izbitor de concrete. Spre exemplu, faptul ca oamenii vor privi lumea prin sticla fumurie. Aluzie clara la ochelarii de soare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More