Presa americană dezvăluie secretul Biancăi Andreescu: «Yoga te poate transforma şi pe tine într-un campion»

 

O publicaţie respectabilă din SUA oferă un editorial în care cititorii sunt îndemnaţi să pună în practică metoda care a ajutat-o pe Bianca Andreescu să aibă ascensiunea fulminantă de anul trecut.

Portalul Creators.com scrie că Bianca Andreescu pune succesul din ultima vreme pe seama faptului că practică yoga şi meditează în fiecare dimineaţă. Sursa citată consideră că toţi oamenii ar avea astfel de învăţat de la Bianca.

„Fii ca Bianca: secretul succesului ei te poate transforma şi pe tine într-un campion”, titrează publicaţia americană, într-un articol semnat de Marilynn Preston.

Editorialul publicaţiei americane începe pe un ton elogios la adresa Biancăi, iar autoarea scrie că, mai mult ca sigur, sportiva a fost singura care a crezut în succesul de la Indian Wells.

„Nu este necesar să fii un jucător de tenis sau chiar un fan al lui Federer pentru a iubi ce s-a petrecut recent cu Bianca Andreescu în finala prestigiosului turneu de la Indian Wells. Ea a câştigat! Bianca, ajunsă la Indian Wells doar după ce a primit un wild card (drept extraordinar de participare la o competiție acordat unui sportiv care nu s-a calificat pe cale obişnuită), a învins-o în finală pe Angelique Kerber. Acel meci a catapultat-o în clasamentul WTA de pe locul 178, în luna ianuarie 2019, până pe locul 24 în luna martie 2019. Este ca şi cum astăzi ai fi un şofer Uber şi a doua zi câştigi o cursă de Indy 500!

A fost o victorie uluitoare din mai multe motive. Nimeni dintre specialişti, din public, din cabinele de comentarii, nimeni practic nu se aştepta ca tânăra româncă din Canada să câştige! Ei bine, asta nu este complet adevărat. Singura persoană care se aştepta ca Bianca să câştige a fost chiar Bianca”, a scris sursa citată.

În cele ce urmează, jurnalista americană Marilynn Preston explică felul în care yoga i-a transformat viaţa Biancăi şi ce putem învăţa de la sportiva în vârstă de 18 ani.

„S-a aflat că este practicantă yoga, fiind o persoană care adoră meditaţia şi vizualizarea creatoare. Înainte să o învingă pe Kerber, Bianca s-a trezit în fiecare dimineaţă imaginându-şi victoria, cu detalii vii, iar şi iar. Victoria remarcabilă a Biancăi ne oferă multe lecţii despre cât de necesar este pentru tine, dragă cititorule, să lucrezi la partea mentală a jocului.

S-ar putea să nu te apropii niciodată ca performanţă de serviciul supersonic al Biancăi, dar poţi concura cu ea când vine vorba de vizualizare. Înainte să se antreneze sau să joace, se aşează calm şi se gândeşte la situațiile pe care şi le doreşte să se petreacă pe teren. Se vizualizează jucând şi câştigând, jucând şi câştigând. Înţelegeţi imaginea? Bianca a petrecut ore în şir vizualizând victoriile ei din tenis. În fiecare zi petrece 15 minute pentru a medita în fiecare dimineaţă. O calmează, spune ea, şi o menţine concentrată”, a mai scris publicaţia americană.

Mai mult, Creators.com scrie că yoga i-a dat putere Biancăi şi în momentele dificile din setul decisiv al confruntării cu Angelique Kerber.

„A cedat Bianca? Nu! Nu! Nu! Este o practicantă de yoga! A săpat adânc şi a revenit pentru a câştiga meciul şi trofeul! Şi asta este un memento clar pentru noi toţi să fim optimişti, să nu renunţăm niciodată şi să avem capacitatea necesară pentru a rămâne în joc. Namaste, Bianca!”, a conchis sursa citată.

Între timp, Bianca a evoluat şi în turneul de la Miami, unde a abandonat în optimile de finală din cauza unei accidentări la umăr.

Citiți și:

Ce este adevărat și ce este fals despre yoga

Atingeţi Suprema Fericire prin practica YOGA

 

yogaesoteric
19 februarie 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More