Presa din America anunță că trupele americane se pregătesc de război în Europa de Est

După mai mult de un deceniu de luptă contra insurgenților islamici din Irak și Afganistan, armata SUA trebuie să se adapteze pentru a putea răspunde posibilelor amenințări ale Rusiei în Europa de Est.

Pentru asta, trebuie făcute modificări. Sute de tancuri și vehicule armate, având culoarea nisipului, care au intervenit în Orientul Mijlociu, trebuie să fie revopsite în culoare verde închis (kaki), specific reliefului european, scrie New York Times.

De asemenea, militarii obișnuiți să opereze din baze mari și securizate, în Irak și Afganistan, trebuie acum să se antreneze camuflați și să se împartă în grupuri mai mici, pentru a evita drone sofisticate de supraveghere.

Un alt aspect de care va trebui să se țină cont este acela că trupele americane nu vor mai avea cale liberă în aer sau acces prioritar pe teren, așa cum o făceau în văile din Irak și în munții din Afganistan. În Europa, granițele contează în toate chestiunile militare. De exemplu, un convoi al armatei americane care transporta muniție din Germania în România a fost reținut la granița austriacă mai multe zile din cauza restricțiilor impuse convoaielor militare în timpul orelor aglomerate ale vacanței de vară.

Între NATO și Rusia au existat în ultimii ani șicane între trupe aero sau maritime, în multe zone fierbinți, cum sunt Marea Neagră, Ucraina, zona Țărilor Baltice.

Cele două forțe militare recurg destul de des la exerciții militare de amploare la care participă zeci de mii de soldați.

Citiți și:
Manevre militare fără precedent în România. Zeci de mii de militari, mii de blindate
«Vestul promovează minciuna agresiunii ruse pentru a întări forțele NATO în Europa»


yogaesoteric
9 septembrie 2017 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More