Președintele Germaniei insistă: Un an obligatoriu de muncă în folosul comunităţii

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a redeschis un subiect controversat în Germania. Acesta dorește să introducă un an obligatoriu de muncă în folosul comunității.

Această propunere a stârnit din nou critici, așa cum s-a petrecut în vară, când preşedintele Steinmeier a iniţiat o dezbatere despre un an obligatoriu de serviciu în folosul comunităţii. Tinerii, în special, resping caracterul său obligatoriu.

Propunerea, criticată de tineri

Frank-Walter Steinmeier a reiterat din nou beneficiile acestei propuneri. „Avem nevoie de noi modele în care să putem aduce tineri şi bătrâni în dialog şi să exersăm convingerea că este necesar să fim prezenţi şi pentru ceilalţi”, a declarat Steinmeier pentru postul de stat ARD.

În ceea ce priveşte criticile din partea tinerilor, el a subliniat: „În mod deliberat nu am propus-o doar tinerilor”.

În opinia lui Steinmeier, nu este obligatoriu nici ca perioada de serviciu să fie de un an. Singurul aspect care este important este ca „toţi să facă o dată în viaţa lor ceva pentru alţi oameni care le sunt străini”.

Aceasta se aplică şi persoanelor în vârstă, a spus preşedintele, adăugând că este deschis la sugestii alternative. „Dacă există idei mai bune decât cele ale perioadei obligatorii, sunt bucuros să le discut. Singurul aspect pe care nu îl vreau este ca această dezbatere să se încheie din nou fără să se petreacă nimic”.

Citiți și:
Germania – Un important politician din Bundestag le recomandă nemților să facă „sacrificii personale“ pentru a susține Ucraina în războiul contra Rusiei
Marea Resetare: În vederea servirii agendei ecologiste a UE, Germania interzice fermierilor să-și fertilizeze corespunzător terenurile agricole

 

yogaesoteric
26 ianuarie 2023

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More