Președintele Serbiei: Aș putea scrie o carte sau aș putea face un film de acțiune despre presiunile Occidentului

Serbia nu analizează problema schimbării politicii sale privind sancțiunile împotriva Rusiei, a declarat, la 30 august, președintele sârb, Aleksandar Vučić, răspunzând la întrebarea dacă Belgradul intenționează să își revizuiască poziția cu privire la politica de sancțiuni și să introducă restricții împotriva Rusiei.

În ceea ce privește sancțiunile, ne-am exprimat poziția în urmă cu aproape 190 de zile, printr-o decizie a Consiliului de Securitate. Aceste decizii sunt deja în vigoare de șase luni, iar prin asta, Serbia își arată seriozitatea. Nu se știe niciodată ce s-ar putea petrece într-o zi, dar ne arătăm seriozitatea și fermitatea, convingerile noastre. Aceasta este politica noastră şi în acest moment nu ne gândim deloc să o schimbăm. Cred că politica pe care am dus-o până acum s-a dovedit a fi inteligentă, în ciuda tuturor dificultăților pe care a fost necesar să le îndurăm” – a spus Vučić.

Liderul sârb a adăugat că s-ar putea scrie o carte sau s-ar putea face un film de acțiune despre toată presiunea pe care țara sa a experimentat-o în ultimele șase luni, pe tema sancțiunilor împotriva Rusiei.

Aș putea scrie o carte mai groasă decât Capitalul lui Marx despre asta. Ne păstrăm politica” – a subliniat președintele Serbiei.

Anterior, deputații Parlamentului European au adoptat cu majoritate de voturi o rezoluție prin care i se cere Serbiei să se alăture sancțiunilor UE împotriva Rusiei, precum și să semneze un acord privind dezvoltarea relațiilor cu nerecunoscuta Kosovo.

Citiți și:
Putin dă o lecție de suveranitate și demnitate în fața aroganței și sancțiunilor arbitrare
Adevărul privind țara de la margine (U-craina). Interviu cu istoricul Corvin Lupu (I)

 

yogaesoteric
12 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More